pokec o riu

Odpovědět
tomasko007

Re: pokec o riu

Příspěvek od tomasko007 »

Ja by som skor povedal ze ked mas plny plyn, tak zmes vzduchu a benzinu nie je v propspech vykonu. Neviem to nejako technicky opisat. To ako ked na Skode 120 si zapol sitic, tak je bohatsia zmes, ale horenie prebieha za pomoci kyslika, cize aj ked uberies plyn, menej benzinu sa vstrekne ale viac kyslika sposobi lepsie zhorenie a vybuch zmesy vo valci.

:D sa az obdivujem ze som nieco take po 2 semestroch fyziky co z dufe neznasam napisal :D

Cize nie vzdy plati ze cim viac tym lepsie. Podobne to robi napr aj u motoriek ( vysokootackove motory )
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Obrázek
Reklama

visna

Příspěvek od visna »

No tomu by som skor veril. Nieco na tom bude. Ale nemala by riadiaca jednotka prisposobit mnozstvo paliva v zavislosti od polohy plynu? (teda vlastne aj klapky vzduchu?) Ved ona ma vlastne nastarosti riadit presny pomer palivo -vzduch. Takze ked mam plny plyn a ide mi tade urcite mnozstvo vzduchu tak by podla toho mala RJ davat presne mnozstvo paliva. Inak je to sranda ze ked vlastne prebieham a uz som pred tym predbehnutym autom a pomaly uberam plyn (predtym ale musim mat pedal az na podlahe) tak mi auto zacne este viac zrychlovat. No a potom uz musim poriadne ubrat plyn aby som zacal spomalovat. :) :)
RIO II 1,4 sporty 2008
tomasko007

No myslim aj ja ze nieco take by mala mat na starosti RJ, ona to mozno aj na starosti ma ale nic nie je dokonale, a myslim ze ani ona nedokaze zabezpecit dokonaly pomer, preto je nutny aj medziclanok ( clovek ) :-D
Obrázek
shopho

Příspěvek od shopho »

tak sa to chova aj mne, a ako spominal Staf, je to oneskorenim medzi pridanim plynu a "prisposobeni sa situacii" riadacej jednotky.. jednoducho treba podradit (niekedy aj o 2 stupne) a tak predbiehat..
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

ja ktym zrkadlam, akoze nemam to auto tak dlho ze by som snim prezil zimu a zatial tento rok u nas nemrzlo snad len raz ale vyhrievanie myslim posobi pretoze sa mi na sklach zrkadiel spravia kvapky ktore potom rychlejsie opadnu zo zrkadla pocas jazdy, rychlejsie ako z bocnych skiel - ale tiez som zvedavy ake to bude ked tam bude "lad". V kazdom pripade sa tesim rychlemu vykureniu, sa neda porovnat 15r diesel s 4 mesacnym benzinom :lol:
KIA RIO II Sporty 1.4 16V 71kW- Midnight Black 6/2009
Obrázek
staf

Příspěvek od staf »

eMKejx: po kolkych km / po akom case ti tie kvapky vody zmiznu??? mne ako po hodinovej ceste / 60km
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

chodim denne BB-ZV - do prace a to nieje ani 30km, priamo zo sidliska do prace cca 25km a ani sa nedostanem na R1 a uz tam kvapky nemam - vtedy citim ze aj v aute je uz slusne "horuco", davam tomu tak po 5-7km uz kvapky nemam na zrkadlach /ked neratam 4-5 kvapiek co tam ete su no ale da sa krasne divat do zrkadiel/
Obrázek
staf

Příspěvek od staf »

crash testy:

Kód: Vybrat vše

http://www.euroncap.com/tests/kia_rio_2005/240.aspx

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=hlBMdh9RnS0&feature=related
eMKejx

Příspěvek od eMKejx »

"krasne" cize 4*? hm bocny naraz myslim netreba komentovat, tam je to bez sance.
Obrázek
tomasko007

v prvom rade si treba uvedomit ze tieto narazove testy su za idealnych podmienok, rovnym smerom, na polovicu auta...
realita je o nieco ina a len nepatrne percento zrazok sa podoba tym v testoch.
staci ak auto len o 5 cm vacsou plochou naraznika narazi na prekazkua a uz je to ine ...

A zasa nase "sporty" maju 2 airbagy a v teste ich ma 6 ...
Obrázek
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

samozrejme ze ncap testovali v plnej bezpecnostnej vybave. Ak by sa dali do Sporty dokupit bocne airbagy, tak by som si ich dal, ale zial boli iba v najvyssej vybave a ku nam sa nedali ani doobjednat.

Hmm a ked som pozeral fotky bocneho narazu, tak na mieste kde je bocny airbag, tak niekde tam si "dokazem" predstavit svoju hlavu pri takomto naraze. :(
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

Bol uz niekto z vas na servisnej prehliadke po 30tisic km?

Momentalne mam najazdenych necelych 27000 a chcel by som vediet kolko zaplatim v servise za prehliadku. Nuz, je kriza, vianoce, novy rok (proste vsetko dokopy) ale vyplata iba jedna :(

Po 15000 km stala prehliadka 185 eur (celkova cena vratane prace) takze teraz to bude urcite viacej kedze by sa mali menit aj sviecky.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
staf

Příspěvek od staf »

ja som dal za prvu 150e :P
ale aspon priblizna cena druhej by ma tiez zaujimala, pomaly sa to blizi aj mne
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

a v ktorom servise si bol? hmmm ty si to mal zhruba 35e (po starom cca 1000 Skk) lacnejsie a za tu istu robotu

Ja som bol v Nitre - Motor Car, s.r.o.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
staf

Příspěvek od staf »

v PD. inak po dnesnom rane tam asi coskoro pojdem zas ... mi asi minutu blikala pocas jazdy kontrolka check :?
Odpovědět