Hlášení autorádia “Mechanická chyba"

Odpovědět
Kopcem3003

Hlášení autorádia “Mechanická chyba"

Příspěvek od Kopcem3003 »

Zdravím všechny.Dnes jsem si dovezl domu Sorento a na displeji autorádia a vlastně při jakékoli funkci mi neustále vyskakuje tabulka “Mechanická chyba.”Vše funguje ale neustále jen vyskakuje to upozornění.Nevite prosím někdo co to znamená a co s tím?Dikyyyyyy
Reklama

milosh
Administrátor

Re: Hlášení autorádia “Mechanická chybá

Příspěvek od milosh »

Hláška „Mechanická chyba“ u Kia Sorento obvykle naznačuje, že řídicí jednotka vozu (ECU) detekovala problém s některým mechanickým systémem vozidla. Tato hláška může být obecná a pokrývat různé oblasti. Nejčastěji to je Problém s převodovkou - nesprávná funkce automatické převodovky nebo vadný snímač.

Může být i problém s motorem - selhání mechanických komponentů, jako je vačkový hřídel, rozvodový řetěz nebo písty, ale třeba i nízký tlak oleje.

Další závady se mohou týkat brzd nebo řízení.

Také je možná porucha čidel. Mohou být vadné senzory (např. senzor ABS, senzor klikového hřídele, senzor polohy plynového pedálu).

Nenapsal ji jaký typ a rok Sorenta máš. Chtělo by to napíchnout na diagnostiku a hned budeš vědět víc.
Kopcem3003

Re: Hlášení autorádia “Mechanická chyba"

Příspěvek od Kopcem3003 »

Super,,děkuji moc za odpověď.Už jsem nečekal že se někdo ozve.Je to Sorento 2011,manuál 2,2 145kw.
Odpovědět