Prevodovka ?
-
Re: Prevodovka ?
Ahojik, tak mam kia rio sporty už treti rok ,chvalabohu všetko klape aj prevodovka tieź sice zo zaćiatku som mam problem zo zpiatoćkou ,ale uź je to ok,nemam moc najazdene len 22 tisic km,ale be z problemov,podotykam zatiaľ.Ja byt Vami ihneď do predajne a v ramci zaruky hneď reklamovať.prajem Vam veľa km.sewas
- Reklama
skoro 40tis km a ako spominate 1-2 radenie je ako stare prevody na horskych bicykloch.. trosku sklamanie, obcas sa mi stalo ze som fakt musel znovu zosliapnut spojku aby som sa dostal z 1tky, z 2jky mi to ide uz normalne. Buchotanie ziadne ale zubky sa mi podarilo uz 2x za ten cas co mam Rio poratat. Najma ked som siel v kopci v krizovatke na vedlajsiu a frajersky som podradil z 3 na 2 a potom plyn (otacky vyssie... neviem kolko) sup tam 3 a vrrrr-brrrr-vrrrr ach moje zuby ale mozno som bol prilis rychly na prevodovku a noha od spojky sla o nejake ms skor... neviem
ja som si na mojom doteraz nevsimol ziadne problemy s radenim rychlosti. Vacsinou radim 1-2 od 2000 do 3000 a takmer vzdy mi to ide bez problemov. Ani rychly vyjazd zo zakruty s preradenim medzi 4000-5000 nerobi ziadny problem.
Obcas ked som prilis rychly sa mi stane ze nezaradim spiatocku, ale staci znova vytlacit spojku a uz je tam bez problemov.
Obcas ked som prilis rychly sa mi stane ze nezaradim spiatocku, ale staci znova vytlacit spojku a uz je tam bez problemov.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
Ak vam nejde zaradit spiatocka na prvy pokus tak vobec nemusite znova vyslapavat spojku, Staci len velmi z lahka a pomaly pustat spojku a zaroven tam tlacit (jemno) spiatocku, vzdy tam zapadne velmi hladko a jednoducho, je to lepsie ako "slapat kapustu" teda spojku.
RIO II 1,4 sporty 2008
visna: zaujimave este som to nepocul ale skusim ze ci mi to pojde. Len dufam ze nezabudnem lebo zvyk je zelezna kosela a sam som si zvykol ze jazdim uz podla zvyku a to som neni stary ani vekovo ani vodicsky.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
netreba pocuvat, staci citit ked pustas spojku, tak po par mm (ked tlacis na radiacu paku) tak len pekne ucitis ako vsetko zapadlo na svoje miesto. sa cudujem ze si na to za tie roky este neprisielBatoNR píše:visna: zaujimave este som to nepocul
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
Staf presne tak. Ja sa len cudujem ako tu seci riesia nejake opakovane stlacanie spojky a neviem co vsetko a zatial sme na to prisli asi len my dvaja na taku jednoduchu vec ze staci len par mm pustit spojku (aby sa v prevodovke o par mm posunuli kolieska) a hned to ide uplne lahko. no ale aspon ze sme poradili.
RIO II 1,4 sporty 2008
no ja som zatial prisiel len na to, ze mi tam spiatocka zapadne vzdy a bez problemov
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
Tak to si stastny clovek az sa mi tomu nechce verit ze ti to ide vzdy lahko a bez problemov, mozno by som to pochopil keby si parkoval na nejakom malom kopci a vzdy by sa ti auto pri zaradovani spiatocky trosku pohlo.
RIO II 1,4 sporty 2008
ziadny kopec, nic take, len sa s tym netreba maznat ako poniektori a ono to bude fungovat
Tropical Red
Tropical Red
-
Ja som sa toto naucil v autoskole uz, na tej "rozhejganej" octavke sa nedala vacsa zaradit jednotka a dvojka, tak som spojku trosku "pustil" tukol mierne do plynoveho pedala a zaskocila.visna píše:Ak vam nejde zaradit spiatocka na prvy pokus tak vobec nemusite znova vyslapavat spojku, Staci len velmi z lahka a pomaly pustat spojku a zaroven tam tlacit (jemno) spiatocku, vzdy tam zapadne velmi hladko a jednoducho, je to lepsie ako "slapat kapustu" teda spojku.
potom som si vypocul od instruktora ze "nedoslapujem spojku nadoraz a ci som si vedomi kolko taka spojka stoji" ...
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
tak ochcavka v autoskole si toho tiez musela uzit
Tropical Red
Tropical Red
-
No vera .. ta octavia 1.9 SDI este behala asi 3-4 roky po tom co som bol prec z autoskoly. a to uz za mojich cias to bol takmer vrak. Takze klobuk dole co to auto vydrzalo.
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
.....v pondelok som prevodovku reklamoval v servise.....auto si nechali s tým, že majú na opravu mesiac, no budú sa to snažiť urobiť do konca týždňa......potom sa ozvem....matísek píše:...na Silvestra 2010 som odišiel aj s novým Rio z predajne...no na moje prekvapenie, hneď prvé preradenie zo štvorky do päťky išlo "cez zuby". Aj druhé, aj tretie. Skúšal som medzi preraďovaním hodiť neutrál, znova stlačiť spojku no stále "cez zuby". Síce nie je počuť nejaké veľké zaškrípanie, ale vôbec sa nedá tvrdiť, že je to čisté preradenie. Medzi inými stupňami žiadny problém. Po určitých kilometroch som našiel tie správne otáčky a cestu (rýchlostnej páky) ako preradiť "čisto". No stále keby som chcel, tak to zaškrípe. Skúšali to ďalší dvaja šoféri, no bez zmeny. Pravdepodobne to bude synchrón, alebo kulisa alebo.....Poraďte - mal už niekto takýto problém? Mám najazdených niečo cez 200km, auto ešte nemám prihlásené a hneď do servisu - NEMÁM S TOHO DOBRÝ POCIT.
Kia Rio 1,4 Sporty, midnight black
Kúpené 31. 12. 2010
--------------------------------
Kia Rio 1,4 Sporty midnight black
Kúpené 31. 12. 2010 (1200 km)