otáčanie kolies na kii ceed 1,4cvvt

Odpovědět
kajmel

otáčanie kolies na kii ceed 1,4cvvt

Příspěvek od kajmel »

Zdravim Vas,prosim Vas o radu ohladom mojej kie...
jazdim denno denne jednu trasu,ked vyhodim rýchlosť ,to auto niežeby naberalo rýchlosť dole brehom,ale ono citeľne spomaľuje.tgo jak ked si na mercedese zapne "motorovku",fakt bez srandy.
skusali ste si pri prezuvani preskúšať otáčanie kolies?ja som to urobil,no zostal som z toho kus VIAC v p***.
kolesa sa tocia tazko podla mna nejako neroztahuje brzd.dosticky od seba a ono to drie.
bol som v servise a tí debili mi povedali ze to je v poriadku :evil: ...je to normalne na novom aute?
doma mam 12rocnu feliciu,zhrdzavenu a kolesa sa tam tocia jedna radost.A dole brehom musim brzdit,a nie tahat motorom jak tu kiu...a x aut som skusal pretocit kolesa,a vsade to slo lahko

Poradte mi ci to aj vam robi,ci ako to ma byt po spravnosti
DAKUJEM
Reklama

MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Re: otáčanie kolies na kii ceed 1,4cvvt

Příspěvek od MaTToS »

Nieje to normalne , na zdvihaku s uvolnenou ruckou vyradenou rychlostou musia vsetky kolesa ist pretocit zlahka rukou a cestou z kopca pri vyradenej rychlosti ma auto naberat rychlost prip. z mierneho kopca by nemalo aspon spomalovat ale aj tam si myslim ze este naberie rychlost daku takze mas niekde problem - reklamovat treba to takto nemoze byt .
KIA RIO II Sporty 1,4 16V 71kW- Midnight Black + LPG Solaris + folie by SAXO
Obrázek :arrow: LPG
Obrázek
kajmel

Příspěvek od kajmel »

ale povedz mi co je to za ch**a,ked mi hlavny technik povie,ze je to v poriadku :evil:
mam teraz spotrebu v lete nejakych 5,8-6 l,no myslim ze by isla urcite dolu o nejakeho pol litra,keby to slo lahko.kde sa potom obratit ked bude mat stale toho svjho "BOHA"?
a inak s tými jarnými servis.dnami kia je ako?obzru auto do detailu?
po roku som bol na prehliadke a nechal som im 150 eur!!!!a dokopy nic nespravene..to ma skoro zabilo
stanley399
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stanley399 »

skus zmenit servis, ak maju taky pristup ....
KIA RIO 1,4 SPORTY HB
TROPICAL RED FACELIFT
r.v. 2011
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

kajmel píše:ale povedz mi co je to za ch**a,ked mi hlavny technik povie,ze je to v poriadku :evil:
Na garancky do autorizaku nechodim pretoze pri prehliadke su ustretovy a tvaria sa ako je vsetko super, daju ti kavicku, mineralku a posadia ta do kresla s casopisom atd. atd., ked tam clovek zavola ze objednajte ma na garancku tak neni problem pozajtra o 15:30 pridite, ked tam ovsem clovek zavola ze treba vyriesit problem typu nahodne mi vrzga sedacka v zakrutach a nieco praska vo vodicovych dverach tak fuu termin mame o 3 tyzdne a aj to nebudeme mat cas poriesit hned takze to tu musite nechat a zabezpecit si odvoz zo servisu domov a potom po tyzdni pripadne dvoch vam to vratime ze sa nam to neprejavilo tak sme dotiahli sedacku a namazali kolajnicky .... Tolko k pristupu autorizovaneho servisu pre riesenie nejakej zalezitosti .
A o tom ze garancka stoji tolko ze v neautorizovanom servise mi za cenu 3-4 garanciek odstrania 5 jednoduchych a 2 zlozite zavady nevraviac o tom ze ak je to jednoducha zavada spravia na pockanie a mate moznost byt pri aute, ak zlozita tak sa dohodnete, objednaju si diel rano date auto a poobede si vyzdvihnete .

Budes si musiet najst budto iny servis KIA vo svojom okoli, pripadne navstivit neautorizovany servis a spytat sa ich na nazor co si o tom myslia - mozno ze je to v poriadku a len tebe sa zda ze nieje, mozno to je naozaj vada ktoru treba odstranit ale to bez fyzickej kontroly sa neda zistit takze urcite pories ten servis no s autorizakmi je to ohubu vseobecne ... hlavne ze davaju 7rocnu zaruku , ja by som povedal ze uz aj 3 roky je vela lebo clovek nasype 10% ceny auta do garanciek
Obrázek
radek1910

Příspěvek od radek1910 »

chcel som aj ja niečo priložiť,ale radšej neprivolávam na seba smolu....tiež nemám šťastie na svoj ako že autorizovaný servis KIA ,ale oni za to nemôžu skôr mechanici lebo vedia ,že ten ich servis iných nenájde ( ako náhradu za nich ) tak si môžu dovoliť to robiť..keď som videl ako od*****i garančku na jednej CEED-ke tak som myslel že zoberiem nejaký pajser a gebnem im po papuli... :evil: :evil: :evil: :evil: tak stále ak je auto v dielni idem s ním a ak by povedali že s tým majú problém tak ďakujem idem do druhého servisu....a inak ak by mal mechanik s tým problém poviem mu nech si sadne so mnou a prevezie sa aby počul tu chybu alebo aby sa osobne na to pozrel...a nie aby kecal ,on to počuje prvý krát ...ešte sa stým nestretol tak to nemôže byť ten problém.... proste ak si si istý že je to zle a nemá to tak robiť stoj si za svojim... :!: :!: :!: :!: :!:
kajmel

Příspěvek od kajmel »

takto napriamo poviem...ta ich 7rocna zaruka to je obycajna kktina!ja uz som sa poucil-nikdy viac kia,a nikdy viac nove auto.tak.
ten ich pristup v servise...na hambu!len ked reklama prebohova,nalakat ludi a potom oj***vat...
ale dnes som volal do ineho mesta,a uz cez telefon som citil,ze je to trosku iny postoj k zakaznikovi,tak som zvedavy.-

a este:
ja viem,urobili by mi to znami aj vinom servise,ale tak sakra :twisted: naco je ta skarana zaruka potom???????????
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

Zaruka je hlavne nato aby vyrobcovia aut dal zarobit servisom na garancnych prehliadkach na ktore nas nutia chodit .K nicomu inemu to nieje, pokial sa nestane naozaj fatalna zavada na aute, prasknuty blok motora, hlava valcov atd. atd., tak je zaruka k nicomu lebo blbosti ako termostat, poistky ci nejake cidla si zvladnem vymenit aj sam, USB kabel na diagnostiku OBD II vozim v kufri a vyriesim si co potrebujem kedy potrebujem a financne som natom lepsie, nervovo tiez a casovo tiez takze neni ocom, ked na aute odide spotrebak tak je nizka sanca ze to prejde na zaruku, obcasne ludom menia loziska atd., no aj kebyze si tie loziska obe predne kupim a zaplatim ich vymenu u garazmajstra tak som stale v pluse proste davat za garancky stovky eur nieje k nicomu, ja menim olej za 55€ vratane oleja, sviecky som kupil z ebay a vymenil sam atd., proste to su veci co spravim a co sa tyka rozvodov a pod. veci tak to kym sa bude menit a musiet riesit bude auto daavno po zaruke len dokym tomu autu skonci zaruka tak do garancnych prehliadok clovek nasype mnoho € a este mu budu uctovat vymenu veci na ktore sa zaruka nevztahuje ale su opotrebovane, poskodene atd., brzdy a pod. a pri problemoch sa mozete hadat do alejuja a ajtak vam nikdy nepovedia pravdu lebo je to v zaruke a ich sracka takze sa budu vyhovarat na vselico .
Obrázek
Odpovědět