oranzova kontrolka motora

Odpovědět
sporty

oranzova kontrolka motora

Příspěvek od sporty »

nazdar vsetci neviete mi niekto pomoct ???? dnes som tankoval benzin na riu a hned ako som nastartoval mi zacala svietit oranzova kontrolka motora co to moze znamenat???
Reklama

visna

Re: oranzova kontrolka motora

Příspěvek od visna »

Znamena to: šup , šup, do servisu na diagnostiku :D
Inak s tym tankovanim predtym to vobec nemusi suvisiet predpokladam ze nahoda zrovna ked si natankoval tak to zacalo svietit, iba ze by si tam dal naftu :D :D
RIO II 1,4 sporty 2008
zulyk

Příspěvek od zulyk »

tak ako pise kolega, do servisu na diagnostiku, a velmi to neodkladaj, motor sa po rozsvieteni kontrolky prepina do nudzoveho rezimu
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010

Tropical Red
stevefun

Příspěvek od stevefun »

co je "nudzovy rezim" :?:
2013 -.........KIA Cee´d 1.4 Sand Track
2006 - 2013 KIA Rio Sporty 1.4 Olive Gray (predané)
1996 -.........Daewoo Espero 1.5 Rubínovo Červená
visna

Příspěvek od visna »

nieco ako obmedzenie vykonu motora aby sa neposkodil, ak riadiaca jednotka vyhodnoti nejaku zavaznejsiu chybu na motore tak automaticky znizi vykon motora, obmedzi max mozne otacky, a max rychlost priblizne na 80 km/hod. aby sa majitel este ako tak dostal do servisu (nieco ako nudzovy dojazd) ale neviem ci to funguje aj na nasich autach. Na autach vyssich kategoriach je to bezne ale u nas .... nie som si isty.
Ak trepem tak ma niekto opravte.

V kazdom pripade s rozsvietenou kontrolkou ihned do servisu, a ak sa aj auto neprepne do nudzoveho rezimu tak urcite by som s nim jazdil ovela opatrnejsie.
RIO II 1,4 sporty 2008
zulyk

Příspěvek od zulyk »

v podstate je to zhrnute, len s tou max. rychlostou to asik nieje presne, auto podla mna urcite pojde aj viac ako 80 km/h, minimalne na fabke to tak bolo

kontrolka zahlasi problem v "emisiach" a aby nedoslo k poskodeniu dalsich komponentov (podla mna hlavne katalyzatora), prepina sa do nudzoveho rezimu, v praxi to postrehnes znizenim vykonu motora, motor tak nejde za otackami, netaha ...

Tropical Red
sporty

Příspěvek od sporty »

tak nakoniec som bol v servise auto bolo na diagnostike a zistili mi ze je lambda sonda v haji vdaka kunam tak som si musel zacvakat cely servis :lol:
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

visna píše:nieco ako obmedzenie vykonu motora aby sa neposkodil, ak riadiaca jednotka vyhodnoti nejaku zavaznejsiu chybu na motore tak automaticky znizi vykon motora, obmedzi max mozne otacky, a max rychlost priblizne na 80 km/hod. aby sa majitel este ako tak dostal do servisu (nieco ako nudzovy dojazd) ale neviem ci to funguje aj na nasich autach. Na autach vyssich kategoriach je to bezne ale u nas .... nie som si isty.
Ak trepem tak ma niekto opravte.

V kazdom pripade s rozsvietenou kontrolkou ihned do servisu, a ak sa aj auto neprepne do nudzoveho rezimu tak urcite by som s nim jazdil ovela opatrnejsie.
V podstate pises pravdu avsak ak sa kontrolka rozsvieti tak to je prevazne nahodna chyba ako chudobna zmes atd. vtedy sa do nudzaku neprepina, ak je chyba trvala alebo sa vyskytuje pravidelne dajmetomu kazdych 5 sekund - nejaky skrat atd., tak oranzova kontrolka motora bude blikat a vtedy pojde auto v nudzaku no kazdopadne nudzovy rezim spozna kazdy, date plyn na podlahu a nic sa nedeje len to straasne jemne zrychluje ale kvoli poruche lambda sondy by sa taka vec neudiala .
KIA RIO II Sporty 1,4 16V 71kW- Midnight Black + LPG Solaris + folie by SAXO
Obrázek :arrow: LPG
Obrázek
zulyk

Příspěvek od zulyk »

no v podstate pises pravdu, ale ked sa kontrolka rozsvieti natrvalo, vtedy to uz zavazna chyba je a tou moze byt aj nefunkcna lambda sonda a vtedy sa motor prepina do nudzoveho rezimu (skusenost s fabkou) zavaznou chybou moze byt rovnako aj porucha snimaca teploty motora, to sa rovnako rozsvieti kontrolka emisii (aspon na fabke to tak funguje) :)

Tropical Red
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

sporty: a kolko si zaplatil za servis ked ti menili sondu? nedalo sa to spravit na zaruku?
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

zulyk píše:no v podstate pises pravdu, ale ked sa kontrolka rozsvieti natrvalo, vtedy to uz zavazna chyba je a tou moze byt aj nefunkcna lambda sonda a vtedy sa motor prepina do nudzoveho rezimu (skusenost s fabkou) zavaznou chybou moze byt rovnako aj porucha snimaca teploty motora, to sa rovnako rozsvieti kontrolka emisii (aspon na fabke to tak funguje) :)
Definuj co to je natrvalo ??
Mne ked hlasilo chudobnu zmes tak kontrolka sa rozsvietila a svietila dalsich 150km a potom sa rozsvietila znova na dalsich 150km a na diagnostike boli tri nahodne chyby ... a vo svojej podstate svietila trvalo skoro 3 tyzdne takzeeee ,,,, kazdopadne motor siel normalne a ja som vedel co to je za chybu .
Obrázek
zulyk

Příspěvek od zulyk »

ked ti svieti kontrolka tri tyzdne v kuse, tak to asi nieje nahodna chyba. Nahodna chyba sa moze prejavit prebliknutim kontrolky a nasledne zhasne. Ale to su vsetko skusenosti s fabkou. Mozno je to v riu inac, tu som taku zavadu este nemal. Takisto moze byt, ze nie pri kazdej chybe, rozsvieteni kontrolky sa motor prepina do nudzoveho rezimu. A este mi skus povedat ako si hned vedel ze sa jedna o chudobnu zmes, ked sa ti rozsvietila kontrolka

Tropical Red
sporty

Příspěvek od sporty »

BatoNR píše:sporty: a kolko si zaplatil za servis ked ti menili sondu? nedalo sa to spravit na zaruku?
chceli odomna 250 eur a na zaruku sa to nedalo pretoze to nebola chyba suciastky aspon tak mi to povedali
MaTToS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaTToS »

zulyk píše:ked ti svieti kontrolka tri tyzdne v kuse, tak to asi nieje nahodna chyba. Nahodna chyba sa moze prejavit prebliknutim kontrolky a nasledne zhasne. Ale to su vsetko skusenosti s fabkou. Mozno je to v riu inac, tu som taku zavadu este nemal. Takisto moze byt, ze nie pri kazdej chybe, rozsvieteni kontrolky sa motor prepina do nudzoveho rezimu. A este mi skus povedat ako si hned vedel ze sa jedna o chudobnu zmes, ked sa ti rozsvietila kontrolka
Pri nahodnej chybe sa kontrolka rozsvieti (na RIU) a zostane svietit ak sa chyba prejavuje opätovne pocas toho ako uz je kontrolka rozsvietena tak kontrolka blika a motor podla zavaznosti chyby môze ist v nudzovom rezime, chudobna zmes zistena lambda sondou nie je zavazna chyba rovnako ako problem typu skrat na lambda sonde nieje zavazna chyba ktora prepne motor do nudzaku ,k tomu ako som nato dosiel - zistil som to tak ze to nebolo prvy krat ta chyba a navyse uz mam OBD2 diagnostiku co nosim k kufri takze aktualne pripadnu chybu viem aj hned vymazat ak mam nato cas...
Kazdopadne este treba mysliet na to ze su chyby pri ktorych sa kontrolka chyby rozsvieti a su chyby pri ktorych sa nerozsvieti rovnako ako chyby zavazne a menej zavazne ci trvale alebo nahodne .
Obrázek
zulyk

Příspěvek od zulyk »

tak podla toho co pises, je tak indikacia ina ako na fabke, so zbytkom suhlas, samozrejme, nie kazda chyba musi prepinat motor do nudzoveho rezimu

Tropical Red
Odpovědět