otázka ohledně zapínání 4x4 LOW

Odpovědět
kozejk

otázka ohledně zapínání 4x4 LOW

Příspěvek od kozejk »

Kluci nikde jsem se nedočetl jestli ma sorento nějakou pojistku proti zapnutí polohy 4x4 LOW při větší rychlosti kdy hrozí poškození. Občas v terenu když manipuluji se spínačem mám strach že mi to tam za jízdy přeskočí.
Reklama

ctiteljan

Re: otázka ohledně zapínání 4x4 LOW

Příspěvek od ctiteljan »

Je tam čidlo na spojku čidlo na neutrál, rychlostní čidlo čistě teoreticky by to tam skočit němělo. nezkoušel jsem to. skus to v malý rychlosti a uvidíš. automat to tam taky napere v plný rychlosti.
serti

Příspěvek od serti »

Vyzkoušel jsem 4x4 LOW nedávno, spíš jen ze zvědavosti co to dělá. Bylo asi 15 cm sněhu, pod ním bláto... Tam to funguje pěkně. Na silnici to pak už není.... rychlosti tam "naskáčou" rychle za sebou, na pětku to jede asi 50 km/h při 2500 ot.
Ale mám i výhrady hlavně k použití na ledu. Mám Sorento s automatem a při zařazeným 4x4 LOW mi připadalo, že záběr je dost razantní, podle mne až moc.... Zabere moc rychle, necitlivě, a pokud je podklad led, hrabou všechna čtyři kola a auto stojí... Přepnul jsem pohon na "auto" a bylo to úplně jiný. Sorento plynule v poklidu zabíralo, přiřadily se všechny kola a bez problému se rozjelo. Došel jsem tedy k závěru, že pohon na "auto" mi vyhovuje víc.
P.S. V tom sněhu a blátě to na "auto" taky bez problému jelo.
Kia Sorento 2,5 CRDI 16V, r.v.2004, automat
olovo

Příspěvek od olovo »

chcel by som sa opytat..ja mam pohon AUTO...pri jazde citim ze zaberaju vsetky kolesa,ale na pristrojovke sa mi nezapne ziadna kontrolka,ma to tak byt,ci je niekde chyba?...na sorente jazdim prvu zimu a celkom sa da..
Bostra

Příspěvek od Bostra »

Je to vpořádku. Žádná kontrolka nesvítí pří záběru předních kol.
Bostra :wink:
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007
Odpovědět