sorento chcípe za jízdy

Odpovědět
vinc

Re: sorento chcípe za jízdy

Příspěvek od vinc »

kozejk píše:filtr vyměníš v pohodě, szndáš celý držák filtru a je to. Drží ho tuším 2 x 8 šroub pak tam odcvakneš ty hadice a odpojíš kabely od předehřevu a snímače vody a je venku.
Nádrž je taky banální, pravé zadní sedadlo odklopíš tak je víčko, sundáš šroubky, odpojíš konektory paliv. hadic, odpojíš el, a celý to vytáhneš ven, baterkou posvítíš do vnitř, nádrž musí být krásně čistá a průhledná. To co si vyndal ven jde rozebrat a vyčistit, je tam sítko
čau díky... filtr v motoru jsem našel je pod ruční pumpou... poprosím nemáš dílenskou příručku? hilti@seznam.cz
Reklama

kozejk

Příspěvek od kozejk »

to bohužel nemám, taky bych ji uvítal
vinc

Příspěvek od vinc »

kozejk píše:to bohužel nemám, taky bych ji uvítal
Tak pánové, děkuji za rady rozebral jsem nádrž a nestačil se divit... hlavně, že to bylo 2x v autorizovaném servisu...achjo.
Nevím co to je....khaki cosi ...drť původně asi těsnění. viz foto. sejtko total brutal zapchaté.
Naštěstí to neprošlo sejtkem do motoru, jináč by byl asi úplně v perdeli....teď co jsem to vyčistil to lítá jak cip.
Projel jsem to cvičně po dálnici a problém zmizel. Holt co si člověk neudělá sám tak nemá.
Já jim dám diagnostiku 5 hodin a pak se uvidí... čidlo na vysokotlaku,asi... váha vzduch asi... a on je to pouho pouhý šlendrián v servisu při hledání příčiny...
Přílohy
IMAG0395 na odeslání.jpg
IMAG0395 na odeslání.jpg (193.11 KiB) Zobrazeno 7984 x
kozejk

Příspěvek od kozejk »

no hurá, tohle je příčina skoro všech závad ale servis si rád naúčtuje vadný čerpadlo a tak dále. Seš si jistý že jsi zbytečně neměnil i tu lištu?? :-D
vinc

Příspěvek od vinc »

kozejk píše:no hurá, tohle je příčina skoro všech závad ale servis si rád naúčtuje vadný čerpadlo a tak dále. Seš si jistý že jsi zbytečně neměnil i tu lištu?? :-D
NN lišta byla 100% vadná propouštěla naftu přes ventil, co prý nemá a taky se to po výměně projevilo živostí...žádný prodlevy mezi sešlápnutím plynu a rozjetím... akorát mě mozek nebere co to v tom koši bylo... evidentně kus těsnění... jináč 4 kozejk poslal jsem ti SZ ale už je to vyřešeno...

PS: dotaz do pléna na vnitřní straně příruby nádrže je volný konektor (viz foto) nevíte někdo k čemu to je nebo co tam teoreticky chybí?
Přílohy
IMAG0405 na poslání.jpg
IMAG0405 na poslání.jpg (131.09 KiB) Zobrazeno 7975 x
David-Petr

Příspěvek od David-Petr »

no tak hurá máme u tebe hodně piv až se někdy potkáme :D :D :D jinak si myslím že to čerpadlo bude nějakej universál takže ty konektory budou k zapojení na nějakém jiném autě.Ahoj David a ještě to co máš v tý nádrži ten bordel tak to dost často je z kanystrů
vinc

Příspěvek od vinc »

David-Petr píše:no tak hurá máme u tebe hodně piv až se někdy potkáme :D :D :D jinak si myslím že to čerpadlo bude nějakej universál takže ty konektory budou k zapojení na nějakém jiném autě.Ahoj David a ještě to co máš v tý nádrži ten bordel tak to dost často je z kanystrů
Tak s tím není problém :) píva není nikdá dost.
K tvé poznámce... v nádrži bylo naprosto čisto veškerý bordel byl v sacím koši... vůbec nechápu co to je... foto mohu zaslat :mrgreen:

Ps: tu starou lištu o víkendu kuchnu a fotky vložím, ať víme jak vypadá ten kus obrobené litiny za 40.000 vevnitř...
kozejk

Příspěvek od kozejk »

bravo Vinc konečně se bude kuchat, vykuchej hlavně čidla a ventil
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

To sejtko zanesený je starej problém určité serie Sorenta a je to barva z vnitřku nádrže. Problém se začal vyskytovat od doby zavedení 5% biosložky v naftě a ta způsobí po cca 1 měsíci pozvolný biologický rozklad za vzniku kyselého prostředí a bakterií a ty napadnou tu barvu a uvloní jí, tedy hlavně to kyselé prostředí. Je to celkem rozšířený problém a na netu jsem je dnes viděl několik nádrží od náklaďáku s několikacentimetrovou vrstvou takové tmavé sraženiny na dně nádrže a to je z biofrakce bologicky vytvořená huspenina. To taky způsobuje ucpání filtrů a hadic. To je daň za biosložku a delší odstvení auta.
Já jezdím na Maxx Motion a ten neobsahuje Fame a tedy je bez klasické biosložky.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
kozejk

Příspěvek od kozejk »

Jirko to máš pravdu jenže experti zase tvrdí že nafta s přísadou bio má lepší mazací schopnosti než obyčejná nafta, takže si dneska asi moc nevybereš
viktor

Příspěvek od viktor »

Prosím Tě Jirko,pokus se zapátrat na těch tvých informačních kanálech a najdi pokud to bude trošku možné,co na sorentu není "STAREJ PROBLÉM" případně"TO SE V NAŠEM ÚSTAVU STÁVÁ JEDNOU ZA DESET LET".Díky
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

To je jednoduchý, třeba v mém Sorentu, jednom z posledním vyrobeným je téměř vše překopaný a změněný oproti Sorentu z prvovýroby. Opravdu moc dílů není záměných a byly různé přípisy z centrály Kia s názvem KTA a to byly informace co je potřeba v servise vměnit a zlepšit. Auta která tam nechodila tak zůstala s problémem v provozu. Právě u konce výroby to bylo vychytaný a to platí i u jiných výrobců - viz koncern VW.
Ano ta nafta z biosložkou má lepší mazivost, ale problém s biorozkladem je vážnej a nebezpečnej. Třeba kolegové již vyplachovali nádrž Wapem a ředidlama aby to zatracený usazený lepidlo vyloučený z nafty dostali ven. Bylo to jako navulkanizovaný na dně a to po půlročním odstavení auta.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
vinc

Příspěvek od vinc »

Jirka N. píše:To je jednoduchý, třeba v mém Sorentu, jednom z posledním vyrobeným je téměř vše překopaný a změněný oproti Sorentu z prvovýroby. Opravdu moc dílů není záměných a byly různé přípisy z centrály Kia s názvem KTA a to byly informace co je potřeba v servise vměnit a zlepšit. Auta která tam nechodila tak zůstala s problémem v provozu. Právě u konce výroby to bylo vychytaný a to platí i u jiných výrobců - viz koncern VW.
Ano ta nafta z biosložkou má lepší mazivost, ale problém s biorozkladem je vážnej a nebezpečnej. Třeba kolegové již vyplachovali nádrž Wapem a ředidlama aby to zatracený usazený lepidlo vyloučený z nafty dostali ven. Bylo to jako navulkanizovaný na dně a to po půlročním odstavení auta.
Zdravím,
tak pokud je to stará známá (oloupaná barva v nádrži) tak proč !!! to ti kokoti v servisu neprohlídli, pokud to byla odborně popsaná závada v interním oběžníku Kia...pokud jim to ve vysokých otáčkách pravidelně chcípalo...
Pane, to bude čidlo na vysokotlaku, ale to se prodává jen s čerpadlem..."60.000,-Kč" značový servis Kia... aneb jak ošoupat klienta. A to na mě přijímací technik pak ještě zkoušel, že když ne tady, tak to budu muset stejně dát někam do Kia.
Je to rok a půl co dávali nové vstřiky, vysokotlaké čerpadlo a čistili nádrž... mě to přijde že nevyčistili to sítko co je vevnitř... jak jinak vysvětlit to, že hned po návratu ze zahraničí (cca po 500 km) to na dálnici zdechlo a opět to šlo u nás do servisu... ted v nádrži nic nebylo veškerý khaki bordel byl v koši...a ten jsem vyčistil. Snad to byla poslední závada na tohle korejském zázraku.
vinc

Příspěvek od vinc »

kozejk píše:bravo Vinc konečně se bude kuchat, vykuchej hlavně čidla a ventil
na tom kusu litiny není v podstatě co kuchat... :) snažil jsem se nezajet flexou moc hluboko (ale sem tam)jsou šrámy viditelné :(

Vinc
Přílohy
špunt.jpg
špunt.jpg (99.56 KiB) Zobrazeno 7933 x
náhled.jpg
náhled.jpg (123.5 KiB) Zobrazeno 7933 x
kucht.jpg
kucht.jpg (106.02 KiB) Zobrazeno 7933 x
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Myslím že máš staré provedení síta v nádrži, po zjištění tohodle problému Kia zvětšila síto na cca dvojnásobek aby se tak rychle nezaneslo.
Odpovědět