Dymivosť motora

popo222

Dymivosť motora

Příspěvek od popo222 »

Ahojte. Mám problém s veľkou dymivosťou pri akceleráci. Čo to môže spôsobovať? Ako spoznám, že mi odišlo turbo? Lebo sa mi zdá že auto stráca výkon. Keď zatlačím poriadne na plyn tak auto nie velmi reaguje nechce sa rozbehnúť a strašne dymí a po prekročení 2 500 otáčok troška ožije. Ďakujem za tipy. 2,5 crdi, r.v. 2005, automat
Reklama

ParnosCZ

Re: Dymivosť motora

Příspěvek od ParnosCZ »

ZDAREC MYSLI, ZE TO BUDE NEJAKEJ VSTRIK

Kamos to mel to same a byl to vstrik a turbo slysis tak od cca2000 otacek pekne je slyset
kozejk

Příspěvek od kozejk »

utoservis a diagnostika, tohle může dělat tolik věcí, že by si je nepřekontroloval ani za měsíc.
David-Petr

Příspěvek od David-Petr »

jakou barvu má ten kouř?
popo222

Příspěvek od popo222 »

Čiernu.
David-Petr

Příspěvek od David-Petr »

tak to budou vstřiky jak psal ParnosCZ .Ale může to bejt špatnou naftou pokud to je problém který vznikl najednou a neprojevoval se postupně.Začal bych výměnou filtrů a auto bych ukázal někomu kdo dělá nafťáky protože opravovat kouřící motor přes počítač fakt nejde může to bejt spousta dalších blbostí a když ti to tady všechno napíšem a ty to všechno uděláš tak máš go motoru a 50000kč v prd...jinak oslov Jirku N ten ty nafťáky si myslím zná dobře a průběžně informuj jak oprava dopadla informací není nikdy dost ahoj David
ParnosCZ

Příspěvek od ParnosCZ »

Jeste odkud jsi ja z Liberce a tady je chlapek, co jeden vstrik repasuje i se zarukou 2 roky za cca.4 tis. Kamos to u nej nechal cistit a to ho stalo cca 4,5 tis. a ma po problemu zatim . Rikal, ze ho to stejne nemine , ale zatim ma na dva roky cca klid. Dam ti na nej cislo jestli chces mysli, ze je docela dobrej.
kozejk

Příspěvek od kozejk »

Motor je závislý na spoustě čidel, váha vzduchu, teplota nasávaneho vzduchu, čidlo otáček hřídele, dále je závislé na regulaci turbodmychadla, vstřikách to vše může mít za následek nízký výkon a kouřivost. Zapomněl bych na vzduchový filtr, který můžeš mít zborcený nebo ucpaný. Dále nezapomínejte na EGR ventil, nebo klapku v sacím potrubí.

Takže jed na diagnostiku, věř mi že tě to vyjde levněji, stejně i když si necháš repasovat vstřiky budeš muset na diagnostiku, bez ní to nerozchodíš.
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

me to taky hulí jako blázen při max vykonu ale ja vim o tom ze mam malej vzduchovej filtr. zase to v klidu jezdi kolem 7/100 l/Km
kozejk

Příspěvek od kozejk »

malej vzduchovej filtr?? Jak malej? Kolem 7 litrů? Tak to jsi rekordman, to až dáš nový filtr budeš jezdit za 6 litrů :lol:
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

ctiteljan píše:me to taky hulí jako blázen při max vykonu ale ja vim o tom ze mam malej vzduchovej filtr. zase to v klidu jezdi kolem 7/100 l/Km
Jako vtip dobrý :D :D :D
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

Malej Konickej a jezdit za 6 uritě ne, spíš víc jezdím jen dálkové trasy a vklídku do 90 KM-h
viktor

Příspěvek od viktor »

černě mi to hulilo,když mi sjela objímka z hadice od turba a přisávalo falešný vzduch.Na výkonu to poznat nebylo,ale za mnou tma.Jinak jestli jedu svižně,nebo né,žere mi to nekompromisních 12l.(je pravda,že 90tkou nejedu ani s 2t vlekem.S tím za 14l.)Ten chipp na 125kw je úžasný.Konečně se ten vodní bůvol rozhýbal.
popo222

Příspěvek od popo222 »

Nové zistenie... Dymí a nemá výkon len pri zapnutej klimatizácii.. :?:
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

popo222 píše:Nové zistenie... Dymí a nemá výkon len pri zapnutej klimatizácii.. :?:
Jestli se nekoušou ložiska v kompresoru.Zkus zajet do servisu,kde dělají klimatizace a tam to prověří.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
Odpovědět