K čemu je tento ovladač ?

Odpovědět
BobekRob

K čemu je tento ovladač ?

Příspěvek od BobekRob »

Prosím vás lidi k čemu je toto tlačítko se symbolem okna a stěrače které se po stisknutí rozsvítí ale nic nedělá,pouze slyším cvaknutí relátka.Jak a v závislosti na čem popřípadě s čím má tento gombík fungovat.
Obrázek
Reklama

kozejk

Re: K čemu je tento ovladač ?

Příspěvek od kozejk »

není to ohřev předního nebo zadního skla? U předku to ohřívá jen prostor u stěračů, více méně funkce k ničemu,alespoň já u svého nepoznal zásadní rozdíl. Mám sice facelift kde ta kontrolka je malinko odlišná ale v tvém případě mě nic jiného nenapadá.
kalamitas

Příspěvek od kalamitas »

Mam pocit ze je to omrazovani steacu kdyz je mas primrzly ke sklu tak se ti vyhriva jen ten kousek tmavyho skla dole kde jsou sterace..
mikas004

Příspěvek od mikas004 »

Je to docela dobrá věc. Sepíná vyhřívací spirály pod stěrači.
Když mám auto omrzlé, nastartuji, zapnu vyhřívání zadního skla a právě toto vyhřívání pod stěrači a funkci pro ofuk předního skla. Pak jdu auto omést, pak oškrabu zbytky ze zadního okna a než se dostanu k přednímu oknu, tak je do jedné třetiny odspodu jen mokré a zbylé dvě třetiny jsou oškrabat mnohem snadněji, než kdyby to přední okno nebylo zespoda vyhřívané.
Sice se to nedá srovnat s vyhřívanými okny, jak to mají např. Fordy, ale i tak to není úplně k ničemu.
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

Tak díky za informaci.Raději bych místo rozmrazování stěračů uvítal kontrolku rozsvícených světel na přístrojové desce.Ale jen na takový postřeh.
mikas004

Příspěvek od mikas004 »

No ta tam docela chybí.
Totéž přední mlhovka a aktivní přední náhon :-)
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
orangi

Příspěvek od orangi »

Najlepšie na to je, že za celú zimu som to nemal šancu odskúšať. Parkujem pod prístreškom a tam mi námraza vôbec nejde. Je to jediná vec ktorú nemám na aute odskúšanú :D
kozejk

Příspěvek od kozejk »

fuj aktivní přední náhon, tyhle pseudo 4X4 to je akorát pro zlost. Raději si připlatím litr na sto km ale budu mít kvalitní a trvalý pohon ( pouze diferenciál ).
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Možná by to šlo někdy vřešit jinou převodovkou která má mezinápravovej diferák. U rámovýho auta by to nebyl problém.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
kozejk

Příspěvek od kozejk »

Jirko než řešit přestavbu tohoto auto raději zvolím jinou značku. Jen nepochopím ty inženýry kteří tohle pohony vymýšlejí. Je to náchylný na poruchy, plný elektroniky, prd bytelný.
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Je to fakt někdy než se trápit tak je lepší změnit značku. Jenže Sori mě vyhovuje rozměrama při parkování v Praze a to u konkurenta LC je větší problém. Taky rámová auta s klasickým mezinápravovým diferákem a přijatelným vzhledem jsou již v menšině.
A proč se to vyrábí, lidi již neumí přemejšlet při řízení a chtějí vše automatické. Další je že výrobci šetří a troška elektroniky je levnější než precizní mechanika.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Koukal njsem na Toyotu LC a ty ceny jsou momo mísu. Stará vrána s 300 Tkm za 300-400 Tkč. Nejlepší maj za sebou a je to past na peníze. Zlatý Sorento :D
mikas004

Příspěvek od mikas004 »

BobekRob píše:Prosím vás lidi k čemu je toto tlačítko se symbolem okna a stěrače které se po stisknutí rozsvítí ale nic nedělá,pouze slyším cvaknutí relátka.Jak a v závislosti na čem popřípadě s čím má tento gombík fungovat.
Obrázek

Jak to, že máš zaplý ofuk přeního okna (vpravo od A/C) a nejede ti ventilátor ?
Zkoušel jsem to ve svém a když mi svítí ta kontrolka pro ofuk předního okna, tak na displeji svítí min. jedna lopatka ventilátoru.
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

Tak to nevím možná protože jsem jen otočil klíčkem aby se rozsvítily kontrolky,nestartoval jsem.Jinak nevím.Teď v zimě mám ofuk na přední sklo puštěný pořád.
Odpovědět