Neklidné řízení na drobných nerovnostech

Odpovědět
mikas004

Neklidné řízení na drobných nerovnostech

Příspěvek od mikas004 »

Ahoj sorenťáci,

jelikož nemám možnost srovnání s jiným Sorentem, chci se vás zeptat na jízdní vlastnosti vašich aut na běžné komunikaci s běžnými drobnými nerovnostmi jako je popraskaný asfalt nebo nějaké jiné rýhy v cestě a zalepené díry.
Mé auto je na takových cestách dost neklidné a musím neustále korigovat přímý směr jízdy volantem.
Taky je po geometrii a neustále malinko táhne doprava. Když pustím volant, natočí se malinko doprava a auto jede taky doprava. Když dám volant zpět do středové polohy, auto jede rovně, ale cítím jak mě volant lehce táhne doprava.

Dělá to taky někomu, nebo případně co zkontrolovat ? Co může být příčinou ?

PS: Kola jsou v pořádku, pneu relativně nové a po přehazování kol mezi sebou je situace stejná. Tudíž v kolech to není.
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
Reklama

zdeny65

Re: Neklidné řízení na drobných nerovnostech

Příspěvek od zdeny65 »

mikas004 píše:Ahoj sorenťáci,

jelikož nemám možnost srovnání s jiným Sorentem, chci se vás zeptat na jízdní vlastnosti vašich aut na běžné komunikaci s běžnými drobnými nerovnostmi jako je popraskaný asfalt nebo nějaké jiné rýhy v cestě a zalepené díry.
Mé auto je na takových cestách dost neklidné a musím neustále korigovat přímý směr jízdy volantem.
Taky je po geometrii a neustále malinko táhne doprava. Když pustím volant, natočí se malinko doprava a auto jede taky doprava. Když dám volant zpět do středové polohy, auto jede rovně, ale cítím jak mě volant lehce táhne doprava.

Dělá to taky někomu, nebo případně co zkontrolovat ? Co může být příčinou ?

PS: Kola jsou v pořádku, pneu relativně nové a po přehazování kol mezi sebou je situace stejná. Tudíž v kolech to není.
Tak buďto ten co dělal geometrii to nezvládl a nebo máš vyběhanej nějakej kulák.V tom případě,kde Ti dělali geometrii to měli oznámit.To co popisuješ není žádná nerovnost a není potřeba nic korigovat,byť minimálně.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
mikas004

Příspěvek od mikas004 »

Taky si myslím, že auto by i po rozpraskané cestě mělo rovně bez nutností sahat na volant. V jiných autech, co jsem měl, to tak bylo, ale Sorento mám necelý rok a příjde mi fakt neklidné. Rozhodně to není tak, jak zde mnoho lidí popisuje : "... ani po dlouhé jízdě nejsem unavený".
Já jsem unavený i po hodině jízdy, protože musím auto neustále přemlouvat, aby se drželo v pruhu.

Nechám prověřit všechny čepy u nás na STK (chtějí za to 50,-Kč) a geometrii zkusím reklamovat.
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

mikas004 píše:Taky si myslím, že auto by i po rozpraskané cestě mělo rovně bez nutností sahat na volant. V jiných autech, co jsem měl, to tak bylo, ale Sorento mám necelý rok a příjde mi fakt neklidné. Rozhodně to není tak, jak zde mnoho lidí popisuje : "... ani po dlouhé jízdě nejsem unavený".
Já jsem unavený i po hodině jízdy, praotože musím auto neustále přemlouvat, aby se drželo v pruhu.

Nechám prověřit všechny čepy u nás na STK (chtějí za to 50,-Kč) a geometrii zkusím reklamovat.
Ještě zkontroluj tlaky ve studených pneu.Nekontroluj to až u pumpy.To je akorát na prd.
mikas004

Příspěvek od mikas004 »

Tak vyřešeno.
Špatně udělaná geometrie. Pravé kolo bylo příliš sbíhavé a auto nevědělo, kam má vlastně jet.
Teď napraveno a auto je zase klidné jak dřív.
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

mikas004 píše:Tak vyřešeno.
Špatně udělaná geometrie. Pravé kolo bylo příliš sbíhavé a auto nevědělo, kam má vlastně jet.
Teď napraveno a auto je zase klidné jak dřív.
No tak hurá:-)
mikas004

Příspěvek od mikas004 »

Ale stejně je to tvrdá koza.
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

Gumy by měly bejt foukaný až zahřáý kvůli změně tlaku (teplem se zvětšuje), JC verze je ještě tvrdší i když po naložení pěkně změkne :-)
mikas004

Příspěvek od mikas004 »

ctiteljan píše:Gumy by měly bejt foukaný až zahřáý kvůli změně tlaku (teplem se zvětšuje), JC verze je ještě tvrdší i když po naložení pěkně změkne :-)
2,4 nebo 2,5 baru nejhraje asi zásadní roli,
ale co se tvrdosti týče, tak lituji ty, kteří musí sedět vzadu
Mám nové tlumiče a i když už si sedly a změkly, tak příčné nerovnosti nebo nějaké zvlnění cesty davají cestujícím vzadu pěkně po prdeli :(
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Rámové terénní auto nebude nikdy limuzína a s tím se musí počítat. Já si pomohl změnou pružin a tlumičů a rozchodu kol. Ale D1 stejně je děsná a Sori ji nemusí.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
mikas004

Příspěvek od mikas004 »

Na D1 by se měly vyrábět speciály :lol:
V česku by šly na dračku
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

ctiteljan píše:Gumy by měly bejt foukaný až zahřáý kvůli změně tlaku (teplem se zvětšuje), JC verze je ještě tvrdší i když po naložení pěkně změkne :-)
To si děláš prdel,žejo??
ctiteljan

Příspěvek od ctiteljan »

základy fyziky cca 7třída na základce ono 2,4 -2,5 není problém jsou borci kteří dávaj i 3 a na rozpáleným parkovišti už slušná časovaná bomba
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

ctiteljan píše:základy fyziky cca 7třída na základce ono 2,4 -2,5 není problém jsou borci kteří dávaj i 3 a na rozpáleným parkovišti už slušná časovaná bomba
Základy fyziky dobře znám.Akorát v tomhle případě se vždy tlak v pneumatikách měří zásadně na studených.To je první ročník oboru automechanik.
Odpovědět