Tak mi po 260 000km klekl motor. Zakouřilo se za mnou a po zastavení koukám jak mi vytekl motorový olej pod autem - tak jsem věděl že je to v háji.
Ojnice prorazila vanu . Zítra se vytáhne motor z auta a začnou se zjišťovat škody.
Kdyby někdo věděl o motoru na prodej tak dejte info. Díky
Porucha motoru 3,5 V6
Porucha motoru 3,5 V6
Sorento 3,5 V6+LPG
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Porucha motoru 3,5 V6
Taky mám 260 000 ... zajímá mě na jaký olej jsi jezdil, je to dost důležité... o motoru nevím , ale díly rozhodně sháněj v US nebo v Koreji , tady by ses nedoplatil...možná přes ebay i celý motor, musíš sehnat někoho kdo umí dopravu za slušný peníz.Taky motory inzeroval někdo v okolí Tábora- kontakt hledej na www. bazos.cz A pokud to půjde, průběžně informuj,co se stalo v motoru a taky třeba jak jsi kde pochodil a třeba ti průběžně můžu poradit s detaily.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Vrakoviště je i v Mostě
-
Tady něco je http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... +f%C3%B3ra .Pokud budeš prodávat celé auto s vadným motorem mám zájem 775671228 David
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak PEZi, jak jsi dopadl, nechceš poreferovat i pro ostatní?
Ahoj všem, teprve o víkendu jsem začal rozebírat motor.
Sundal jsem hlavy a jeden z pístů tam vůbec nebyl - prostě se rozpadl na tisíc kousků. Pak sem dám fotky. A při tom prorazil otvor do hliníkového dílu mezi blokem a vanou. Ojnice s pístním čepem zůstala celá ale nadělala pořádné drážky do válce. A i v ostatních válcích jsem našel kousky pístu a i drážky takže je blok v háji. Samozřejmě hlava nad rozbitým pístem je taky pěkně potlučená a ventily poškozené.
Ted se chystám rozdělat klikovku a vyndat písty z válců abych zjistil v jakém jsou stavu. Příčinu poruchy jsem nezjistil.
No aspoň jsem přišel na to kde se mi ztrácela chladící kapalina, prosakovala pod těsněním hlavy do středu mezi V i když ted je mi to asi prd platné.
Vypadá to na koupi jetého motoru.
Moc se mi nechce kupovat demontované - když jsou ven z auta tak to je loterie, můžou ti o něm říct co chtějí.
Pár jich je v Polsku, dost v Německu.
Jinak olej jsem používal 10W40 longlife.
A to jsem na jaře dělal rozvody, pumpu atd.
Sundal jsem hlavy a jeden z pístů tam vůbec nebyl - prostě se rozpadl na tisíc kousků. Pak sem dám fotky. A při tom prorazil otvor do hliníkového dílu mezi blokem a vanou. Ojnice s pístním čepem zůstala celá ale nadělala pořádné drážky do válce. A i v ostatních válcích jsem našel kousky pístu a i drážky takže je blok v háji. Samozřejmě hlava nad rozbitým pístem je taky pěkně potlučená a ventily poškozené.
Ted se chystám rozdělat klikovku a vyndat písty z válců abych zjistil v jakém jsou stavu. Příčinu poruchy jsem nezjistil.
No aspoň jsem přišel na to kde se mi ztrácela chladící kapalina, prosakovala pod těsněním hlavy do středu mezi V i když ted je mi to asi prd platné.
Vypadá to na koupi jetého motoru.
Moc se mi nechce kupovat demontované - když jsou ven z auta tak to je loterie, můžou ti o něm říct co chtějí.
Pár jich je v Polsku, dost v Německu.
Jinak olej jsem používal 10W40 longlife.
A to jsem na jaře dělal rozvody, pumpu atd.
Sorento 3,5 V6+LPG
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za zprávy , olej máš určitě O.K. co se týče specifikace.Jinak ten píst- mě napadá jen, že se to prostě stalo, nevím, zda v tom hledat něco víc.Třeba k tomu ještě něco řekne David, ten je dobrý diagnostik.Určitě ti přeju hodně štěstí ve shánění jiného motoru, dej vědět, jak jsi dopadl.škoda, že se nechystáš na sraz, určitě by bylo o čem pokecat.Jsem zvědav, co motor vydrží u mě, právě jsem překročil 262 tis, nemůžu říct, že bych ho šetřil, tak uvidíme
-
Co klapky v sání ? Dost pomůže foto tak až to rozebereš tak to blejskni a můj zájem o to torzo motoru trvá tak až budeš vědět co a jak tak dej vědět ahoj David