Zdravím majitele Sorenta. Včera jsem vezl plný přívěs dřeva, takže náklad pořádný. Při pomalém / jinak to nešlo / couvání do stodoly se zařazeným silničním 4*4 se po chvíli zespodu zakouřilo, divnej spálenej smrad, kterej nevyčichl ani po celém dni větrání. Samozřejmě podle dohledání na netu usuzuju na spojku, ale měl jsem již několik aut a nikdy tenhle problém.
Se strachem v očích čekám, co to bude... Auto jede i řadí normálně / jen mírně při studeném startu zadrhává 2 a 3 rychl. stupeň, ale to dělá už od koupě vozu ...
Prosím tedy o radu zkušené - mám se něčeho bát, nechat něco zkontrolovat ?
Díky moc za radu, přeju fajn den. Karel
Kouř - smrad - spalenina při couvání s nákladem - spojka?
- Reklama
Re: Kouř - smrad - spalenina při couvání s nákladem - spojka
Záleží kolik má najeto a jak se k autu kdo choval. Spojka je spotřební materiál a dříve nebo později jednou doslouží. Když píšeš že jsi měl silniční 4x4 tak proč jsi nedal redukci která právě řeší problém s couváním a nákladem.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Přesně tak, jak Jirko píšeš. Prostě další dobrák, který má offroada a srovnává to z tankem. Jestli u tanku nedáš redukci při rozjezdu, tak spojku, která má málo do půl tuny odvaříš a nemrkneš ani jedním okem. Pořád nechápu,proč si lidi pořizujou něco čemu v principu nerozumí. Ach jo..
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
Taky vidím problém že majitelé nečtou návod k autu a taky díky tomu že pravé Offroady s redukcí jsou téměř vymřelé a povědomí jak zacházet s teréňákem je fuč. Škoda že se nechodí na vojnu, tam se dost mohlo naučit jak v terénu s autem.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Jasně, měl jsem dát redukci...prostě jsem si myslel, že to zvládne čtyřkolka tak jako tak, kousek couvnutí. Navíc půl cesty bylo na asfaltu a kousek na trávě, ale jak jsem byl v laufu z couvání, abych někde o něco neškrtnul, nepřeřadil jsem na redukci ... Mám ještě jeepa cherokee, ovšem automat, tak tam to neřeším a s redukcí - silniční i terénní mám dost zkušeností.
Auto jezdí a řadí normálně, žádnej problém se zatím po téhle příhodě nevyskytl, - tak doufám, že za blbost nezaplatím víc, než jsem ušetřil na tom levným dříví ...
Jinak - píšete že jsem blbej, to máte pravdu, ale co se může při téhle situaci pokazit? Spojka? Nějakej ten kužel? Rozvodovka?
Auto jezdí a řadí normálně, žádnej problém se zatím po téhle příhodě nevyskytl, - tak doufám, že za blbost nezaplatím víc, než jsem ušetřil na tom levným dříví ...
Jinak - píšete že jsem blbej, to máte pravdu, ale co se může při téhle situaci pokazit? Spojka? Nějakej ten kužel? Rozvodovka?
Přesně to co si popsal. Je to jako když by jsi se chtěl rozjet na čtyřku. A proto, že to auto už samo o sobě něco váží, tak je pro tyhle účely možnost změny poměru otáček do pomala, jako želva u náklaďáku. U něj se to taky používá.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
...a pokud se to zatím nijak neprojevuje? Mám to dát zkouknout do servisu? Jezdím do Kia, takže musím asi nějak nenápadně, ptže v opačným případě by mi měnily vše, co bych si myslel, že je v pr...
Nechal bych to v pozorování a jezdil bych ze začátku jen okolo komína. V každým případě radši vyměň olej v rozvodovce kterej má optimální životnost 60 Tkm. Tam jsou taky lamely, jen je to dražší sranda než spojka. Podle smradu z oleje budeš vědět co bylo příčinou. Takže buď spojka nebo rozvodovka. V servisu by nic nezkoumaly a hned měnily a desetitisíce by lítaly.