Antena
Re: Antena
Vysouvání a zasouvání při startu jsem vyřešil vypínačem.
- Reklama
Já se pustil do větší přestavby, po výměně antény jsem se rozhodnul pro radio 2 Din i když věrný 1 Din Kenwood byl skvělej, ale díky těžký sadě BT od Nokie nebyl telefonování tak super jako když jsem měl k tomu spárovanou Nokii E51. Nyní mám CAT B15 a plánuju CAT S 50 a tak potřebuju zmodernizovat vše. Tedy těžká sada Nokia je vymontovaná a nahradí to Kenwood DPX-405BT.
Taky jsem vymontoval dva šupliky na středovým panelu a místo nich bude panel až k řadící páce pro čtyři další měřící přístroje atd. Bude to modelařina, ale pro zachování životnosti motoru co bych neudělal
Taky jsem vymontoval dva šupliky na středovým panelu a místo nich bude panel až k řadící páce pro čtyři další měřící přístroje atd. Bude to modelařina, ale pro zachování životnosti motoru co bych neudělal
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Tak pokračuju v bastlení a dneska mi přišlel Kenwood DPF-405BT kterej sice nepasoval dobře do původního 2DIN místa, ale dokázal jsem najít řešení jak to profesionálně vyřešit. Takže nakonec pasuje a opticky bude super.
Dále jsem vyrobil šablonu pro koncept dalších měřáků a definitivní provedení bude z PSH desky a bude to potažený černou umělou kůží. Objetoval jsem šuplíky který jsem stejně nepoužíval.
Dále jsem vyrobil šablonu pro koncept dalších měřáků a definitivní provedení bude z PSH desky a bude to potažený černou umělou kůží. Objetoval jsem šuplíky který jsem stejně nepoužíval.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Tady je moje úprava když jsem zjistil že koupená 2 DIN šachta může být menší než 2DIN šachta pro Kenwood . Ze dvou jsem udělal díky flexce a epoxidu definitivní řešení a vše pasuje jak má
A hotovo
super prace
taky premyslim o zmene anteny.....
tuhle mam vyresenou vypinacem takze vyjizdeni pri startu je mimo...
ale pekne me stve ten prijem signalu a to jsem koupil i zesilovat nejakej ...
mas prosim nekde foto jak ta antena na aute vypada ?
me se prave moc do auta vrtat nechce tak hledam nejake reseni... a nevim jaky prijem ma ta vnitrni antena co se taky prodava...
taky premyslim o zmene anteny.....
tuhle mam vyresenou vypinacem takze vyjizdeni pri startu je mimo...
ale pekne me stve ten prijem signalu a to jsem koupil i zesilovat nejakej ...
mas prosim nekde foto jak ta antena na aute vypada ?
me se prave moc do auta vrtat nechce tak hledam nejake reseni... a nevim jaky prijem ma ta vnitrni antena co se taky prodava...
Kia Sorento Black Plasti Dip
r.v 2005 2,5 CRDI 103kw chip
Fotku udělám a anténa vzadu vypadá daleko líp a elegantněji než ta archaická v blatníku. Mám stejné provedení jako má Octávka 1 a ta má taky vrtanou střechu a žádnej problém s těsností. Já to dal na vosk na dutiny a tím to dodatečně zatěsnil a ochránil proti korozi. Mám jí se zesilovačem a tak jsem zvědavej na rozdíl. Ale Octávka mi hraje tam kde Sori nic nechytnul, tedy mělo by to bejt nyní stejné.
tak pak dej vedet jak to hraje ... ja mam stejne problem
+ jestli mas nekde okdaz na tu co jsi kupoval... diky
+ jestli mas nekde okdaz na tu co jsi kupoval... diky
Včera jsem to poprvý oživil a první příjemné překvapení bylo když nerachotila stará prutová anténa a začalo hrát radio. Citlivost posoudím až vyjedu z garáže protože je dost odstíněná před signálem. Odkaz najdu během dneška a fotky taky udělám.
První fotka antény, ale nic moc protože v garáži mi mobil to tak nevyfotí jak by bylo potřeba. Dneska jsem dokončil vše okolo Soriho a tak půjde ven z garáže a další fotka bude lepší.
tak pak napis co ten prijem... ja prave premejslim spise neco na zpusob zraloka
Mám tuhle anténu: http://www.auto-doplnky.com/stresni-ant ... -7091-p279
Myslím že stále platí fyzikální normy pro příjem rozhlasu a k té ploutvi kterou má také prodejce v nabídce nemám moc důvěru. To by se muselo vyzkoušet a porovnat v reálu, ale to je těžko uskutečnitelný. Výrobců jsou mraky a asi nejlepší byla originální BMW který s tím přišel asi nejdříve. ale jak fungujou kopie je otázka. Na prutu se nedá moc zkazit a tak proto jsem to volil.
Pro příjem by měla být dle fyziky nejlepší ta vysouvací originální, jenže v praxi díky horšímu kontaktu jednotlivých segmentů a to díky znečištění docházelo k útlumu. Já se toho rachocení při vysouvání naštěstí takto zbavil.
Myslím že stále platí fyzikální normy pro příjem rozhlasu a k té ploutvi kterou má také prodejce v nabídce nemám moc důvěru. To by se muselo vyzkoušet a porovnat v reálu, ale to je těžko uskutečnitelný. Výrobců jsou mraky a asi nejlepší byla originální BMW který s tím přišel asi nejdříve. ale jak fungujou kopie je otázka. Na prutu se nedá moc zkazit a tak proto jsem to volil.
Pro příjem by měla být dle fyziky nejlepší ta vysouvací originální, jenže v praxi díky horšímu kontaktu jednotlivých segmentů a to díky znečištění docházelo k útlumu. Já se toho rachocení při vysouvání naštěstí takto zbavil.
Tak nová anténa i rádio se naprosto osvědčily a jsem rád že jsem akci podniknul. Příjem je daleko lepší a super je že nic nerachotí pri startu auta a i HF BT u Kenwoodu je o tisíc procent lepší než původní těžká sada od Nokie. Takže jsem dnes koupil držák mobilu CAT B15 na přístrojovku a zítra ještě bude navigace Garmin navü 3597T. Tím bude projekt elektroniky hotovej
tak to je super
ja jsem porad na vazkach jestli koupit zraloka nebo prut ale zase nechci aby mi couhala antena ze strechy
jinac proc sis nekoupil nejaky radio s navigaci rovnou ? mi to pripada jako zbytecne penize
ja jsem porad na vazkach jestli koupit zraloka nebo prut ale zase nechci aby mi couhala antena ze strechy
jinac proc sis nekoupil nejaky radio s navigaci rovnou ? mi to pripada jako zbytecne penize
Na to je jednoduchá odpověď, mám pět aut a tak je lepší navigaci přendavat než kupovat tolik rádií. Za další ten Kenwood krásně pasuje do Offroada díky vělkým tlačítkům a bezvadné ovladatelnosti. Tak mě nadchnul že jsem dneska objednal dlašího do Octávky a to díky super HF BT která se nedá srovnat s těžkou sadou HF BT od Nokie která byla v Sorim i je v Octávce. Taky nejsem příznivec radií dotykáčů, potřebují větší soustředění při ovládání za jízdy. Dneska jsem koupil ti novou Navigaci Garmin a sranda je že po mém objednání jí ihned zdražily a já jí měl v Alza na P7 za původní cenu. Je vidět že vánoce šroubujou ceny.