Zdravim, zvazuju koupi sporty wagonu, ale vaham mezi motory 1,6 a 2.0 crdi. Jde mi o spotrebu pri vysokych rychlostech (tj. 160 km/h), protoze jezdim hlavne po nemeckych dalnicich. Ma s tim nekdo nejake zkusenosti? Treba i s beznym ceedem... V testech jsem zaregistroval varovani pred vysokou spotrebou u 1.6 pri svizne jizde po dalnici. Diky vsem.
Myslim ze rozdiel tam bude, kedze 2.0 ma 6 rychlostnu prevodovku. Ale na druhej strane, ci sa ti tych 90 tisic co das navyse niekedy vrati, tak to dost pochybujem. V kazdom pripade ti urcite niekto moze napisat, co pise pocitac pri 160 km/h, mozno ti to aj ja zmeram
Mohl by mi tedy někdo prosím napsat, kolik má ceed (SW nebo ne) 1.6 nebo 2.0 crdi (tedy nejlepe oba) spotřebu při 160 km/h? Nevím nakolik se dá věřit tomu, co zobrazuje ukazatel momentální spotřeby, ale aspoň to... díky.
dehed píše:Mohl by mi tedy někdo prosím napsat, kolik má ceed (SW nebo ne) 1.6 nebo 2.0 crdi (tedy nejlepe oba) spotřebu při 160 km/h? Nevím nakolik se dá věřit tomu, co zobrazuje ukazatel momentální spotřeby, ale aspoň to... díky.
Jezdím cca 35 km denne a to po dalnici, jezdim obcas 180 ale prumerne 140 a spotrebu mam cca okolo 6,5 litru.
Taky záleží kolik najezdíš km 2,0 má větší rezervy tak by se neměl dát tak rychle uhnat za příplatek 12000Kč se dá přečipovat na cca.125KW a pak má i menší spotřebu o 0,5l (viděl jsem na forech chipování 1,6)
Já jsem si osobně vybral 2,0 CRDi ale ještě ho nemám doma.(najezdím 80000km za rok). S tou spotřebou jsem sám zvědav.
1.6 crdi je podla mna vyborny motor a chipovat ho urcite netreba. V spravnych rukach ma auto s nim rovnake dynamicke vlastnosti ako dvojliter. Cize ak uz chipovat, tak jedine dvojliter.
ukazatel okamzite spotreby ukazuje na 0,2l presne. jinak spotreba pri vysoke ale opravdu vysoke rychlosti osciluje mezi 7-8litry u 1,6 crdi. pri 130-140 je to kolem 6,5l.
Ahoj lidičky. Stále ještě u nezajetého 2,0 CRDI (na tacháku je 3650 km)je při trvalé jízdě po dálnici rychlostí 160km/h spotřeba 7,5 - 7,7 l/100km. Jinak je to bomba motor a nádherně tahá. Při klidné jízdě po okreskách tak do 110km/h mám spotřebu tak 5,5 - 5,7 l/100km. Zítra jedu do Slovinska. V Rakousku si budu hlidat rychlost, tak jsem zvědavej, kolik bude průměr. Ještě písnu.
Nazdar já mám taky objednanej 2,0 Crdi a tak jsem zvědavej jak budu spokojenej. Na kolik vám vyšel a s jakou výbavou. Měli jste někdo předváděčku? Jestli ano kolik vám dali dolů.