převodovka
převodovka
zdarec lidi,uvažuji o koupi sorenta a chci se zeptat jestli je lepší automat nebo manuál -(případně poruchy,opravy)-dík
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: převodovka
No ja som sice velmi cerstvy majitel Sorenta ale ja som sa rozhodol pre automaticku prevodovku. Zalezi ale podla mna na tom co chces s tym autom jazdit. Ak ho beries len na cesty a sem tam offroad tak kludne automat (aj ked je tam cca o 1 az 2l vyssia spotreba), ale ak budes chodit castejsie do terenu (hlavne tazkeho terenu) tak asi manual je lepsi. Mne tvrdil bratranec ktory je stary offroadista ze kludne aj automat na offroad, lebo 90% uspechu v terene je v gumach a zvysnych 10% v medziclanku medzi volantom a sedadlom.
K tej poruchovosti, pokazit sa moze vsetko ale tak isto sa nemusi. Este otazka beries novu ci jazdenku, ak novu kludne automata ved to mas v zaruke...
K tej poruchovosti, pokazit sa moze vsetko ale tak isto sa nemusi. Este otazka beries novu ci jazdenku, ak novu kludne automata ved to mas v zaruke...
"Už" čerstvý majitel vozidla Kia Sorento 2.5 CRDI VGT 16V A/T EX, strieborná metalíza.
Ahoj Tome, já se zase kloním k manuálu z důvodu jednoduchosti a taky ceny za manuál jsou velice příznivé. Na nové se můžeš podívat na : http://www.auto-huenn.de/ a tam taky najdeš odkaz na sklad v Holandsku : http://www.auto-huenn.de/info/aussenlager_nl.php a tam je velký výběr všech verzí Sorent.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
no mám v plánu tak asi -rok 2004 a něco kolem 50-70 tis.km.jezdím tak 70% cesta -město, zbytek po stavbách a po rybách.A taky chci aby konečně začala řídit i manželka
-
- Kontaktovat uživatele:
No je to na tebe pre ktoru alternativu sa rozhodnes. Inak manzelka sa previezla (uplne prvy krat s automatom) v mojom aute a pacilo sa jej to ze nemusi stale magat spojku v meste
"Už" čerstvý majitel vozidla Kia Sorento 2.5 CRDI VGT 16V A/T EX, strieborná metalíza.
Ja za sebe rikam automat. A moje dalsi auto bude uz s automatem. Jednou jsem se s tim svezl a chci ho taky . Co se tyce poruchovosti tezko rict, ale pokavad se o to budes radne starat a pravidelne menit naplne, tak si myslim, ze by to melo bejt v pohode. Spotreba by ti mela narust zhruba o litr. Ale treba me tedko narostla spotreba pres zimu neco pres litr. Zrejme je to z duvodu toho, ze hodne beha bufik a kdyz je to studeny tak dvojku musim radit s meziplynem. Ale uprime receno jestli to ma zrat 9 a nebo 10 litru, uz si myslim, ze neni takovej dramatickej rozdil.
SCENIC-u, dej pak kdyztak vedet kolik ti to zere s tim automatem, ale az se s tim naucis jezdit . Prosim ber to bez urazky, protoze ja sem s tim manualem zacinal na nejakych 12 litrech a teprve az jsem se s tim naucil a prisel na idealni styl zachazeni s plynem, tak uz se tedko v pohode drzim kolem 9 litru z meho kazdodeniho jezdeni je cca 90% mezimesto a zbytek ve meste.
SCENIC-u, dej pak kdyztak vedet kolik ti to zere s tim automatem, ale az se s tim naucis jezdit . Prosim ber to bez urazky, protoze ja sem s tim manualem zacinal na nejakych 12 litrech a teprve az jsem se s tim naucil a prisel na idealni styl zachazeni s plynem, tak uz se tedko v pohode drzim kolem 9 litru z meho kazdodeniho jezdeni je cca 90% mezimesto a zbytek ve meste.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
-
- Kontaktovat uživatele:
No davam si lekcie kazdy den, takze ked to uz budem vediet tak napisem. Predpokladam ze tak 5-6 plnych nadrzi a uz to budem vediet. Je to uplne ina jazda ako s manualom a mas pravdu, treba sa to naucit. (a to nemyslim to ze odrezat lavu nohu lebo strasne cuka miestami )
A hlavne to mas novy, takze nez se to zajede tak si to taky rekne trochu vic a pak to malinko klesne. No jednou mi rikal clovek v salonu, ze prej jeho znamej si musel dicky davat u automatu levacku pod sedacku, protoze si dicky slapnul na "spojku" . To chce si zvyknout.
-
- Kontaktovat uživatele:
No podla dojazdu mi to zatial vychadza na spotrebu 11l ale treba to brat s rezervou +-.
Snazim sa tu lavacku drzat mimo ale uz sa mi stalo 2x ze som pouzil aj tu lavu nohu. Vzdy ked som prestal davat pozor na to ze je tam automat.
Snazim sa tu lavacku drzat mimo ale uz sa mi stalo 2x ze som pouzil aj tu lavu nohu. Vzdy ked som prestal davat pozor na to ze je tam automat.
Zdravim, sa trocha pichnem do tejto temy, mate niekto skusenosti s kupou sorenta zo skladov v Nemecku alebo Holandsku. Ceny su tam od 18000Eur , takze by som to mozno aj riskol.Jirka N. píše:Ahoj Tome, já se zase kloním k manuálu z důvodu jednoduchosti a taky ceny za manuál jsou velice příznivé. Na nové se můžeš podívat na : http://www.auto-huenn.de/ a tam taky najdeš odkaz na sklad v Holandsku : http://www.auto-huenn.de/info/aussenlager_nl.php a tam je velký výběr všech verzí Sorent.
dik p.
Jasný že mám zkušenost, protože mám Holandského Sorentíka v garáži. Při koupi se musí dávat pozor na to aby to byla EU verze, pak jak je staré -prodávají se i 2006 jako nové a pak kdy bylo přihlášené k záruce. Zde jsou případy že je skoro záruka fuč a aby to taky nebylo nikdy prihlášené a taky aby to byla verze s Eu4.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
ještě jsem se chtěl zeptat jaká je celková šířka sorenta -i se zrcátky,nikde jsem to nenašel a nechci lítat s metrem po bazaru
dík
dík
Omlouvam se, nejak sem toho mel tedko vic a zapomel sem ti to jeste zmerit, jestli ti to jeste nikdo nerekl, tak to zejtra napravim.
Nicmene panove mam pro Vas dalsi tema pro diskuzi. Jiz tu byla zminovana prevodovka co se tyce vydrze a poruchovosti. Ale ja bych se chtel zeptat na nazor co za prevodovku kdyz taham za autem tezkej vozejk. Jeden prodejce mi tvrdil, ze na tahani je lepsi ten automat, kdyz se podivam do technickeho popisu, tak s automatem muze auto i vic tahat. Nevim ale jak by se automat choval s vlekem. Upozornuju ze mam na mysli opravdu tezkej vlek, ne nejakou tu karku za autem .
Nicmene panove mam pro Vas dalsi tema pro diskuzi. Jiz tu byla zminovana prevodovka co se tyce vydrze a poruchovosti. Ale ja bych se chtel zeptat na nazor co za prevodovku kdyz taham za autem tezkej vozejk. Jeden prodejce mi tvrdil, ze na tahani je lepsi ten automat, kdyz se podivam do technickeho popisu, tak s automatem muze auto i vic tahat. Nevim ale jak by se automat choval s vlekem. Upozornuju ze mam na mysli opravdu tezkej vlek, ne nejakou tu karku za autem .
všechny míry jsem už sehnal, ale manželka to prostě nechce-takže se nakonec musím poohlédnout po něčem menším (kia sportage ,nebo hyundai tucson) ještě nevím