rada nad zlato
rada nad zlato
Prosím kohokoliv o radu.Mam problem s teplotou u sportage dvoulitru v dieslu.
- Reklama
Re: rada nad zlato
No tak zacnul bych termostatem, pak muze byt problem ve viskospojce ventilatoru...v horsim pripade tesneni pod hlavou, praskla hlava(pokud se straci voda, je v ni olej..) přičin může být vic...
Náhradní Díly na Kia SPORTAGE, opravy, jednotky, imobilizéry ... tel.723 676797
Presne tak, pekne to popisal. Termostat mozes vyskusat vymontovanim a naslednym ponorenim do viriacej vody a zbadas ci sa dostatocne otvara (pripadne kupit novy, aj ked netusim kolko stoji a hned kupovat druhy nie je najlepsie riesenie)... Potom k tej viskospojke na vrtuli: tie su moc kazive, treba pozriet ci pri tom zohriatom motore sa vlasne toci ta vrtula, ak nie tak moze byt naprd klinovy remen, priapdne povoleny ak to nebude remenom tak je naprd ta spojka a bude to treba prerobit "na pevno" ... To tesnenie pod hlavou alebo prasknuta/kriva hlava, to dufam ze nebude... (ale ak si to moc prehrial alebo niekto pred tebou tak to bude dost mozne). A na zistenie bude dobre pozriet do oleja ci je tam voda, pripadne ci je olej bielo speneni ked trosku povrcis, vtedy je tam voda, alebo este otvorit viko pri nastartovanom motore a pozriet ci tade nepari ... Skontroluj ci mas naliatu vodu to je alle ta najzakladnejsia vec, ktoru skontroluje asi aj zena. A este ma napadlo ze tato Kia ma pridavnu elektro vrtulu od pradu chladica treba skontrolovat aj tu,ci ju zapina pri tej teplote ako ma....Skus toto vsetko skontrolovat a daj vediet, ja som zatial nemal problem z tepolotov. Nazdarmagion píše:No tak zacnul bych termostatem, pak muze byt problem ve viskospojce ventilatoru...v horsim pripade tesneni pod hlavou, praskla hlava(pokud se straci voda, je v ni olej..) přičin může být vic...
Jenze on resi opacny problem, teplota je prilis nizka, netopi...Termostat je udajne dobry, pak uz jedine vodni pumpa, nebo nejaka vyšši moc
Nizka teplota ? To je kolko ? Ked zapne kurenie tak aspon fuka teply vzduch ? Ak je termostat dobry tak to potom bude robit hlavna vrtula a to ze sa stale toci aj ked nema, nech zakrije chladic nejakym kartonom, alebo plachtou, inak mu v tejto zime pomoct neviem. Ja s tym problem nemam, ked par krat pridam tak je uz aj zohriata tak ako ma.magion píše:Jenze on resi opacny problem, teplota je prilis nizka, netopi...Termostat je udajne dobry, pak uz jedine vodni pumpa, nebo nejaka vyšši moc
rada nad zlato
ahoj potřeboval bych taky poradit. včera mě začlo hučet řízení při zatačení a dnes jsem zjistil že to je zřejmě servo a tak jsem v motoru oběvil černou nádobku a když jsem jí otevřel tak jsem zjistil že je prázná a je u řízení tak to je ona. ale popravdě nevím co do ní nalej. nejaký olej??? protože pod autem mívám červené flíčky a že to je ze serva tak ještě musím zjistit kde je hadice prasklá.nebi včem je zavada. na nic jiného to nadobka doufám nemuže bejt ne??? prosím o rabu dekuji Martin
No vypada to ze je bud prdla nejaka hadice nebo spatna prevodka rizeni, nebo servopumpa....Do nadobky se lije hydraulicky olej(olej do automatickych prevodovek). Vsechny dily bych měl, tak se kdyztak ozvi kdyby bylo neco potreba...723 676797
Mas vsetky diely ? Ja by som potreboval servoriadenie, v mojom je strasna vola vo "volante", ale inak ide. Nedalo by sa to pripadne vymenit za moje? Dikymagion píše:No vypada to ze je bud prdla nejaka hadice nebo spatna prevodka rizeni, nebo servopumpa....Do nadobky se lije hydraulicky olej(olej do automatickych prevodovek). Vsechny dily bych měl, tak se kdyztak ozvi kdyby bylo neco potreba...723 676797