zvuky od levého kola při manuálním zapnutí 4x4
zvuky od levého kola při manuálním zapnutí 4x4
Prosím o radu,zda někdo nemáte zkušenost s 4x4.V poslední době,když manuálně zapnu 4x4,tak slyším odněkud zepředu takové zvláštní zvuky typu jako kdyby něco o sebe dřelo,nebo něco šlo na sucho.Zvuk není kontinuální,ozve se jen při otočení kola.To jest jedno otočení,zvuk. Byl jsem s tím v servisu,prověřili mazání poloos v kloubech pod těmi manžetami,volnoběžky,utáhl vůle na ložisku kola,promazal,komplet všechny křižáky na obou kardanech.Mechanik si nemyslí,že by to bylo nějaké ložisko,to by prý vydávalo jiný zvuk,hlavně trvalý.Prověřil náplně v diferácích,v převodovce.Vše OK.Ten zvuk se objeví cca po 5 km. Když šáhnu na "klobouk" volnoběžky,je vlažný.Oba dva.Ale co je trochu teplejší je začátek levé poloosy (ta válcová část) přiléhající k difereciálu. Můj dojem,že odchází ložisko v kole (prý jsou tam 4) nebo to ložisko co je na konci ramena diferenciálu.Když se zvuky objeví po zátěží (na zvedáku ne),tak je problém asi spíš v ložisku.Vím že tak od stolu je těžké cokoli vědět.Ale řešit to vylučováním výměnou dílů,to se asi hodně prodraží.
- Reklama
Re: zvuky od levého kola při manuálním zapnutí 4x4
To co je za mechanik ked povedal taku sprostost ? Lozisko to neni lebo lozisko by vydavalo iny zvuk a este k tomu trvaly ? Podla mna to bude urcite lozisko, a ako si pisal ze to zacne robit az po chvili tak vtedy sa lozisko lozisko viac zohreje a tym aj roztahuje a zacne sa viac zadierat. Ak mechanik skontorloval volnobezky, poloosy a su v poriadku tak uz jedine to lozisko. A loziska nekupuj priamo v KII to ta vyjde draho zozen ich v nejakej predajni na loziska.
A bylo to ložisko.Jehlové.Volal jsem do Kia Praha.Řekli,že nejvíc odchází to jehlové,pokud se to zanedbá,dojebe se těhlice. No ložisko bylo úplně na hadry.Teď už je vše OK.
Pozdrav mechanika...Praus píše:A bylo to ložisko.Jehlové.Volal jsem do Kia Praha.Řekli,že nejvíc odchází to jehlové,pokud se to zanedbá,dojebe se těhlice. No ložisko bylo úplně na hadry.Teď už je vše OK.
Zdravím Vás, chcem sa opýtať či mi to robí to spomínane ihlové ložisko, keď počas jazdy zatáčam do ľava alebo do prava, tak s ľavého predného kolesa kolesa vychádza hučanie a čím idem rýchlejšie tak to viac počuť. Jedna sa o to ložisko, ktoré je zaistene tou šrobovacou podložkou? Dá sa to ložisko vymeniť bez toho aby som zhadzoval náboj? Ďakujem.