zvuky od levého kola při manuálním zapnutí 4x4

Odpovědět
Praus

zvuky od levého kola při manuálním zapnutí 4x4

Příspěvek od Praus »

Prosím o radu,zda někdo nemáte zkušenost s 4x4.V poslední době,když manuálně zapnu 4x4,tak slyším odněkud zepředu takové zvláštní zvuky typu jako kdyby něco o sebe dřelo,nebo něco šlo na sucho.Zvuk není kontinuální,ozve se jen při otočení kola.To jest jedno otočení,zvuk. Byl jsem s tím v servisu,prověřili mazání poloos v kloubech pod těmi manžetami,volnoběžky,utáhl vůle na ložisku kola,promazal,komplet všechny křižáky na obou kardanech.Mechanik si nemyslí,že by to bylo nějaké ložisko,to by prý vydávalo jiný zvuk,hlavně trvalý.Prověřil náplně v diferácích,v převodovce.Vše OK.Ten zvuk se objeví cca po 5 km. Když šáhnu na "klobouk" volnoběžky,je vlažný.Oba dva.Ale co je trochu teplejší je začátek levé poloosy (ta válcová část) přiléhající k difereciálu. Můj dojem,že odchází ložisko v kole (prý jsou tam 4) nebo to ložisko co je na konci ramena diferenciálu.Když se zvuky objeví po zátěží (na zvedáku ne),tak je problém asi spíš v ložisku.Vím že tak od stolu je těžké cokoli vědět.Ale řešit to vylučováním výměnou dílů,to se asi hodně prodraží.
Reklama

Peters

Re: zvuky od levého kola při manuálním zapnutí 4x4

Příspěvek od Peters »

To co je za mechanik ked povedal taku sprostost ? Lozisko to neni lebo lozisko by vydavalo iny zvuk a este k tomu trvaly ? :lol: Podla mna to bude urcite lozisko, a ako si pisal ze to zacne robit az po chvili tak vtedy sa lozisko lozisko viac zohreje a tym aj roztahuje a zacne sa viac zadierat. Ak mechanik skontorloval volnobezky, poloosy a su v poriadku tak uz jedine to lozisko. A loziska nekupuj priamo v KII to ta vyjde draho zozen ich v nejakej predajni na loziska.
Praus

Příspěvek od Praus »

A bylo to ložisko.Jehlové.Volal jsem do Kia Praha.Řekli,že nejvíc odchází to jehlové,pokud se to zanedbá,dojebe se těhlice. No ložisko bylo úplně na hadry.Teď už je vše OK.
Peters

Příspěvek od Peters »

Praus píše:A bylo to ložisko.Jehlové.Volal jsem do Kia Praha.Řekli,že nejvíc odchází to jehlové,pokud se to zanedbá,dojebe se těhlice. No ložisko bylo úplně na hadry.Teď už je vše OK.
Pozdrav mechanika... :wink:
markuso

Příspěvek od markuso »

Zdravím Vás, chcem sa opýtať či mi to robí to spomínane ihlové ložisko, keď počas jazdy zatáčam do ľava alebo do prava, tak s ľavého predného kolesa kolesa vychádza hučanie a čím idem rýchlejšie tak to viac počuť. Jedna sa o to ložisko, ktoré je zaistene tou šrobovacou podložkou? Dá sa to ložisko vymeniť bez toho aby som zhadzoval náboj? Ďakujem.
Odpovědět