Čakacia doba na Slovensku
Čakacia doba na Slovensku
Ahojte,
aké máte skúsenosti s čakacou dobou pri uplatnení šrotovného na Slovensku. Objednal som si Rio 15.apríla (chceli zálohu 500 E) s uistením, že čakacia doba je do 2-3 mesiacov. Keď som tam už dvakrát zavolal, tak sa predajca stále vykrúcal, že autá už sú na Slovensku, ale musia sa vybavovať všelijaké ďalšie operácie, preclenie, atd. atd., takže to bude trvať ešte 2-3 týždne (pred týždňom mi povedal, že to bude trvať týždeň). Neviete niekto, ako je to zo zákona s termínmi? Zmluvné podmienky som si pri objednávke neprečítal Ich kópiu mi nedali.
aké máte skúsenosti s čakacou dobou pri uplatnení šrotovného na Slovensku. Objednal som si Rio 15.apríla (chceli zálohu 500 E) s uistením, že čakacia doba je do 2-3 mesiacov. Keď som tam už dvakrát zavolal, tak sa predajca stále vykrúcal, že autá už sú na Slovensku, ale musia sa vybavovať všelijaké ďalšie operácie, preclenie, atd. atd., takže to bude trvať ešte 2-3 týždne (pred týždňom mi povedal, že to bude trvať týždeň). Neviete niekto, ako je to zo zákona s termínmi? Zmluvné podmienky som si pri objednávke neprečítal Ich kópiu mi nedali.
RIO II 1.4 2009
Kúpené : 19.8.2009
- Reklama
Re: Čakacia doba na Slovensku
ty kokso to sa uz caka aj na rio?? ja ked som rio objednal tak za tyzden som sa v nom uz aj vozil. Myslim ze v pondelok som si ho objednal a na druhy som isiel po neho. ale to bolo este v septembri 2008. takze teraz neviem.
RIO II 1,4 sporty 2008
na sedan sa necaka ... ako som pisal inde
v PD ho maju hned k odberu - ine neviem
ak mas v papieroch co si podpisoval ak nejaky termin a
ten presvihli pytaj zlavu alebo osdstup od zmluvy.
alebo vezmi ceeda ... ten sand bude hned
v PD ho maju hned k odberu - ine neviem
ak mas v papieroch co si podpisoval ak nejaky termin a
ten presvihli pytaj zlavu alebo osdstup od zmluvy.
alebo vezmi ceeda ... ten sand bude hned
-
Ja som Rio objednal 26.6 a 10.7 som si ho prevzal ( ale uz bolo na ceste na SR ), inak cakacia doba pokial nie je nikde skladom je 2 mesiace ( iba 3-4 tyzdne trva dovoz auta z parkoviska v Koreii az na parkovisko pred predajcom )
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
V objednávke nemám termín uvedený. Termíny predajcov áut sú vraj uvedené v Obchodných podmienkach. Počul som, že to býva 4 mesiace
Ešte jedna otázka trochu mimo témy - neviete, čo dáva predajca v rámci povinnej výbavy? (Či si nemusím napr. priniesť svoju lekárničku, lano a pod., keď pôjdem pre auto)
Ešte jedna otázka trochu mimo témy - neviete, čo dáva predajca v rámci povinnej výbavy? (Či si nemusím napr. priniesť svoju lekárničku, lano a pod., keď pôjdem pre auto)
RIO II 1.4 2009
Ked beries auto cez srotovne tak vecsinou nic.. Ked ho kupujes bez srotovneho, tak ti vie dat povinnu vybavu, koberce atd... podla sikovnosti.Jajo píše:V objednávke nemám termín uvedený. Termíny predajcov áut sú vraj uvedené v Obchodných podmienkach. Počul som, že to býva 4 mesiace
winter car: Mitsubishi Pajero Wagon V6
summer car: Renault Clio
Hyundai I30 1.4CVVT 2011-2011
Hyundai ACCENT 2007-2011 1,5CRDi VGT 81kw
MOTOROVÉ OLEJE, predajňa v Bratislave http://www.eoil.sk
Ja som na Rio cakal 3 mesiace,v danej konfiguracii nebolo k dispozicii ziadne vozidlo,takze od zadania do vyroby az po dodania auta to boli takmer presne 3 mesiace.
Korejcom som neveril,ale casy sa menia.
Neviete niekto, kde sa dajú stiahnuť obchodné podmienky predajcov áut? Chcel by som mať istotu s tými terminmi. Na stránke KIA som nič také nenašiel.
RIO II 1.4 2009
hmm .. odkial mas tie 4 mesiace ?Jajo píše:Neviete niekto, kde sa dajú stiahnuť obchodné podmienky predajcov áut? Chcel by som mať istotu s tými terminmi. Na stránke KIA som nič také nenašiel.
"obchodne podmienky predajcov aut"
neviem ci take nieco existuje. to asi treba pytat si obchdne podmienky tam kde mas auto objednane - teda u toho predajcu
-
Ak si zavazne objednas auto tak mal by si dostat "podmienky predaja" , aspon ja som ich mal na 5 stranach. Ale o nejakom "presnom" termine dodania sa tam nepiseJajo píše:Neviete niekto, kde sa dajú stiahnuť obchodné podmienky predajcov áut? Chcel by som mať istotu s tými terminmi. Na stránke KIA som nič také nenašiel.
Terminy su orientacne. Na to som sa konkretne pytal aj ja a mi aj ukazoval, ze pokial im na webe KIA NET ukaze dane auto ze je " vo vyrobe" tak moze byt v stave od suciastok az po nalozenie hotoveho na lod. Rovnako to bolo v mojom pripade " v pristave " hoci uz bolo niekde nedaleko BA ( kde maju sklad ).
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Takže dnes sú tomu 4 mesiace, čo čakám na auto. Nie sú tie doby ošetrené v nejakom zákone? Ak mi auto nedodajú ani do konca roka, môžem ich aspoň žalovať, že mi prepadne šrotovná zľava?
RIO II 1.4 2009
To neviem, ale este si mozes zobrat daku skladovku, a na tu nech ti daju zlavu.. Myslim tym napr. metalizu zdarma, atd..Jajo píše:Takže dnes sú tomu 4 mesiace, čo čakám na auto. Nie sú tie doby ošetrené v nejakom zákone? Ak mi auto nedodajú ani do konca roka, môžem ich aspoň žalovať, že mi prepadne šrotovná zľava?
winter car: Mitsubishi Pajero Wagon V6
proste chod tam a povedz ze rusis kupu a nech ti vratia peniaze a srotovacie papiereJajo píše:Takže dnes sú tomu 4 mesiace, čo čakám na auto. Nie sú tie doby ošetrené v nejakom zákone? Ak mi auto nedodajú ani do konca roka, môžem ich aspoň žalovať, že mi prepadne šrotovná zľava?
a kup auto inde ... da sa to, ked budes velmi na nich tlacit ...
tak by som to spravil aj ja. proste seru na teba. Sak to je uz jak za komunistov. Co to kupujes s TUZEXU ?
RIO II 1,4 sporty 2008
Včera som poslal maila s tým, aby sa o termíne vyjadrili písomne. Prišla mi odpoveď, že auto už majú, ale že mi ešte montujú predné hmlovky. ktoré som si objednal navyše, takže asi v stredu bude hotové.
Mám ďaľšiu otázku Do koľkých dní po prevzatí musím auto prihlásiť u policajtov?
Mám ďaľšiu otázku Do koľkých dní po prevzatí musím auto prihlásiť u policajtov?
RIO II 1.4 2009