Nereagující plyn !!!

Odpovědět
upex
Příspěvky: 5
Registrován: sob led 02, 2010 6:10 pm

Nereagující plyn !!!

Příspěvek od upex »

Zdravím, prosím kdo mi může poradit, jsem už zoufalej. Mám Sorento z r.2003, najeto 285tis km a je to 2,5 crdi.
Problém je v tom, že mi zničeho nic najednou z volnoběhu skočili otáčky na 4000 až 4500, podotýkám, že na plyn nešlapu a dolu otáčky nedostanu, jedině chcípnutím motoru. To se mi stalo asi dvakrát, pak po delší odstávce to chvilku šlo. Potom mi to už nešlo do vysokých otáček, ale otáčky zůstávají vyset okolo 1500 a plyn nereaguje. Rozsvítila se mi kontrolka o chybě mototoru a ještě se mi stává, že se mi rozsvítí kontrolka, jako bych měl zapnutý režim terén a režim čtyřkolku ( obě najednou). Moc moc prosím, poraďte co s tím, nějaké vaše zkušenosti, nebo mi dejte kontakt na nějaký super servis, kde tomu hlavně rozumí, mají diagnostiku a neopravujou auta tzv. vylučovací metodou, a to tak, že vám postupně vyměňují všechny možný součástky na autě s tím, že je to určitě taky špatný.
Děkuju moc za rady, nebo kontakty.
Ps. Jsem z Prahy 6.
Reklama
 

Tomas80
Příspěvky: 389
Registrován: čtv lis 08, 2007 7:35 pm
Bydliště: okr. Ceska Lipa

Re: Nereagující plyn !!!

Příspěvek od Tomas80 »

Ahoj. Tak bohudik s timhle zkusenosti nemam, ale jak to tak popisujes tak bych asi zkusil vymenit ridici jednotku, minimalne aspon u toho prepinani 4x4. Myslim, ze to tu nekdo uz resil, ze se mu tam sama nacpala redukce a bylo to prej ridici jednotkou. Se servisem ti neporadim, protoze nejsem Prazskej jezdim jinam.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
upex
Příspěvky: 5
Registrován: sob led 02, 2010 6:10 pm

Re: Nereagující plyn !!!

Příspěvek od upex »

Dík za odpověď. S tou redukcí to asi nebude jak popisuješ. Ta kontrolka se mi jen rozsvítí, vlastně se mi rozsvítí tak, jako bych měl najednou zapnuté obě možnosti, ale redukci to nesepne. Co mi ale opravdu vadí, tak to je ten plyn. Ale i tak,dík moc.
Tomas80 píše:Ahoj. Tak bohudik s timhle zkusenosti nemam, ale jak to tak popisujes tak bych asi zkusil vymenit ridici jednotku, minimalne aspon u toho prepinani 4x4. Myslim, ze to tu nekdo uz resil, ze se mu tam sama nacpala redukce a bylo to prej ridici jednotkou. Se servisem ti neporadim, protoze nejsem Prazskej jezdim jinam.
Tomas80
Příspěvky: 389
Registrován: čtv lis 08, 2007 7:35 pm
Bydliště: okr. Ceska Lipa

Re: Nereagující plyn !!!

Příspěvek od Tomas80 »

Ja jsem si jenom rikal, kdyby treba ridici jednotce " preskocilo" ze by se na palubce zacala tvarit jako ze ti zapne redukci, ale v realu nic neudela. Tak pak dej kdyztak vedet az prijdete na to cim to bylo. Doufam, ze to bude zase v poradku.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
Sukromnik
Příspěvky: 13
Registrován: pát led 07, 2011 7:44 pm

Re: Nereagující plyn !!!

Příspěvek od Sukromnik »

Zdravím,dnes sa mi stalo niečo podobné ako autorovi témy. Auto drží 1300 otáčok a nereaguje na plyn, avšak pri stlačenej spojke reaguje normálne, poprípade pri 1/4 záberu teda núdzovo sa s tým nejak dá ísť. Diagnostika ukázala chybu na kablovaní riadiacej jednotky. Potreboval by som vedieť kde sa nachádza riadiaca jednotka a či je ich viac okrem tej ktorá sa týka motora a či sa už nikto stretol s týmto problémom. Zatial vďaka.
upex
Příspěvky: 5
Registrován: sob led 02, 2010 6:10 pm

Re: Nereagující plyn !!!

Příspěvek od upex »

Sukromnik píše:Zdravím,dnes sa mi stalo niečo podobné ako autorovi témy. Auto drží 1300 otáčok a nereaguje na plyn, avšak pri stlačenej spojke reaguje normálne, poprípade pri 1/4 záberu teda núdzovo sa s tým nejak dá ísť. Diagnostika ukázala chybu na kablovaní riadiacej jednotky. Potreboval by som vedieť kde sa nachádza riadiaca jednotka a či je ich viac okrem tej ktorá sa týka motora a či sa už nikto stretol s týmto problémom. Zatial vďaka.
Zkus se podívat v pravo u spolujezdce pod kobereček co je sloupek dveří a kastlík. Jsou tam různé svorkovnice a plno kabelů. Drží se tam vlhkost a dochází k oxidaci. Jeden kabel po druhém odpoj, vyčisti a prostříkej nějakým sprayem na korozi. Věřím, že ti to pomůže. Nikdo mi nebyl schopen rok poradit a až náhodou, když se mi posralo auto u vás na slovači, tak mechanik v Kie v Barďejově mi auto opravil (dal mi návod jak) rychle a hlavně ochotně opravit tento nešvar a světe div se, ale od léta je po problému. Dej mi pro zajímavost vědět jestli ti to pomohlo. Sám ten mechanik říkal, že jsou v servisech kvůli tomu vyměnit plynový pedál, nebo řídící jednotku jen, aby si namastili.
Odpovědět