nový vůz
nový vůz
ahoj. Chtěl jsem se tu u vás jen zeptat. Mám v plánu koupit toto kombi od Kie. Chtěl jsem jít původně do benzínu 1.6 ,ale naskytla se mi možnost vzít předváděčku v dieselu 1.6 a 85 kw . Jelikož ale jezdím tak do 10000 km ročně a většinou kratší trasy,tak si myslím ,že by benzín by byl lepší volba. Ale zase vzhledem k tomu ,že mi ten diesel ve stejné výbavě nabízejí o cca 30000 levněji než ten benzín ,tak si myslím ,že by byl lepší ten diesel a vůbec nevadí ,že má najeto 15000 km. Co myslíte vy?děkuji za vaše názory.
- Reklama
-
Re: nový vůz
Osobne by som predvadzacku auto nikdy nekupil, uz len z principu ze sa na nej povozil kazdy druhy zakaznik.
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
myslíš tedy ,že by mohl být třeba bouraný a nebo nějak opotřebený za těch 15000 km. je to v provozu cca 0,5 roku.Prý s tím dost jezdili do Žiliny.Proto tolik najeto.
asi musíš zvážit cenu...já jsem byl rozhodlý vzít taky předváděčku, ale nevyšlo to....ale příští pátek jupííí, mám ho nový
ja by som osobne tiez asi predvadzacku nebral, no ale rozhodnutie je na Tebe
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
-
poviem ti to takto :
zenu by som nebral taku, na ktorej sa "povozila" polovicka okresu.
tak ani auto by som take nebral.
15 000 nie je vela, ak na tom aute sa stredaju 2 vodici, ale ak sa tam vystrieda kopec roznych vodicov, ktory ma kazdy iny cit ( a urcite mi date za pravdu, ze niektori nemaju ziaden cit ) na spojku, plyn, brzdy ...
zenu by som nebral taku, na ktorej sa "povozila" polovicka okresu.
tak ani auto by som take nebral.
15 000 nie je vela, ak na tom aute sa stredaju 2 vodici, ale ak sa tam vystrieda kopec roznych vodicov, ktory ma kazdy iny cit ( a urcite mi date za pravdu, ze niektori nemaju ziaden cit ) na spojku, plyn, brzdy ...
Na krátký trasy nikdy diesel. Ten se dlouho zahřívá na provozní teplotu a pokud jí nedosáhne velice se opotřebovává motor. Taky v zimě topí benzín podstatně rychleji a případné opravy a servis má levnější. Diesel se vyplatí na velký proběh kiláků za rok, jinak je neekonomický.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
no to určitě jo,ale když nebudu platit za diesel nic navíc,vlastně bude ještě o nějakých 30-40000 levnější než benzín?Diesel musí najezdit hodně kilometrů,aby se případný rozdíl mezi dražším dieselem a levnějším benzinem smazal co nejdříve,ale takhle právě váhám.
-
Pokial ti ide len o tych 30 000 tak potom ber diesel. To ze sa motor kazy kratkymi trasami je jasne, ale zas nepredpokladam ze budes stale jazdit len 1-2 km trasy.
Pokial si zvyknuty na benzinovy motor, tak diesel ti moc ekonomiky do penazenky neprinesie, chcem povedat ze s benzinom sa jazdi inak, vyssie otacky, neskorsie preradenie , s dieslom je to presne opacne, kedze krutiaci moment a vykon mas uz od nizsich otacok, tak netreba ho hnat do tych vysokych.
A este taky postreh, k tomu ekonomickemu smeru. Ak kupis predvadzacku ( ak ma uz ev.cisla ) tak uz budes 2. majitel a to pri odpredaji zavazi na vyslednej cene auta.
Pokial si zvyknuty na benzinovy motor, tak diesel ti moc ekonomiky do penazenky neprinesie, chcem povedat ze s benzinom sa jazdi inak, vyssie otacky, neskorsie preradenie , s dieslom je to presne opacne, kedze krutiaci moment a vykon mas uz od nizsich otacok, tak netreba ho hnat do tych vysokych.
A este taky postreh, k tomu ekonomickemu smeru. Ak kupis predvadzacku ( ak ma uz ev.cisla ) tak uz budes 2. majitel a to pri odpredaji zavazi na vyslednej cene auta.
No já počítám s tím ,že auto budu mít na delší dobu,tudíž jeho další prodej nepředpokládám. Jinak zatím jsem měl vždy benzín. Byl jsem si vyzkoušet i benzín u Forda Focuse a to jak se to točí do vysokých otáček mi docela vadilo. Noha až na podlaze ,řvalo to jako krá... a zrychlení se s tímto dieslem od Kie nedalo srovnat. Ta ,jak píšeš zabírá už od spoda,právě tím ,že je to diesel a to se mi strašně líbilo. Nikdy jsem ani před tím s dieslem nejel ,a to bylo strašně fajn. Já jezdím spíše klidněji ,než abych to točil.Do ted mám megana od Renaulta a nai ten se nemusí tak točit ,jako ten Ford.A to je jasné ,že nebudu s tím dieselem jezdit do práce 2km. od toho mám kolo. Myslel jsem třeba na nákupy, k rodičům. a to je kolem 15 km 1 cesta + přes léto jezdím skoro každý víkend na závody a to někdy i přes 100km