pokec o riu
-
Re: pokec o riu
Tak s tym ktore auto ako rychlo straca cenu moc nesuhlasim. vacsiu stratu na cene ma auto, ktoreho je na ceste v hodnejsom pocte, a ktore je oblubov zlodejov a podobne.
Ak si porovnam ( zakladne motorizacie + podobne vybavy + rocnik 2007 do 50 000km ):
Kia RIO 71 kw - 50 000 km - cena noveho cca 14 000 € - terajsia cena cca 6 000 € ( strata 57 % )
Skoda Fabia 47 kw - 50 000 km - cena noveho 13-14 000 € - terajsia cena cca 5000 € ( strata 61% )
Renault Clio 55 kw - 30 000 km - cena noveho 13 000 € - terajsia cena cca 6000 € ( strata 54 % )
VW Golf 59 kw - 36 000 km - cena noveho 16 000 € - teraz cena 9000 € ( strata 43% )
BMW 3 95 kw - 40 000 km - cena noveho 30 000 €- teraz cena 15 000 € ( strata 50% )
Hyundai Corp.( vratane KIA ) - 현대-기아 자동차 그룹 - vznikla po roku 1976. a je druhou najvacsou automobilkou v azii ( prva je toyota ) a stvrtou najvacsou na svete ( toyota, gm, vw ). Hyundai Corp vyraba auta, elektorniku, stroje, lode ( vraj maju najvacsi pristav na svete ) ...
Samotna Kia vznikla este za II.svetovej vojny ( 1944 ) na obrabanie kovov, neskor vyrabali bicykle, nakladne auta, a k osobnym autam sa dostali az po roku 1976 ked ich pohltil Hyundai.
Ak si porovnam ( zakladne motorizacie + podobne vybavy + rocnik 2007 do 50 000km ):
Kia RIO 71 kw - 50 000 km - cena noveho cca 14 000 € - terajsia cena cca 6 000 € ( strata 57 % )
Skoda Fabia 47 kw - 50 000 km - cena noveho 13-14 000 € - terajsia cena cca 5000 € ( strata 61% )
Renault Clio 55 kw - 30 000 km - cena noveho 13 000 € - terajsia cena cca 6000 € ( strata 54 % )
VW Golf 59 kw - 36 000 km - cena noveho 16 000 € - teraz cena 9000 € ( strata 43% )
BMW 3 95 kw - 40 000 km - cena noveho 30 000 €- teraz cena 15 000 € ( strata 50% )
Hyundai Corp.( vratane KIA ) - 현대-기아 자동차 그룹 - vznikla po roku 1976. a je druhou najvacsou automobilkou v azii ( prva je toyota ) a stvrtou najvacsou na svete ( toyota, gm, vw ). Hyundai Corp vyraba auta, elektorniku, stroje, lode ( vraj maju najvacsi pristav na svete ) ...
Samotna Kia vznikla este za II.svetovej vojny ( 1944 ) na obrabanie kovov, neskor vyrabali bicykle, nakladne auta, a k osobnym autam sa dostali az po roku 1976 ked ich pohltil Hyundai.
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Kúpene : 10.7.2009
- Reklama
neviete ako zvacsit odkladaciu schranku na okuliare?
Totiz kupil som si nove okuliare na soferovanie do auta a chybaju mi 2mm aby som tu skrinku zatvoril. Pozeral som, ze by som "vytrhol" calunenie zo skrinky, ale trochu sa toho bojim lebo by sa mi to tam tazko lepilo nazad ak by mi to nepomohlo
Totiz kupil som si nove okuliare na soferovanie do auta a chybaju mi 2mm aby som tu skrinku zatvoril. Pozeral som, ze by som "vytrhol" calunenie zo skrinky, ale trochu sa toho bojim lebo by sa mi to tam tazko lepilo nazad ak by mi to nepomohlo
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
Ja nosím okuliare v púzdre pod volantom.
A tam hore, veď tam sa ani detské okuliare nezmestia.
A tam hore, veď tam sa ani detské okuliare nezmestia.
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
ja tam nosim tiez skule na soferovanie, myslim tie 10evrove co sa tyka tej peny tak to ti 2mm neda, lebo pena sa stlaci ked do toho strcis skule
asi to bude zalezat aj od okuliarov mne tam vojdu, sice ltt ale vojdu:)
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
ahojte banda... prisiel vam uz predvianocny mejl na "bezplatnu" prehliadku vaseho Ria? (nahradne diely, opravy, vymena kvapalin - podla aktualneho cennika)
mne nic neprislo, ale aj tak by som nesiel lebo ratam ze december/januar idem na garancnu prehliadku tak ci tak.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
-
- Kontaktovat uživatele:
Naplne skontrolujem po otvoreni kapoty aj sam, ostrekovace si dolejem zimnou zmesou prip. aj chladic dolejem nemrznucou, stierace vim v akom mam stave a bateriu si zmeram aj sam ale uz len podla startovanie pocujem v akom je stave tak este kvoli tomuto tam chodit , objednavat sa a nedajboze tam byt hodinu v servise ... ziarovky snad vidim ze svietia a ako uz pisal nadomnou tak jako tak bude v marci garancka umna ...
mne takisto nic nedoslo, ale ako pisal kolega, taku obhliadku si spravim aj sam, vlastne uz je aj hotova zatial vsetko funguje, takze uz len cakam na zimu
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
nooo tak mne minuly rok robili na kontrole pred zimou aj diagnostiku. dokonca nasli problem a prehravali SW. pred kontrolou som netusil ze je nieco zle ... cize som bol rad ze som tam isiel. ak bude tato akcia aj tento rok vo vsetkych kia servisoch, auto tam isto aj pojde
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
-
- Kontaktovat uživatele:
No vidis mne diagnostiku nerobili ani pri prvej garancke
Celu prehliadku ktorou sa tak chvalia si spravim doma za 3 minuty, a prehravat sw alebo robit diagnostiku nepotrebujem lebo vsetko slape tak ako ma aj v mrazoch aj v horucavach a to dokonca nemam vobec prehravany sw a auto mam z roku 2008. Takze rypat sa do nejakeho softveru pokial vsetko slape ako hodinky nema naozaj vyznam. (neryp do toho co funguje!)
Inak trosku mimo temu : Niekde som cital a aj pocul ze riadiaca jednotka motora si tzv. pamata to znamena ze si ju majitel vychova. Proste ide o to ze riadiaca jednotka si pamata styl jazdy a podla toho trosku zacne upravovat aj davkovanie a neviem co vselico. A zevraj pri prehrati sw zacinas "vychovavat zas od zaciatku" v podstate urcitym sposobom znova zabehavas auto. No neviem co je na tom pravdy ale je to zaujimava teoria. Samozrejme to moze byt blud...... hmmm
Inak trosku mimo temu : Niekde som cital a aj pocul ze riadiaca jednotka motora si tzv. pamata to znamena ze si ju majitel vychova. Proste ide o to ze riadiaca jednotka si pamata styl jazdy a podla toho trosku zacne upravovat aj davkovanie a neviem co vselico. A zevraj pri prehrati sw zacinas "vychovavat zas od zaciatku" v podstate urcitym sposobom znova zabehavas auto. No neviem co je na tom pravdy ale je to zaujimava teoria. Samozrejme to moze byt blud...... hmmm
RIO II 1,4 sporty 2008
s tym vychovavanim by som to tak tragicky nevidel. pokial sa aj RJ naozaj uci, tak sa nauci znovu pomerne rychlo. o znovu zabehavani auta by som nehovoril, zabeh je snad mechanicka zalezitost a nie elektronicka/riadiaca
PS ja som ich o ziadny novy SW neziadal (aj ked tu dost ludi pisalo ako si chodili prosit o novy soft), oni mi ho dali sami od seba s tym, ze zistili ze mi motor pracuje na nizkych otackach. a ako som uz pisal, tiez som bol v tom ze mi vsetko funguje ako ma
PS ja som ich o ziadny novy SW neziadal (aj ked tu dost ludi pisalo ako si chodili prosit o novy soft), oni mi ho dali sami od seba s tym, ze zistili ze mi motor pracuje na nizkych otackach. a ako som uz pisal, tiez som bol v tom ze mi vsetko funguje ako ma
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
Čo ja aspoň viem tak auto by už pri kúpe malo byť zabehnuté (nemyslí sa s tým že po okruhu má nabehnutých 20 000km)
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
ja som bol neplanovane v servise pretoze raz mi pocas jazdy zhasol motor, tak som sa zlakol a siel do servisu (ved je Karkulka este v zaruke). v RJ nic nezistili, ale pre istotu mi prehrali SW ale uprimne povedane nevsimol som si ziadnu zmenu oproti predoslej verzii sw, vsetko ide po starom a to je vynikajuce, pretoze sadnem do auta-nastartujem-bez akychkolvek problemov splna moje poziadavky.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008