Garančné prehliadky
Re: Garančné prehliadky
to je jasne ze jarna prehliadka nenahradza GP! otazka ale bola ci sa oplati ist na jarnu ked sa pojde coskoro na GP. ja som si tu otazku tiez kladol, ked som vedel ze do 3 tyzdnov po jarnej musim ist na GP. ale aj tak som isiel aj na jarnu. pre mna to malo minimalne ten vyznam, ze som si testoval servis v ktorom som pred tym nikdy nebol. 2,90e za taky test je smiesna suma
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
- Reklama
Tak aj ja som bol dnes na jarnes akciovej prehliadke.Cena 10 euro ,dal som si vycistit aj klimu.Trvalo to slabu hodinku.
Mam najazdene 47407 km,a ziadne chyby nenasli.Dostal som od toho aj papier nejaky checlist,kde je popisane co kontrolovali vyjadrenie/odporucanie +podpis+razitko servisu.
Mam najazdene 47407 km,a ziadne chyby nenasli.Dostal som od toho aj papier nejaky checlist,kde je popisane co kontrolovali vyjadrenie/odporucanie +podpis+razitko servisu.
Kia Rio II HB
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
ja som bol tiez na jarnej prehliadke a tiez mam setko v poriasdku a stalo ma to 5 eur
druha garancka je za mnou..
cena - cca 136 € + vlastny olej Liqui Moly 5W-30 za 47€
servis - Slovakia Auto na Panonskej
prijimaci technik aj mechanik sa divili, preco som si priniesol olej 5W-30, obidvaja mi radili, ze pri dalsej garancke mam dat 10W-40..
udajne ten motor viac vydrzi s hustejsim ako redsim olejom.. pri otazke preco teda autorizovany servis nedava automaticky 10W-40, ale 5W-40 mi bolo naznacene, ze sa samozrejme z financneho hladiska viac oplati liat drahsi 5W-40..
- co bolo u mna ale velke minus pri tomto servise, ze mi automaticky nevratili zvysny olej (balenie malo 5l), ale musel som si ho vypytat.. to je obrovska drzost z ich strany, aby si nechavali nieco, co som ja zaplatil a patri mne
- dalsia vec, zabudli pritiahnut tapaciry na dverach, ktore rezonuju a ziadal som ich o to
Po pozitivnom Mattosovom prispevku, som sa potesil, ze existuje aj normalny servis (pripisoval som to tomu, ze su novi a potrebuju prilakat zakaznikov), musim ale povedat, ze je to chaby slovensky priemer, bohuzial..
cena - cca 136 € + vlastny olej Liqui Moly 5W-30 za 47€
servis - Slovakia Auto na Panonskej
prijimaci technik aj mechanik sa divili, preco som si priniesol olej 5W-30, obidvaja mi radili, ze pri dalsej garancke mam dat 10W-40..
udajne ten motor viac vydrzi s hustejsim ako redsim olejom.. pri otazke preco teda autorizovany servis nedava automaticky 10W-40, ale 5W-40 mi bolo naznacene, ze sa samozrejme z financneho hladiska viac oplati liat drahsi 5W-40..
- co bolo u mna ale velke minus pri tomto servise, ze mi automaticky nevratili zvysny olej (balenie malo 5l), ale musel som si ho vypytat.. to je obrovska drzost z ich strany, aby si nechavali nieco, co som ja zaplatil a patri mne
- dalsia vec, zabudli pritiahnut tapaciry na dverach, ktore rezonuju a ziadal som ich o to
Po pozitivnom Mattosovom prispevku, som sa potesil, ze existuje aj normalny servis (pripisoval som to tomu, ze su novi a potrebuju prilakat zakaznikov), musim ale povedat, ze je to chaby slovensky priemer, bohuzial..
Naposledy upravil(a) shopho dne sob kvě 01, 2010 8:39 pm, celkem upraveno 1 x.
Mozes prosim ta podrobnejsie rozpisat cennik prac a co ti menili. Dakujem
Tiez uvazujem nad kupou vlastneho oleja a nedam si menit pelovy filter nakolko ma zachytavat iba necitoty a zda sa i menit ho po roku je dost casto.
Naposledy som platil za 2,4 hodiny prac, nerozumiem tomu co tam 2,4 hodiny robili. Vymenu oleja vratane 2 filtrov ratam na 1 hod.
Akurat pozeram co mi tam naposledy naliali :
SHELL HELIX ULTRA 5W-40 cena 72,6 Eur s DPH co je pomerne dost za 3,5 L http://olejposta.sk/r_1788.html
SHELL GLYCOSHELL ZMES 1L cena 7,4 Eur s DPH zase som zaplatil za 1L a dolilali 3deci.
FILTER OLEJOVY cena 7,2 Eue s DPH ok beriem
FILTER PELOVY cena 26,7 Eur s DPH tento x si ho nedam vymenit.
A za 2,4 hod. prac 64 Eur samozrejme ze si naratlai za 3 hodiny ak beriem do uvahy ze na hodinu sa beri okolo 20 Eur.
A 10W-40 nie je v tej knizke, tak sa tam moze alebo nemoze dat?
Tiez uvazujem nad kupou vlastneho oleja a nedam si menit pelovy filter nakolko ma zachytavat iba necitoty a zda sa i menit ho po roku je dost casto.
Naposledy som platil za 2,4 hodiny prac, nerozumiem tomu co tam 2,4 hodiny robili. Vymenu oleja vratane 2 filtrov ratam na 1 hod.
Akurat pozeram co mi tam naposledy naliali :
SHELL HELIX ULTRA 5W-40 cena 72,6 Eur s DPH co je pomerne dost za 3,5 L http://olejposta.sk/r_1788.html
SHELL GLYCOSHELL ZMES 1L cena 7,4 Eur s DPH zase som zaplatil za 1L a dolilali 3deci.
FILTER OLEJOVY cena 7,2 Eue s DPH ok beriem
FILTER PELOVY cena 26,7 Eur s DPH tento x si ho nedam vymenit.
A za 2,4 hod. prac 64 Eur samozrejme ze si naratlai za 3 hodiny ak beriem do uvahy ze na hodinu sa beri okolo 20 Eur.
A 10W-40 nie je v tej knizke, tak sa tam moze alebo nemoze dat?
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
Rozpis materialu a prace:
Filter olejovy...........................................................6,19 € bez DPH
Filter pelovy..........................................................23,16 € bez DPH
Podlozka pod vypustnu skrutku...................................0,47 € bez DPH
Sviecky................................................................15,92 € bez DPH
Brzdova kvapalina DONAX YB 1l..................................8,92 € bez DPH
Spotrebny material..................................................4,30 € bez DPH
Likvidacia nebezp. odpadu........................................1,77 € bez DPH
Servisna prehliadky po 30 000 km - 2,2 normohodiny...53,90 € bez DPH
Spolu................................................................114,63 € bez DPH (136,41 € s DPH)
Filter olejovy...........................................................6,19 € bez DPH
Filter pelovy..........................................................23,16 € bez DPH
Podlozka pod vypustnu skrutku...................................0,47 € bez DPH
Sviecky................................................................15,92 € bez DPH
Brzdova kvapalina DONAX YB 1l..................................8,92 € bez DPH
Spotrebny material..................................................4,30 € bez DPH
Likvidacia nebezp. odpadu........................................1,77 € bez DPH
Servisna prehliadky po 30 000 km - 2,2 normohodiny...53,90 € bez DPH
Spolu................................................................114,63 € bez DPH (136,41 € s DPH)
Panonska, BA, 2. GP:
-------------------------------------------------
olej (helix 10W-40!!!), 3,33l: ..............38,90
olejovy filter: ................................6,66e
podlozka: .....................................0,50e
pelovy filter: .................................24,90
sviecky: .......................................17,12e
letna zmes do ostrekovaca, 32ml: .........0,77e
SM: ............................................4,30e
likvidacia: .....................................1,90e
prehliadka, 2,2NH: ...........................41,80e
spolu s DPH: ..................................163e
MaTToS mal asi akciu na to umytie auta. ja som ho naschval neumyval, ale tak cez vikend budem mat co robit.
co ma nepotesilo, olej opat 10W-40 a co este viac nepotesilo je ta zmes do ostrekovacov. ja si tam kupim relativne drahu s efektom mokrych stieracov a oni mi to zriedia nejakou pi*ovinou co ma naopak potesilo, cital som si noviny pri cakani iba 2,5 hodiny a nie 4 hodiny ako mi povodne povedali ze to bude trvat (neviem na co sa dopredu objednava ak maju zacat auto robit hodinu a pol po prichode)
PS co sa celkoveho hodnotenia tyka, suhlasim so shophom. nebyt toho ze som v BA spojil prijemne s uzitocnym, tak by som lutoval ze som sa sem trepal. nabuduce to vidim na ZA
olej (helix 10W-40!!!), 3,33l: ..............38,90
olejovy filter: ................................6,66e
podlozka: .....................................0,50e
pelovy filter: .................................24,90
sviecky: .......................................17,12e
letna zmes do ostrekovaca, 32ml: .........0,77e
SM: ............................................4,30e
likvidacia: .....................................1,90e
prehliadka, 2,2NH: ...........................41,80e
spolu s DPH: ..................................163e
MaTToS mal asi akciu na to umytie auta. ja som ho naschval neumyval, ale tak cez vikend budem mat co robit.
co ma nepotesilo, olej opat 10W-40 a co este viac nepotesilo je ta zmes do ostrekovacov. ja si tam kupim relativne drahu s efektom mokrych stieracov a oni mi to zriedia nejakou pi*ovinou co ma naopak potesilo, cital som si noviny pri cakani iba 2,5 hodiny a nie 4 hodiny ako mi povodne povedali ze to bude trvat (neviem na co sa dopredu objednava ak maju zacat auto robit hodinu a pol po prichode)
PS co sa celkoveho hodnotenia tyka, suhlasim so shophom. nebyt toho ze som v BA spojil prijemne s uzitocnym, tak by som lutoval ze som sa sem trepal. nabuduce to vidim na ZA
Naposledy upravil(a) staf dne pon kvě 03, 2010 1:03 pm, celkem upraveno 1 x.
mne auto umyli tiez, cudujem sa, ze tebe nie..
staf: aj tak je to o dost lacnejsie oproti MotorCar Nitra, tam som na 2 GP platil 223€
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
Ani nehovor
Ja sa chystam do NR tento tyzden. Som im napisal mail nech mi rozpisu co co bude stat a ci si mozem priniest vlastny olej.Zatial neodpisali.
BatoNR: prosim ta napis sem podla faktury co ti menili a za kolko dik.
Ja sa chystam do NR tento tyzden. Som im napisal mail nech mi rozpisu co co bude stat a ci si mozem priniest vlastny olej.Zatial neodpisali.
BatoNR: prosim ta napis sem podla faktury co ti menili a za kolko dik.
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
chalani, tak ak to tam mate o 60e drahsie, tak to chodte niekam inam. takym nenazrancom treba dat pocitit ze nie su jedini. keby ste isli napr do tej BA (ano, aj ked to tam tiez nie je idealne) tak usetrite pekny peniaz
-
- Kontaktovat uživatele:
Toto iste hovorili obidvaja aj mne ze s 5w-30 sa ten motor dosere a bude to klepat atd., viditelne v tom servise ty ludia maju predstavu ako funguje mazacia sustava v motore a neviem preco by s 5w-30 sa mal dojebat motor a s 10w-40 nie ... ten rozdiel tam nieje zas az taky brutalny takze no comment, zadruhe ma udivuje ze autorizaky absolutne nedodrziavaju to co predpisuje vyrobca a je im to uplne jedno co s tym autom robia, preco tam rovno nelejeme nejaky mogul 15w-40 co stoja 4l okolo 10 euro ? sak predsa to je jedno a cim hustejsi tym viac motor vydrzi - to by som chcel videt .shopho píše: prijimaci technik aj mechanik sa divili, preco som si priniesol olej 5W-30, obidvaja mi radili, ze pri dalsej garancke mam dat 10W-40..
Na zlatych pieskoch v pohode do RIA leju aj 5w-30 a nemaju problem prip. davaju 5w-40 ale na panonskej to uz zrazu ma nicit motor ...
Cele tie autorizaky su divne lebo niekde menia aj brzdovu kvapalinu a este hovoria ako to je dôlezite menit, v inom to maju na haku a nemenia brzdovu po dvoch rokoch, nekde pouzivaju oleje predpisane vyrobcom 5w-30 a inde zase davaju nechapem preco 10w-40 lebo je to zbytocne taky husty olej mat v novom motore ...
noooo este cudnejsie je ked idu dvaja (ja a shopho) do toho isteho servisu, jeden 1.5. a druhy 3.5. a kazdy plati inu sumu za rovnake veci a kazdemu vymienaju ine veci (me nemenili brzdovu kvapalinu a jemu zas nedavali zmes do ostrekovacov)MaTToS píše:
Cele tie autorizaky su divne lebo niekde menia aj brzdovu kvapalinu a este hovoria ako to je dôlezite menit, v inom to maju na haku a nemenia brzdovu po dvoch rokoch
co na to povedat? Aspon vsetci vidia aky je ten servis "seriozny", kazdemu uctuje ine. Len by ma zaujimalo ci tie veci su aj naozaj vymenene, doplnene..staf píše: noooo este cudnejsie je ked idu dvaja (ja a shopho) do toho isteho servisu, jeden 1.5. a druhy 3.5. a kazdy plati inu sumu za rovnake veci a kazdemu vymienaju ine veci (me nemenili brzdovu kvapalinu a jemu zas nedavali zmes do ostrekovacov)
pre Mattos: co sa tyka toho oleja, tak mne tvrdili, ze je rozdiel medzi nasimi motormi a napr. motormi vw, ze vw maju vsetky pohyblive casti v motore strasne natesno a teda staci aj redsi olej, ktory tieto mikro medzery vyplni, avsak nase motory maju tieto medzery vacsie, takze je potrebny hustejsi olej, ze pri riedkom to bude klepat.. viem, ze je to laicke vysvetlenie, ale snad pre predstavu staci..
ja naozaj pocujem take jemne klepkanie od motora pri zaradenej 3. a vyssej rychlosti pri nizsich otackach (cca 2000-2500), co som na garancke samozrejme reklamoval, nechal tam na 1,5 dna auto, aby sa na tom previezli, popocuvali a opravili.. je to zvuk ako ked klepu ventily, co by som sa velmi cudoval keby mali volu, pretoze viem ako mam jazdit, motor nepodtacam, pri zrychlovani podradim atd. a ked som prijimaciemu technikovy povedal cez telefon, nech pozru tie ventily, povedal, ze to by ste tu museli nechat auto TYZDEN (!!!), co na tom chcu kurva robit tyzden je uz mimo mojho chapania..
nakoniec ich samozrejme nepozerali a bolo mi povedane, ze je to sposobene riedkym olejom..