Tlmice

BatoNR

Re: Tlmice

Příspěvek od BatoNR »

mawerick: rad by som sa zviezol na tvojom aute a zistil ze ako auto jazdi s tvojimi novymi tlmičmi
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Reklama

mawerik

Příspěvek od mawerik »

Teoreticky na stretavke.... no ak sa mi uvolni nejaky ten den a pojdem ce NR tak ti dam vediet.
Kia Rio II 1,5 CRDi 81kW (104kW) r.v. 2006
Chiptuning 1.3.2010, 53000 km
104kW, 142k, 314nm
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

ok nechajme to radsej na stretavku, lebo ja som stale medzi NR a BA a navyse nie som priamo z NR ale z dediny na okoli
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
zulyk

Příspěvek od zulyk »

ozivim troska aj tuto temu :)

daval uz niekto tlmice z druhovyroby??
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010

Tropical Red
zulyk

Příspěvek od zulyk »

nikto nic ohladom tlmicov? vsetci mate este kiacke?

Tropical Red
staf

Příspěvek od staf »

neviete aka je zaruka na tlmice? podla servisnej knizky z toho nie som mudry. neviem ci to spada do skupiny "dielce" alebo nie. ak nie tak to budu 3 roky, ak hej tak len dva. osobne dufam ze 3, lebo dnes sa zistilo ze su zadne oba v <> .. rozumej vytecene.
dalej to uz nepatri do tejto temy, ale ked som s tym uz zacal, okrem tlmicov su riadne v ... aj dalsie casti. vyfuk (cele potrubie ad motora, nie len koncovka) komplet hrdzave, zadne kotuce tiez hrdzave a rovnako na podvozku hlavicky srobov. dalej korozia aj na napravach atd. som zvedavy na co vsetko sa bude vztahovat zaruka na koroziu! ak aj na toto to mi mozu dat rovno nove auto. zhrnutie: v buducnosti bude kia asi vyradena z "tendra" na nakup auta. to ako vyzera, to je otras
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
zulyk

Příspěvek od zulyk »

hod nejake foto, pokial je to mozne, nech sa na to pozrieme :)

pokial su tlmice vytecene, su ko, to je pravda, skus to reklamovat, pokial este mozes

hrdzave kotuce, no neviem, skus do buducnosti poriadne brzdit, hadam sa to zlepsi :)

hrdzavy vyfuk, podla mna normalne, vyfuk, pokial sa nemylim, aj tak prehrdzaveje skor zvuntra ako zvonka (tazko hodnotit, ked nieje foto)

hrzda na podvozku, napravach, s tym sa pri nasich cestach musi pocitat, ale hovorim, nevidel som foto, tak to velmi neposudzujem :wink:

Tropical Red
staf

Příspěvek od staf »

no ved to bola moja otazka ci sa to este da. zakladna zaruka na auto su 3 roky, na dielce 2. problem je, ze ich definicia "dielcov" je taka cudna ze kludne by nimi mohlo byt vsetko.
fotky nebudu :( auto uz nebudem mat tak skoro na zdvihaku a z dneska fotky nemam.
hrdzave kotuce: su len zadne, takze malo brzdenia asi neni problem
ten vyfuk: predstav si cele potrubie od motora az dozadu. okrem katalizatora a koncovky su vsetky rury otrasne hrdzave. z niektorych sa da ta hrdza odlupavat.
celkovo hrdza: kia nema ani 3 roky a ked ju porovnam s mojim fordom ktory ma 6 rokov tak by som ju tipoval aspon na 25 rokov. taky diametralny je ten rozdiel!!!
zulyk

Příspěvek od zulyk »

k tym tlmicom, sup na reklamaciu, uvidis, co ti na to povedia

kotuce, ved vravim, ze to chce poriadne brzdit, na aute brzdi hlavne predok, na zadok sa prerozdeluje podstatne menej brzdneho ucinku, pokial iba tak jemno tlacis na pedal, stava sa ze na zadne brzdy sa nedostane skoro nic, preto potom hrdzaveju, skus ju poriadne prevetrat a hlavne poriadne brzdit :wink:

vyfuk, podla toho ako to popisujes, tak na tom fakt nieje dobre, taky hrdzavy vyfuk je na mojej 8-rocnej fabii

Tropical Red
staf

Příspěvek od staf »

povedali .. ze je vsetko ok :? neviem ako na to prisli (nebol som pri tom), ale bol som v tom ze su definitivne kaput a tak ma taky zaver dost zarazil. mozno som ja zle prisiel na ten moj zaver, ved posudte: pri prezuvani som si vsimol, ze tlmice nie su len zaprasene, ale ze su pokryte vrstvou mastneho prachu (prach + olej). ked sa auto zdvihlo a ja som zatlacil rukami zdola na koleso, o kusok som ho (tlmic) zatlacil. bol som v tom, ze toto by sa len tak rucne strucne pri dobrom tlmici nemalo dat. myslite ze je to dobre?
visna

Příspěvek od visna »

Staf ked ti mam pravdu povedat tak ja som mal mokre zadne tlmice (podotykam ze vonku bolo asi tyzden uplne sucho) ked som mal nabehanych 15 - 20 000 km (cize v podstate nove auto) a nijako som to neriesil, teraz mam cez 100 000km a tlmice su povodne a vobec ma to netrapi, jasne uz asi nepudu v dobrej kondicii ale tak ono tolko km spravi svoje. A k tomu pohybu tlmica - tlmic ma tlmit vtedy ked sa vracia t.j. ked ide koleso dolu, takze to ze ho stlacis rukou nic neznamena, ono stav tlmica nezistis rukou ani keby bol rozdrbany na 5:0 , Tlmice maju jednu velku nevyhodu..... a to taku ze vodic si na ne pomaly zvyka, tlmic pomaly odchadza a vodic si zvyka takze vacsinou si to vsimneme az ked su tlmice poriadne v prdeli.
RIO II 1,4 sporty 2008
zulyk

Příspěvek od zulyk »

tak ako vravis, na tvojom mieste by som uz vazne uvazoval nad vymenou tlmicou :wink:

Tropical Red
aladinos

Příspěvek od aladinos »

Ja osobne už autorizovaným servisom KIA neverím.
Daj si to do nejakého servisu diagnostikovať.
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
zulyk

Příspěvek od zulyk »

diagnostika tlmicov je nanic, pri kazdom teste bude iny vysledok, tlmice menit ked su vytecene, alebo dalsia moznost, svojvolne pre vlastnu bezpecnost, po takom velkom najazde by som to uz vymenil, aj keby boli "dobre" :wink:

Tropical Red
BatoNR

Příspěvek od BatoNR »

ja len zartovne doplnim: ved uvidim aj sam ked kvoli tlmicom, brzdam..... neprejdem cez STK alebo mi to napise do vaznych zavad. Ako sa poznam tak budem to riesit az potom. Hmmm ved to je uz o rok v maji, sakra, ale pod auto si teraz nelahnem aby som sa "zbytocne nestresoval" aj tak mam ucet prazdny.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Odpovědět