Poruch motoru

viktor

Re: Poruch motoru

Příspěvek od viktor »

Chlapi,nikoho jsem nechtěl urážet,ale chtěl jsem se podělit se svými skušenostmi a zístit jestli někdo dopad jako já,když se mi postupně sešly 3 bloky se stejnou závadou a zístit jak to kdo řešil.Podle toho,že se nikdo neozval tak to asi vyřešil tak,že už nechodí na toto forum.Mimo to ihned po poruše jsem se nechal odtáhnout do jediného (v té době) značkového servisu KIA v Ostravě,kde zístili závadu a s vysvětlením,že to provozují teprve 5 let a ještě takovou pravu nedělali,ať si seženu někoho,kdo to umí.Sehnal jsem motoráře,obrousila se klika vyvařilo se lůžko pro ložisko,v Polsku jsme nechali blok svrtat do osy a šli koupit do Kia ložiska,kde nam řekli že mikrony jsou jim na prd,a chcou vědět jestli chceme zelené,modré,nebo žluté.Tak jsme nechali ložiska vyrobit a výsledek je takový,že 30.6. mi to kmleklo a do dneška nejezdím.Takže výměna spojky,žárovek je OK,ale ti kteří dělali něco většího tady nepíšou nic.Proč asi?A co se týče Korejců,tak máme tady Hyundai,Acer i 80km vzdálenou Kia a své skušenosti s těma lidičkama asi jako s cigánama vy vČeské Lípě. Je pěkné je vidět v dokumentech,ale experimentální vzorek máme tady.Ale pán bůch zaplať za ně.V Nošovicích postavili pod jejich dohledem fabriku,na které jako firma ,která dělá izolace proti vlhkosti se už dlouho živíme a jsme ve styku s tímto vedením.Ať se propadnu do západního německa,co je to za svoloč.Ale dobře nám tak.Už mě to tak sere,že to muselo ven.Díky že jste mě vyslechli.
Reklama

Tomas80

Příspěvek od Tomas80 »

Ale jo, plne te chapu, ze te toto nastvalo a mas nazor jakej mas. Bohuzel sis asi vytahl cerneho Petra, kterej te stoji hodne penez a casu bez auta. Verim a doufam,ze az to das do kupy, tak uz ti auto bude slouzi k tve spokojenosti. Tato zavada je zrejme jedna s tech malo rozsirenejch. Slysel jsem uz par pripadu, ze se treba roztrhnul rozvodovej retez ale o tomto slysim porpve. Navrhuji i diky nasemu spolecnemu prijemnemu vodnimu konicku udelat za touto nasi prestrelkou tlustou caru.
Naposledy upravil(a) Tomas80 dne ned pro 18, 2011 7:11 pm, celkem upraveno 1 x.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
kozejk

Příspěvek od kozejk »

tak to má kluci vypadat, to že někdo řekne že je KIA šrot nemá cenu se na něj zlobit, až mě kia přesvědčí o opaku budu ji hájit, zatím ohájený auta u mě jsou Subaru a nissan, s těmi mám zkušenost, doufám že Kia příjemně překvapí
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Soriho zrovna malinko rozkládám abych mohl natáhnout kabely pro kamery které budou snímat vše předemnou a zamnou. Kvalita zpracování je na stejné úrovni jako u mé Octavie 1,8T a tak si myslím že Sori je dobrá volba. Vše jsem dnes bedlivě kontroloval protože na začátku roku mi končí záruka. Vůbec nic podezřelého jsem nenašel. Takže od ledna je vlastní péče a již jsem objednal všechny oleje a vyměním i všechny filtry a brzdovou kapalinu včetně brzd. kapaliny ke spojce. To bude servis při 60 tkm.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
kozejk

Příspěvek od kozejk »

na co kamery?
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Na blbce co mě již dvakrát nabourali, abych si ušetřil argumentaci. Záznam se ukládá ve smyčce na paměťovou kartu.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
kozejk

Příspěvek od kozejk »

:lol: ty jo dobrá věc
viktor

Příspěvek od viktor »

OK Tomas80,dostal jsem se do situace,kdy pátram po všem,a abych znovu neurážel dosaď si co chceš dostal znova na kola.Jak jsem psal mám malý kajuťák z toho důvodu,aby jsme byli každý víkend jinde.Protože jsem to tahal do teď oktávkou i když 4x4,bylo to někdy o prsa (tahání a zpouštění do vody.A když jsem se rozhod před prázdninama pořídit čistě pro účely potápění a tahání loďky(na nic jiného to opravdu nemám)za rozumný peníz cca 1/4 milionu,a ono to nefunguje a řešení v nedohlednu i když jsem za práci platil a platím bez otázek za co a podobně stále se vyrábí,platím,vracím a výsledek žádný,tak mě může akorát nasrat debata o tom,že můj SORY a pod.je nejlepší na světě a ostatní se taky serou.Mimo jiné ještě dnes seženeš na mercedes 40 let starý originál N.D.Tak se nezlob,stačí,že jsem já vytočený do červena.A co se týče těch kamer,někde jsem objevil bezdrátové,chtěl jsem je taky montovat,ale nemám do čeho.Jsou špatné?
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Dneska mi nedali třikrát přednost když jsem jel na hlavní - silnice, křižovatka a kruháč. Opravdu už aby bylo po svátcích lidi jsou úplně mimo :twisted: To jsem jel Octávkou a tak jsem radši vždy zastavil ale toho posledního z kruháče jsem dohonil a dal mu školení předpisů. Byl totálně mimo a za volantem byl 13 hodin.
Tak proto ty kamery. Zrovna jsem byl kupovat 16 Gb kartu a princip bude takový že se nahrávání spustí po zapnutí první polohy klíčku, tedy před rosvícením kontrolek a druhý volitelný stupeň bude permanentní nahrávání po zamknutí auta. V autě budu mít rezervní paměťovou katru pro všechny případy a rychlou archivaci. Záznam se totiž po řadě hodin přemazává aktuálním obrazem.
Bostra

Příspěvek od Bostra »

Zdarec Jirko.
Bylo by fajn, kdybys nám (až budeš mít čas) tady dal potom nějaké bližší info o těch kamerách, jak jsi provedl montáž, na kolik tě to vyšlo a foto by taky nebylo k zahození.
Bostra :wink:
Kia Sorento EX 2,5 CRDI AUTOMAT r.v.2007
Tomas80

Příspěvek od Tomas80 »

Sice uz jsme docela hodne O.T, ale kdyztak zde je odkaz na autosalon, kde toto testovali
http://prima.stream.cz/autosalon/555775 ... lon-2011-5
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Ano odtud pramenila moje idea, ale vůbec ne za tu astronomickou cenu z Datartu. Já je sehnal v Kasa.cz když byla akce a v ceně byla 8 Gb karta. Tedy jedna kamera s kartou 1293 Kč. Kamery jsem zabudoval na své uchycení a na suchý zip, jelikož nemám rád ty vakuové držáky na skle. Takto jsou u mě nenápadné u stropu a to vepředu i vzadu.
Patricius135

Příspěvek od Patricius135 »

To viktor.
U nás na SK je jeden veľmi dobrý servis a viem že tam už jeden zapečený motor zo soriho 2,5crdi opravovali.Sám tam servisujem auto a je to lepšie ako v origo servise len o málinko cca o 15% lacnejšie.
www.arservis.sk
viktor

Příspěvek od viktor »

Ahoj,chvíli jsem se neozval,protože už 14 dní jezdím,cca 2000km s přívěsem s lodí.Zatím všechno šlape kromě spojkového válečku(asi výsledek 1ročního nepoužívání.)Po celoroční zkušeností,oprava v našich podmínkách a za použití zlatých českých ručiček nerentabilní a asi i nemožná.Můžu doporuči německý repas zaslaný do 10 dnů přez DHL s roční zárukou bez omezení km.Jedná se o půlmotor,případně i s hlavou.Zatím maximální spokojenost.Fašouni požadují zaslání starého půlmotoru zpět,tak jestli by někdo potřeboval za tímto účelem,tak můžu svůj starý nabídnout.
kozejk

Příspěvek od kozejk »

kolik tě to stálo a co vše nabízí ta firma? Máš odkaz?
Odpovědět