pokec o riu
Re: pokec o riu
cawte mam taký problém kúpil som Rio sedan a orosuje sa kufor z vnútra tak že je mokra podložka v kufri .
tak chcem vedieť či ma niekto taký problém
dik
tak chcem vedieť či ma niekto taký problém
dik
- Reklama
nastastie ja nemam takyto problem, dufam ze sa tu niekto najde kto ti o tomto bude vediet viacej povedat lebo vacsina z nas aktivnych mame hatchback
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
ale v nových autách by nemal namakať kufor
Ja mam hatchback,kdyz jsem sundaval plasty v kufru po leve i prave strane tak steny kastle jsou orosene taky.Voda do kufru se nedostane,ale ty steny hruza.Podle me je to normal je to kov staci se podivat na plechovou garaz u vnitr je taky orosena je to vliv pocasi a teplot tak je to i s autem.Nevim proc,ale pred namontovanim plastu jsem vodu utrel a steny kufru potrel olejem.Mam pocit,ze me auto dyl vydrzi. .
Hosi objavil som dost zaujimavu stranku, maju tam mrte veci na nase auta. kuknite si to :
su to saleny poliaci ale nevadi, len si tam musite dat ze rio 3 lebo ak si tam date ze rio 4 tak tam nic nemaju na to ale na rio 3 maju hheheheh
EDIT : pre nie znalcov poľského jazyka
Kód: Vybrat vše
http://www.kiasklep.pl
EDIT : pre nie znalcov poľského jazyka
Kód: Vybrat vše
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=sk&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.kiasklep.pl&sl=pl&tl=sk
RIO II 1,4 sporty 2008
Zdravim idem poprosit o radu alebo pomoc? Mam rio ako je v podpise... cize nove a v zaruke... vcera cestou domov zo ZV do BB som si vsimol... ked som zastavil a mal vyradenu rychlost auto zabrzdene... od motora alebo tej casti auta taky divny zvuk... taky vrzgavy a nepravidelny... mal som pocit akoby sa to ozyvalo zniekadial spoza prednych svetlometov pripadne niekde vpredu od motora... Zvuk sa neopakoval pravidelne (dnes rano po studenom starte nic nebolo pocut, ani po prejdeni par km nic, ale prisiel som teraz do zv a v meste to uz ked som stal zas robilo). No vratme sa ktomu vcerajsku... Skusal som vypnut svetla. aj ked boli zhasnute to spravilo... nepravidelny vrzgaci zvuk (prislo mi to bud ako keby nieco zachytavalo o plast, rezonovanie plastu alebo nejaka elektrika, ako v skrinke ale kedze to neslo odtial a ani od baterie tak to vylucujem). Skusil som vypnut aj kurenie teda na "0", na vykone motora sa to nijak neprejavilo (zatial). Dufam ze to nieje nic vazne. Fakt zbadal som to len nahodou ked som zastavil a vypol hudbu a mal zapnuty motor tak to robilo, vravim nie pravidelne! Dost ma to vylakalo, priatelka mi na to povedalo ze to znie ako ostrekovace (ono to fakt znie tak ako ta pumpa co vam taha vodu do ostrekovacov, ale v oblasti niekde pred motorom?) Som laik do aut sa nevyznam, viem akurat soferovat a ovladat tie cudliky v ínterieri... Znamemu som to dal vecer nech pocuva ale prave vtedy to ani raz nespravilo (povedal ze jeho Peugeot robi hocjake zvuky a aj nova Mazda CX7 mu vydava take divne elektronicke zvuky obcas) ale ked ja viem ze toto auto take nieco nikdy nerobilo tak preco zrovna teraz? Avsak ako som dnes dosiel do zvolena zacala mi svietil kontrolka vody v ostrekovacoch, takze....? Vecer z prace tam dolejem tak uvidim co to spravi. Pretoze moze to robit ked sa auto hybe a naklana vselijak ta voda tam "lieta" vselijak a ak to tie pumpy vhanaju hned pod ostrekovac (aby to bolo pod tlakom) kludne to moze byt zvuk aj z toho, no niesom si celkom isty. Ak ste niekto na svojom Riu nieco taketo zbadali alebo zazili prosim napiste, dakujem
Podla mna ti to robi motorcek nastavenia svetiel.Skus sa postavit pred svetlo a pocuvaj ci je to ono.
Kia Rio II HB
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
-
no ja ten motorcek svetiel ani nepocujem ze ide, ked ide
skor by som vsadil na nejaky kryt niecoho, ktory rezonuje od vybracii motora.
Mne obcas rano ak je vlhko a motor studeny tak iba pri startovani ako by presmykol remen. to stare Fiaty diesle toto robili.
Alebo ak je auto teraz v zime cele studene, tak pocut po prejazde nerovnostami buchanie v zadu, co vraj sposobuje v mojom pripade vyfuk, kedze ta "manzeta" co ho drzi nie je taka pruzna ako za tepla ( po par km uz je ticho ).
Alebo som si vsimol uz 2 krat teraz v zime ak je kurenie na maxime a po nejakych 40 km uz citit nieco ako spaleniny. vtedy radsej kurenie vypinam.
Alebo este niekedy v jeseni sa mi stalo ze cca pri 100km/h zrazu bol brutalny hluk v aute, cisto pocit ako by som mal zimusne drapakove pneumatiky. Po tej ceste som chodil stale a nikdy to nevydavalo taky zvuk, iba vtedy raz.
Ale pokial sa to neopakuje tak je to v poho.
a este taka otazka, respektive myslienka.
myslite ze moze mat auto inu spotrebu pri inom benzine ?
no tankoval som na CS Oktan ( 95ku ) a vychadzala my spotreba 6.6 - 6.8l/100km,
a ked som natankoval na Shell ( 95ku ) tak uz cez 7l/100km
skor by som vsadil na nejaky kryt niecoho, ktory rezonuje od vybracii motora.
Mne obcas rano ak je vlhko a motor studeny tak iba pri startovani ako by presmykol remen. to stare Fiaty diesle toto robili.
Alebo ak je auto teraz v zime cele studene, tak pocut po prejazde nerovnostami buchanie v zadu, co vraj sposobuje v mojom pripade vyfuk, kedze ta "manzeta" co ho drzi nie je taka pruzna ako za tepla ( po par km uz je ticho ).
Alebo som si vsimol uz 2 krat teraz v zime ak je kurenie na maxime a po nejakych 40 km uz citit nieco ako spaleniny. vtedy radsej kurenie vypinam.
Alebo este niekedy v jeseni sa mi stalo ze cca pri 100km/h zrazu bol brutalny hluk v aute, cisto pocit ako by som mal zimusne drapakove pneumatiky. Po tej ceste som chodil stale a nikdy to nevydavalo taky zvuk, iba vtedy raz.
Ale pokial sa to neopakuje tak je to v poho.
a este taka otazka, respektive myslienka.
myslite ze moze mat auto inu spotrebu pri inom benzine ?
no tankoval som na CS Oktan ( 95ku ) a vychadzala my spotreba 6.6 - 6.8l/100km,
a ked som natankoval na Shell ( 95ku ) tak uz cez 7l/100km
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
eMKejx:
mozno to bude to, co mas aj ty, ale mne sa obcas stane ze pocujem "motorcek nastavovania svetlometov" Neviem ako inak nazvat ten zvuk, ale ked som sa nahodou hral so svetlami (aby som skusil ze ci to vlastne funguje) tak som nahodou identifikoval ten zvuk. Stalo sa mi to zopar krat teraz v zime, ked auto stoji dlho na parkovisku a riadne ho prefukne pani zima. Mozno som to pocul 2-3 razy, ale neriesim to.
tomasko007:
Co sa tyka spotreby tak ja si to az tak nesledujem, lebo pravidelne tankujem iba na OMV alebo Avanti. Jedine co som si vsimol, ze ked natankujem na OMV Carreru 95 tak auto je zivsie a lepsie sa berie do otacok.
Ziadny spaleny smrad z kurenia necitim v mojom aute a to mam bezne zapnutu teplotu na max a ventilator na 1. rychlost.
Mimochodom dnes som bol v servise vymenit zamok vodicovho bezpecnostneho pasu. Neviem ako to vysvetlit, ze preco som to menil, ale pokusim sa. Stavalo sa mi ze "samec" sa tazsie strkal do "samice" vyzeralo to tak, ze idem dnu ale nechce sa mi. Tato nova "samica" sa rada a rychlo spoji so "samcom." Robili mi to v zaruke.
mozno to bude to, co mas aj ty, ale mne sa obcas stane ze pocujem "motorcek nastavovania svetlometov" Neviem ako inak nazvat ten zvuk, ale ked som sa nahodou hral so svetlami (aby som skusil ze ci to vlastne funguje) tak som nahodou identifikoval ten zvuk. Stalo sa mi to zopar krat teraz v zime, ked auto stoji dlho na parkovisku a riadne ho prefukne pani zima. Mozno som to pocul 2-3 razy, ale neriesim to.
tomasko007:
Co sa tyka spotreby tak ja si to az tak nesledujem, lebo pravidelne tankujem iba na OMV alebo Avanti. Jedine co som si vsimol, ze ked natankujem na OMV Carreru 95 tak auto je zivsie a lepsie sa berie do otacok.
Ziadny spaleny smrad z kurenia necitim v mojom aute a to mam bezne zapnutu teplotu na max a ventilator na 1. rychlost.
Mimochodom dnes som bol v servise vymenit zamok vodicovho bezpecnostneho pasu. Neviem ako to vysvetlit, ze preco som to menil, ale pokusim sa. Stavalo sa mi ze "samec" sa tazsie strkal do "samice" vyzeralo to tak, ze idem dnu ale nechce sa mi. Tato nova "samica" sa rada a rychlo spoji so "samcom." Robili mi to v zaruke.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
jeeej diky za rady chlapci! ako som pisal vyssie nevyznam sa ale auto to spravi ked je po dlhsej jazdy 15km a viac (do 3km sa to neprejavilo) ani za studeneho startu, nema na to vplyv ani vypinanie svetiel ci opatovne zapinanie, aj tak to mozu robit spominane motorceky? pytam sa, lebo fakt neviem, pojdem o 500km na 1. garancku tak im to tam spomeniem (jeto podla vas reklamovatelne? teda mozu stym daco spravit?) mne ide rio aj pri tych 20 pod nulou jako hodinky, som snim spokojny a sak ma len polroka, tak dufam ze to budu tie motorceky, to su vlastne tie co ovladaju nastavovanie sklony svetlometov? a su dva vsak? pretoze ako som opisoval ten hluk sa siril raz akoby z jednej strany a potom akoby z druhej strany. ale vravim svetlomet mohol byt aj vypnuty i tak sa zvuk ozval....
ja by som to rozhodne v servise povedal, ze su tam "nejake zvuky" ale pravdu povediac, ze pokial sa tie zvuky neprejavia v servise a nebudu to pocut na vlastne usi tak neviem ci ti s tym nieco urobia. Povedal by som to hlavne kvoli vlastnemu pocitu istoty a svedomiu.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
-
a ak to boli motorceky tak to si si musel vsimnut ze sa ti pohybuju svetla ( hore dole ), tym by si 100% identifikoval tie zvuky.
Alebo sa skus s tym koliesko na nastavovanie vysky svetiel pohrat ( najlepsie aby svietili na nejaku stenu aby si videl pohyb ) a uvidis respektive budes pocut ci to je ten isty zvuk
Alebo sa skus s tym koliesko na nastavovanie vysky svetiel pohrat ( najlepsie aby svietili na nejaku stenu aby si videl pohyb ) a uvidis respektive budes pocut ci to je ten isty zvuk
ano tomasko dakujem!!! skusal som odstavene auto na ulici a veru su to motorceky revu o 106... hroza to pocuvat ked krutim tym kolieskom na palubovke, cize su vadne alebo co? ked tak hucia teda vrcia asi to nieje normalne a bezne. Optika teda ziarovka som badal ze sa naklana v urcitom uhle. nestal som nejak oproti stene ale v tme som si na boku auta vsimol vpredu odraz svetla a bolo vidno ze sa to celkom hybe, tak hadam to funguje - az na ten "rev"
-
Sobota 30.1.2010 o 19:00 pohľad z okna ( začalo snežiť okolo 13:00 )
dnes 15.2.2010 bol moj problem so samovolnym "behanim" prednych svetlometov hore-dole vyrieseny. Dostavil som sa do servisu KIA priamo u mojho predajcu a za 15-20 minut bol problem odstraneny - vymenou odporu, ktory vraj stratil svoje hodnoty... Tak a uz mi na auticku nic nevrci (okrem toho obcasneho praskania v mojej sedacke)