Garančné prehliadky
Re: Garančné prehliadky
zaujimave, na com vsetkom vedia usetrit
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
- Reklama
Kia Rio II HB
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
tak to vyzera, ze by to chcelo asik nejaky kryt dorobit , pre tych co ho nemaju
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
Mám za sebou 1. garančku (13950 km) - Autocentrum Lukáš Valašské Meziříčí.
Proti môjmu oleju (Liqui Moly TopTec 4300 5W-30) nemali žiadne námietky, po jeho naliatí sa zvuk motora vôbec nezmenil (asi tam bol ACEA A1 už od nova). Na požiadanie mi vrátili aj ten starý, na mazanie reťaze píly sa ešte hodí .
Na ďalšie požiadanie mi utiahli plasty okolo rádia a skontrolovali alternátor - po zahriatí z neho vychádzalo jemné pískanie, mal som podozrenie na uhlíky, ale vyzerá to, že to robila remenica. Podľa ich slov mi to niečím očistili a pískanie sa zatiaľ odvtedy neprejavilo - takže spokojnosť. Ďalej som zistil, že mi utiahli ručnú brzdu a dvere spolujazdca sa po namazaní zámkov zatvárajú zase ľahko (predtým som musel nimi buchnúť silnejšie ako ostatnými).
Akurát filter klimatizácie mi vymenili bez opýtania, asi si chceli vykompenzovať ušlý zisk na oleji Ale prekvapilo ma, že mi vrátili aj ten starý peľový filter (ináč podľa mňa ešte použiteľný), pri predaji auta mi totiž predajca povedal, že do nového auta peľový filter nedávajú
Takže rozpis:
Práca .............. 2,5 hod x 370 Kč = 925 Kč
Filter oleja .................................. 159,10 Kč
Filter Assy-Air ............................. 660,98 Kč
Letná zmes ostr........................... 27,30 Kč
Tesniaci krúžok A14x20 ................ 14,29 Kč
Spolu ....................................... 1786,67 Kč, s DPH 2144 Kč
Celkový dojem - spokojnosť.
Proti môjmu oleju (Liqui Moly TopTec 4300 5W-30) nemali žiadne námietky, po jeho naliatí sa zvuk motora vôbec nezmenil (asi tam bol ACEA A1 už od nova). Na požiadanie mi vrátili aj ten starý, na mazanie reťaze píly sa ešte hodí .
Na ďalšie požiadanie mi utiahli plasty okolo rádia a skontrolovali alternátor - po zahriatí z neho vychádzalo jemné pískanie, mal som podozrenie na uhlíky, ale vyzerá to, že to robila remenica. Podľa ich slov mi to niečím očistili a pískanie sa zatiaľ odvtedy neprejavilo - takže spokojnosť. Ďalej som zistil, že mi utiahli ručnú brzdu a dvere spolujazdca sa po namazaní zámkov zatvárajú zase ľahko (predtým som musel nimi buchnúť silnejšie ako ostatnými).
Akurát filter klimatizácie mi vymenili bez opýtania, asi si chceli vykompenzovať ušlý zisk na oleji Ale prekvapilo ma, že mi vrátili aj ten starý peľový filter (ináč podľa mňa ešte použiteľný), pri predaji auta mi totiž predajca povedal, že do nového auta peľový filter nedávajú
Takže rozpis:
Práca .............. 2,5 hod x 370 Kč = 925 Kč
Filter oleja .................................. 159,10 Kč
Filter Assy-Air ............................. 660,98 Kč
Letná zmes ostr........................... 27,30 Kč
Tesniaci krúžok A14x20 ................ 14,29 Kč
Spolu ....................................... 1786,67 Kč, s DPH 2144 Kč
Celkový dojem - spokojnosť.
RIO II 1.4 2009
Kúpené : 19.8.2009
BatoNR: Hm, faktúru mám v Kč a v € by som to musel každý deň aktualizovať... Ale pre dnešný deň sa to dá deliť asi 25, takže to vychádza celkovo asi 86 €.
Olej som si kúpil na Slovensku za 45,5 € (5 litrov). Dúfam, že ten zvyšok (1,7 l) sa bude dať použiť aj za rok.
Olej som si kúpil na Slovensku za 45,5 € (5 litrov). Dúfam, že ten zvyšok (1,7 l) sa bude dať použiť aj za rok.
RIO II 1.4 2009
BatoNR: To len v NR si musia zaúčtovať 240Eur ( 5 952,72 Kč )
Uvidím ako mi vyriešia ten hukot z motora...
Ozaj sú povinný mi poskytnúť náhradné vozidlo?
Uvidím ako mi vyriešia ten hukot z motora...
Ozaj sú povinný mi poskytnúť náhradné vozidlo?
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
este stastie ze sedim lebo 86€ + cena oleja je dost velky cenovy rozdiel. Sakra
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Nitra 05/2008
-
- Kontaktovat uživatele:
tak ani do CR netreba ist vid. panonska 71€ servis vratane peloveho filtra na klimu + 45,5olej vlastny doneseny ,,
tak toto by mohla zaviest aj kia. co vy na to?
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
-
Nazdar chlopi,neviete aky priemer ide na tesnenie vypustnej skrutky na olejovu vanu,idem si porobit vymenu oleja sam,teraz mamisť na tretiu garanćku just nejdem,aspoń budem vedieť ,źe mam olej fakt vymeneny.dikes.papa
-
To staf :
mne sa skor paci system ( zatial v priprave ) od BMW
http://www.youtube.com/watch?v=P9KPJlA5yds
takymto sposobom mi nebude treba ani servis
aj ked BMW ma asi servis prvych 5 rokov pre zakaznikov zdarma ...
mne sa skor paci system ( zatial v priprave ) od BMW
http://www.youtube.com/watch?v=P9KPJlA5yds
takymto sposobom mi nebude treba ani servis
aj ked BMW ma asi servis prvych 5 rokov pre zakaznikov zdarma ...
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Kúpene : 10.7.2009
caute hosi uz mam 30 500km cize idem na 2nd garancku.... ach jaj dnes som si volal do svojeho servisu-predajcu 211e si mam nachystat (olej, filtre, brzdova kvapalina a ete volaco kecal...) hroza. dufam ze aspon ten olej tam nedaju molly z kaufu
V BA ti to spravia o cca. 100eur lacnejšie
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
tak uz som po 2nd. garancka (30 500 km)
prehliadka po 30 000 - 2,4 hod - 63.99
shell helix u 5w40l - 3,4L - 71.00
filter assy-engine-oil - 1ks - 7.26
filter assy-air - 1ks - 26.72
shell donax yb 0,5l brzd. - 0,50L - 5.71
filter-air cleaner - 1ks - 15.05
cena spolu 189.73€ (miesto spominanych 211€)
auto mi aj umyli, resp skor vystriekali - tak 15 sekund.... cize nic moc ale dali dolu tu travu co mi kreteni na sidlisku strunovou nahodili na cele auto!!!
a este aby som nezabudol, MotorCar v BB ma 2 kamery v servise z dvoch stran cize vidiet ci sa na aute robi alebo sa servisaci zasivaju. Len ja som mal auto pod kamerou a zdruhej strany ho zakryval Sportage na zdvihaku tak som prd videl v kaviarni co mi snim stvaraju
ps: aladinos ani nevrav... i tak ma potesilo aspon tych cca 20€ dolu...
prehliadka po 30 000 - 2,4 hod - 63.99
shell helix u 5w40l - 3,4L - 71.00
filter assy-engine-oil - 1ks - 7.26
filter assy-air - 1ks - 26.72
shell donax yb 0,5l brzd. - 0,50L - 5.71
filter-air cleaner - 1ks - 15.05
cena spolu 189.73€ (miesto spominanych 211€)
auto mi aj umyli, resp skor vystriekali - tak 15 sekund.... cize nic moc ale dali dolu tu travu co mi kreteni na sidlisku strunovou nahodili na cele auto!!!
a este aby som nezabudol, MotorCar v BB ma 2 kamery v servise z dvoch stran cize vidiet ci sa na aute robi alebo sa servisaci zasivaju. Len ja som mal auto pod kamerou a zdruhej strany ho zakryval Sportage na zdvihaku tak som prd videl v kaviarni co mi snim stvaraju
ps: aladinos ani nevrav... i tak ma potesilo aspon tych cca 20€ dolu...