se mi líbí jak každý tady na foru mluví o 20 a 30 tisících spokojených km. Auto jsem už prodal, a ikdyž si budu vozit prdelku ve Forestru občas se budu chodit dívat sem na forum, kde se budou neustále dokola opakovat témata jako, nestartuje, chrastí, žere, kouří, nefunguje, nemaže
Takže já mám 84 tisíc a bez jediného problému a i spotřeba je perfektní a to 8-10 litrů podle zatížení a provozu. Sevis si dělám sám a na STK byl bez jediný závady. Osobně tedy jsem spokojenej a když slyším nářky majitelů Korcernu VW tak jsem rád za Korejce. Super je jak je vše bezvadně přístupný a ne jako u současné výroby že se musí rozebrat kus auta aby se člověk k něčemu dostal. Takže já si nestěžuju.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Kup Forestra v dieselu, ten boxer motor je moc fajn, pak by se slušel slogan "proč na mě kouká ojnice skrz blok?" nebo proč se na klika, mrška zadřela a praskla?" jinými slovy tuto variantu moc nedoporučuji, jiný motor se do toho auta nedá sehnat.(cerpám ze zkušenosti kamaráda a dalších postižených.TEn motor má životnost 150 tis. max.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Diesel určitě ne, já jsem na benzíny. Diesel v dnešní formě je kasička na peníze a je jedno od koho je vyrobený, tak to prostě je. Materiál se ubírá kde může, zvyšují se tlaky na čerpadlech, montují se nesmyslný PDF a podobně, do toho špatná nafta, vyšponovaný výkony.....tak co to může asi vydržet.
Pohon 4x4 je nesmyslně přetechnizovaný, chatrný a neodzkoušený. Jinak Jirko 105 tisíc mi vydržel UAZ bez jedinýho zásahu a to jezdil v podmínkách se kterýma se nemůžeš rovnat, takže je opravdu ještě brzo na chválení.
Jenže UAZ je primitivně jednoduchej a při předepsaný údržbě se tam nemá so rozbít a taky se vyráběl 40 let bez větších změn. Takže dostatečně vychytanej a taky armáda by nebrala nejakou podřadnou kvalitu. Nyní se stačí podívat na současnou výrobu kdy zákazníci jsou zárověň zkušební jezdci a automobilky doufají že se překlepe záruka bez velkých nákladů. Jen se podívej na nový motory pro Octavii III, ty maloobsahový nepůjdou ani generálkovat a ani jednoduše opravovat protože blok za AL je 3,5 mm silný a po sundání hlavy se zkroutí. Proto se musí rozebírat na stolici aby se nedeformoval. Tak taková je kvalita současné produkce. Já jsem rád za poctivej litinovej blok jak z náklaďáku.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
proto si vybírám automobilku která prodá ročně pouze 600 tisíc vozidel, tudíž kvalita je pro ně rozhodující, ikdyž i Subaru šetří kde se dá. Však taky budu kupovat ročník 2006 nebo tak nějak. O škodovce a vůbec evropských vozech neuvažuji, max Oktávku I, ta byla dobrá.
Kozejk,znovu Ti gratuluju,pokud se mezi nás zoufalce ještě podíváš,kdyby se ti ještě někdo ozval (čemuž nevěřím)a měl o ten fialový hnus zájem,tak se mi ozvi.Jinak jsem se vrátil z Budapeští,600km tam,600 km zpět,Nějaké couračky mezi potápěčskýma lokalitama v místě,max.rychlost 140 km/hod a spotřeba 10,2 l.Před jízdou akce Kia za 99kč sezonní prohlídka s výsledkem 1A a rozločení s přijímacím technikem cit:Doufám,že vám ta mrdka vydrží.Vydržela,jsem doma a zklidňuji se jabkovicí.Ale upřímně,už mě nebaví výjezdy mimo okres s nastráženýma ušima,jestli se něco neozve.Čau,Piju jáááááá.
Pred kúpou Sorenta je dobré zistiť, akým typom pohonu všetkých kolies je vybavený
Základný je označovaný EST. V tomto prípade je pri bežnom jazdení poháňaná len zadná náprava, predná sa dá pripojiť otočením voliča, kedy je krútiaci moment medzi predné a zadné kolesá rozdeľovaný v pomere 50:50 a k dispozícii je aj redukcia. Pouze u EST docházelo do roku 2003 k únikům oleje přes gufero.
Testovaný model, ktorému v slovenskom rodnom liste svietil rok 2005, bol vybavený vyspelejším systémom TOD (dodávaný na želanie zákazníka)
Naše odporúčania:
Z pohonných jednotiek jednoznačne odporúčame naftový agregát 2.5 CRDi s výkonom 103 kW (140 k) v kombinácii s automatickou prevodovkou. zadní kola sorenta vedena robustní a vlastně věčnou tuhou nápravou. Tedy řešením, které je známo z ryzích off-roadů. Že má sorento mezi SUV nejlepší zkřížitelnost náprav, je tedy jasné. Tuhá náprava má ovšem své devizy i na dálnici, kde takto vybavené vozidlo dobře drží přímý smě
Časté poruchy:
Nefunkčné digitálne hodiny na prístrojovej doske, vinou zanedbanej údržby vôle v zadnom kardane prevodového ústrojenstva, úniky oleja z predného diferenciálu, opotrebovaný dvojhmotový zotrvačník, zatuhnutá regulácia turbodúchadla, problémy s kúrením (naftový motor 2.5 CRDi)
Najčastejšie poruchy
poškodená spodná časť vozidla - kryty, prahy... (jazdy v teréne)
občas nefunkčné digitálne hodiny na palubnej doske
občas porucha centrálneho zamykania
opotrebované ložisko ventilátora kúrenia - nadmerný hluk (staršie kusy)
zanesené teleso škrtiacej klapky - nerovnomerný chod (benzín)
zlyhávajúca regulácia turbodúchadla - slabší výkon, popr. spadnutie do núdzového režimu (2,5 CRDi)
chrchlajúci dvojhmotový zotrvačník (2,5 CRDi, manuálna prevodovka)
opotrebované-poškodené vstrekovače (nekvalitná nafta, väčší km nábeh) • orézní výměníku voda/olej (průnik vody do oleje, pouze modelový rok 2003).
• Závady Common-Railu u CRD i (unavené vstřikovače vinou značného proběhu).
poškodená synchronizácia manuálnej prevodovky - nepríjemné zvuky pri radení, obtiažne radenie 2, 3 a 5 stupňa
nadmerná hlučnosť prevodovky - opotrebovaný hlavný hriadeľ
potrebovaný diferenciál (nadmerné zaťažovanie, zanedbaná údržba)