2.4 16V + LPG
Re: 2.4 16V + LPG
Měnil někdo svíčky na 2.4 ?Mezi víkama ventilů by měl bejt kryt,který překrývá kabely a cívky.Ptám se,jestli ho tam někdo má a jestli jo,jestli by mohl hodit fotku.A z čeho to je-plast,kov?
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
- Reklama
Nesundával náhodou někdo snímač otáček na vačce?Je tam jen strčenej,nebo se dá čekat nějakej zádrhel?Chtěl bych ho očistit,tak abych si nepřidělal víc práce
Občas se mi přihodí toto.Po startu mi nezhasne kontrolka mazání. Je slyšet, že jakoby nedorazil olej pod hydroštely, Oleje mám dost,měněný pravidelně. Záhada spočívá v tom, že když odpojim akumulátor a restartuju jednotku, tak to pak funguje normálně. Kontrolka zhasne a vše je jak má být. Čerpadlo je mechanický, tak mi to hlava nebere. Že by to byl vadný snímač tlaku či co? Zatím jsem nenašel nikde to,jestli to má souvislost s řídící jednotkou nebo nějaký schéma apd.Podotýkám že to nedělá pořád a často.
Já jsem namontoval tlakoměr a teploměr oleje a mám naprosto přehled co se děje v mazací soustavě. Takže dneska na cestě 1000 km dlouhý s velkým vlekem byla teplota oleje ve velkým stoupání až 90 C a tlak 4 Bary při 110 Km/h tedy cca 2200 ot/min. Platí pro CRDI.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Byla to rada že máš začít měřením tlaku oleje a pak hledat příčinu. Bez tohoto jsou to pokusy a omyly.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Tlak mám normální, jestli jsi to přečetl celý,tak jde o elektronickou záležitost a ne o tlak. Jestli odpojim akumulátor tak problém zmizí.
No vida. Tak nic.Teď mi to tlakuje pořád a není žádný problém Takže budíky na palubovce jsou mi akorát na prd. Věc se má tak,že je to záležitost čistě elektronická a ne mechanická. Možná se mi podaří sehnat schéma zapojení a přijdu na to.