nový vůz

Odpovědět
vorry

nový vůz

Příspěvek od vorry »

ahoj. Chtěl jsem se tu u vás jen zeptat. Mám v plánu koupit toto kombi od Kie. Chtěl jsem jít původně do benzínu 1.6 ,ale naskytla se mi možnost vzít předváděčku v dieselu 1.6 a 85 kw . Jelikož ale jezdím tak do 10000 km ročně a většinou kratší trasy,tak si myslím ,že by benzín by byl lepší volba. Ale zase vzhledem k tomu ,že mi ten diesel ve stejné výbavě nabízejí o cca 30000 levněji než ten benzín ,tak si myslím ,že by byl lepší ten diesel a vůbec nevadí ,že má najeto 15000 km. Co myslíte vy?děkuji za vaše názory.
Reklama

Dettektorr

Re: nový vůz

Příspěvek od Dettektorr »

Ber diesel!
tomasko007

Příspěvek od tomasko007 »

Osobne by som predvadzacku auto nikdy nekupil, uz len z principu ze sa na nej povozil kazdy druhy zakaznik.
Kia Rio 1.4 16V Sporty Midnight Black
Kúpene : 10.7.2009
Obrázek
vorry

Příspěvek od vorry »

myslíš tedy ,že by mohl být třeba bouraný a nebo nějak opotřebený za těch 15000 km. je to v provozu cca 0,5 roku.Prý s tím dost jezdili do Žiliny.Proto tolik najeto.
ludek

Příspěvek od ludek »

asi musíš zvážit cenu...já jsem byl rozhodlý vzít taky předváděčku, ale nevyšlo to....ale příští pátek jupííí, mám ho nový :D :D
zulyk

Příspěvek od zulyk »

ja by som osobne tiez asi predvadzacku nebral, no ale rozhodnutie je na Tebe
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010

Tropical Red
tomasko007

poviem ti to takto :
zenu by som nebral taku, na ktorej sa "povozila" polovicka okresu.
tak ani auto by som take nebral.

15 000 nie je vela, ak na tom aute sa stredaju 2 vodici, ale ak sa tam vystrieda kopec roznych vodicov, ktory ma kazdy iny cit ( a urcite mi date za pravdu, ze niektori nemaju ziaden cit ) na spojku, plyn, brzdy ...
Obrázek
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Na krátký trasy nikdy diesel. Ten se dlouho zahřívá na provozní teplotu a pokud jí nedosáhne velice se opotřebovává motor. Taky v zimě topí benzín podstatně rychleji a případné opravy a servis má levnější. Diesel se vyplatí na velký proběh kiláků za rok, jinak je neekonomický.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
vorry

Příspěvek od vorry »

no to určitě jo,ale když nebudu platit za diesel nic navíc,vlastně bude ještě o nějakých 30-40000 levnější než benzín?Diesel musí najezdit hodně kilometrů,aby se případný rozdíl mezi dražším dieselem a levnějším benzinem smazal co nejdříve,ale takhle právě váhám.
tomasko007

Pokial ti ide len o tych 30 000 tak potom ber diesel. To ze sa motor kazy kratkymi trasami je jasne, ale zas nepredpokladam ze budes stale jazdit len 1-2 km trasy.

Pokial si zvyknuty na benzinovy motor, tak diesel ti moc ekonomiky do penazenky neprinesie, chcem povedat ze s benzinom sa jazdi inak, vyssie otacky, neskorsie preradenie , s dieslom je to presne opacne, kedze krutiaci moment a vykon mas uz od nizsich otacok, tak netreba ho hnat do tych vysokych.

A este taky postreh, k tomu ekonomickemu smeru. Ak kupis predvadzacku ( ak ma uz ev.cisla ) tak uz budes 2. majitel a to pri odpredaji zavazi na vyslednej cene auta.
Obrázek
vorry

Příspěvek od vorry »

No já počítám s tím ,že auto budu mít na delší dobu,tudíž jeho další prodej nepředpokládám. Jinak zatím jsem měl vždy benzín. Byl jsem si vyzkoušet i benzín u Forda Focuse a to jak se to točí do vysokých otáček mi docela vadilo. Noha až na podlaze ,řvalo to jako krá... a zrychlení se s tímto dieslem od Kie nedalo srovnat. Ta ,jak píšeš zabírá už od spoda,právě tím ,že je to diesel a to se mi strašně líbilo. Nikdy jsem ani před tím s dieslem nejel ,a to bylo strašně fajn. Já jezdím spíše klidněji ,než abych to točil.Do ted mám megana od Renaulta a nai ten se nemusí tak točit ,jako ten Ford.A to je jasné ,že nebudu s tím dieselem jezdit do práce 2km. od toho mám kolo. Myslel jsem třeba na nákupy, k rodičům. a to je kolem 15 km 1 cesta + přes léto jezdím skoro každý víkend na závody a to někdy i přes 100km
Odpovědět