Sorento jede blbě

oluska2

Sorento jede blbě

Příspěvek od oluska2 »

Zdravím.Jedu v pohodě a najednou jako by přestalo jít Turbo.Auto jede na 3t otáček víc ani ťuk.Chcípnu motor a po nastartování zase jede jak pitomý.Ujedu 10 km a znovu to samý.Co stím může být???Mám 08.125kw.Než to dám do aut.servisu aby mě tam nevojebali nejakejma výměnářskejma výmyslama.Díkes za rady.
Reklama

ctiteljan

Re: Sorento jede blbě

Příspěvek od ctiteljan »

hmm to by mohlo bejt načnutý turbo , koukni ještě na vzduchofej filtr jestli není ucpanej(jinak to jede na nouzák).
já když odpojil turbo uplně tak motor točil max 2000 ot/m (sorento 2003/103kw). svítí ti potom nějaká kontrolka ??
kozejk

Příspěvek od kozejk »

to může být tolik věcí že chtít to diagnostikovat po netu je hra o loterii. Každopádně bych se toho nebál, bude to nějaká maličkost, samotný turbo to nebude, maximálně jeho regulace. Zkus spíš specifikovat při jakým jízdním režimu ti to spadne, tj akcelerace, normální jízda a podobně, klidně to může být i ucpaný palivový filtr.
oluska2

Příspěvek od oluska2 »

oluska2 píše:Zdravím.Jedu v pohodě a najednou jako by přestalo jít Turbo.Auto jede na 3t otáček víc ani ťuk.Chcípnu motor a po nastartování zase jede jak pitomý.Ujedu 10 km a znovu to samý.Co stím může být???Mám 08.125kw.Než to dám do aut.servisu aby mě tam nevojebali nejakejma výměnářskejma výmyslama.Díkes za rady.
Takže dnes proběhla diagnostika.Než jsem tam dojel asi 40 km tak mi to 3x skočilo do nouzáku a po 4tým nastartování (resetování)se rozsvítila kontrolka motoru a stou to jelo asi 20km normálně.Na diagnostice-vysoký tlak paliva na rejlový liště.Buďto čidlo tlaku paliva nebo regulátor tlaku paliva.Divný je že po výmazu chyby vše ok,a to už jsem najel min.60km.Mám najeto 82t a v 80 měněny všechny filtry a totál náplně.Stalo se to v neděli v mínus 15 a v nádrži jsem měl tak 10litrů paliva s wifem.A teď se ptám není možný že při tomto stavu paliva a mrazu venku to palivo přeci jenom tak ztuhlo že si auto(počítač)přidal sám tlak paliva na systému až to nezvlád a (nouzák)po dotankování plný nádrže s aditivama je ta nafta přeci jenom řidší a ten chytrej počítač to už neumí vrátit tu chybu zpět??????? Protože jak si vysvětlit že po výmazu to je vše v poho.Jsem z toho jelen!Kurva to sem se rozepsal.Díkes za rady.
kozejk

Příspěvek od kozejk »

určitě ne, jestliže se nafta dopraví do čerpadla at už v jakým koliv stavu, tak jednu jistotu máš a to tu že do railu jde palivo v naprosto tekutým stavu,ono když to čerpadlo stlačí na 800 atmosfér ( při volnoběhu ) tak ta nafta je sama o sobě zahřátá a opravdu kapalná.Problém ztuhlé nafty je že neprojde přes filtr,jak se dostane za něj neni už problém.
scenic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scenic »

Tak a moj Sorik zas blbne. Sporadicky pri 1800 otakach mi zacnu otacky kolisat. Niekedy to robi stale a inokedy ani za toho boha (samozrejme vtedy ked sa na tom idem povozit s mechanikom). Diagnostika neukazala nic, bol meneny palivovy filter a aj olej v prevodovke (mechanikovi to pripada tak ako keby sa prevodovka nevedela rozhodnut ci prehodit rychlost alebo nie). Nejaké rady?
"Už" čerstvý majitel vozidla Kia Sorento 2.5 CRDI VGT 16V A/T EX, strieborná metalíza.
kozejk

Příspěvek od kozejk »

zablokovat kvalt na automatické převodovce, napíchnout auto na diagnostiku a provést zkušební jízdu, jinak to nezjistíš. Nebo si vzít osciloskop a proměřit elektroniku.
oluska2

Příspěvek od oluska2 »

oluska2 píše:
oluska2 píše:Zdravím.Jedu v pohodě a najednou jako by přestalo jít Turbo.Auto jede na 3t otáček víc ani ťuk.Chcípnu motor a po nastartování zase jede jak pitomý.Ujedu 10 km a znovu to samý.Co stím může být???Mám 08.125kw.Než to dám do aut.servisu aby mě tam nevojebali nejakejma výměnářskejma výmyslama.Díkes za rady.
Takže dnes proběhla diagnostika.Než jsem tam dojel asi 40 km tak mi to 3x skočilo do nouzáku a po 4tým nastartování (resetování)se rozsvítila kontrolka motoru a stou to jelo asi 20km normálně.Na diagnostice-vysoký tlak paliva na rejlový liště.Buďto čidlo tlaku paliva nebo regulátor tlaku paliva.Divný je že po výmazu chyby vše ok,a to už jsem najel min.60km.Mám najeto 82t a v 80 měněny všechny filtry a totál náplně.Stalo se to v neděli v mínus 15 a v nádrži jsem měl tak 10litrů paliva s wifem.A teď se ptám není možný že při tomto stavu paliva a mrazu venku to palivo přeci jenom tak ztuhlo že si auto(počítač)přidal sám tlak paliva na systému až to nezvlád a (nouzák)po dotankování plný nádrže s aditivama je ta nafta přeci jenom řidší a ten chytrej počítač to už neumí vrátit tu chybu zpět??????? Protože jak si vysvětlit že po výmazu to je vše v poho.Jsem z toho jelen!Kurva to sem se rozepsal.Díkes za rady.
Zase se to vrátilo,takže začnem nejlevněší variantou-čidlo tlaku paliva a pak uvidíme co dál...
oluska2

Příspěvek od oluska2 »

oluska2 píše:
oluska2 píše:
Zase se to vrátilo,takže začnem nejlevněší variantou-čidlo tlaku paliva a pak uvidíme co dál...
Takže průser...čidlo tlaku paliva v kie 10 litrů bez daně.Nemá někdo levnější variantu????
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

V Holandsku mají celou lištu za podobný peníz a to včetně daně.
http://www.ersatzteile-autoteile.eu/kia ... 4A000.html
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
oluska2

Příspěvek od oluska2 »

Jirka N. píše:V Holandsku mají celou lištu za podobný peníz a to včetně daně.
http://www.ersatzteile-autoteile.eu/kia ... 4A000.html
Dík to vím ale přeci by mě zajímalo jen to čidlo za rozumější peníz.Dík.
kozejk

Příspěvek od kozejk »

máš jistotu že to je to čidlo?
oluska2

Příspěvek od oluska2 »

kozejk píše:máš jistotu že to je to čidlo?
Na diagnostice-vysoký tlak paliva na rejlový liště.Buďto čidlo tlaku paliva nebo regulátor tlaku paliva.Zkusím ještě kiáckou diagnostiku,jestli nemaj přesnější specifikaci.80 najeto vstřiky ok.A teď si vzpomínám když jsem měl auto s píčou(trafic)Tak mi taky kolem 80 odešlo čidlo tlaku paliva.Nevím ale to CRDI a jejich posraná ekologie je neštěstí.Jinak v Kii 10 bez dph a na netu do 4litrů i s dph.
kozejk

Příspěvek od kozejk »

čidlo tlaku se dá napíchnout, možná někde mám i tabulku s hodnotami které musí ukazovat při určitých otáčkách. Samozřejmě musí se napětí zvedat lineárně podle zvyšujících se otáček. Co se týká regulátoru a vysokého tlaku, tak to by si měl poznat že ti přetlakový ventil odpouští přebytečný tlak z lišty.
oluska2

Příspěvek od oluska2 »

kozejk píše:čidlo tlaku se dá napíchnout, možná někde mám i tabulku s hodnotami které musí ukazovat při určitých otáčkách. Samozřejmě musí se napětí zvedat lineárně podle zvyšujících se otáček. Co se týká regulátoru a vysokého tlaku, tak to by si měl poznat že ti přetlakový ventil odpouští přebytečný tlak z lišty.
Tak to bych byl rád kdyby jsi tu tabulku někde vyštrachal.Díkes.
Odpovědět