Sorento jede blbě
Sorento jede blbě
Zdravím.Jedu v pohodě a najednou jako by přestalo jít Turbo.Auto jede na 3t otáček víc ani ťuk.Chcípnu motor a po nastartování zase jede jak pitomý.Ujedu 10 km a znovu to samý.Co stím může být???Mám 08.125kw.Než to dám do aut.servisu aby mě tam nevojebali nejakejma výměnářskejma výmyslama.Díkes za rady.
- Reklama
Re: Sorento jede blbě
hmm to by mohlo bejt načnutý turbo , koukni ještě na vzduchofej filtr jestli není ucpanej(jinak to jede na nouzák).
já když odpojil turbo uplně tak motor točil max 2000 ot/m (sorento 2003/103kw). svítí ti potom nějaká kontrolka ??
já když odpojil turbo uplně tak motor točil max 2000 ot/m (sorento 2003/103kw). svítí ti potom nějaká kontrolka ??
to může být tolik věcí že chtít to diagnostikovat po netu je hra o loterii. Každopádně bych se toho nebál, bude to nějaká maličkost, samotný turbo to nebude, maximálně jeho regulace. Zkus spíš specifikovat při jakým jízdním režimu ti to spadne, tj akcelerace, normální jízda a podobně, klidně to může být i ucpaný palivový filtr.
Takže dnes proběhla diagnostika.Než jsem tam dojel asi 40 km tak mi to 3x skočilo do nouzáku a po 4tým nastartování (resetování)se rozsvítila kontrolka motoru a stou to jelo asi 20km normálně.Na diagnostice-vysoký tlak paliva na rejlový liště.Buďto čidlo tlaku paliva nebo regulátor tlaku paliva.Divný je že po výmazu chyby vše ok,a to už jsem najel min.60km.Mám najeto 82t a v 80 měněny všechny filtry a totál náplně.Stalo se to v neděli v mínus 15 a v nádrži jsem měl tak 10litrů paliva s wifem.A teď se ptám není možný že při tomto stavu paliva a mrazu venku to palivo přeci jenom tak ztuhlo že si auto(počítač)přidal sám tlak paliva na systému až to nezvlád a (nouzák)po dotankování plný nádrže s aditivama je ta nafta přeci jenom řidší a ten chytrej počítač to už neumí vrátit tu chybu zpět??????? Protože jak si vysvětlit že po výmazu to je vše v poho.Jsem z toho jelen!Kurva to sem se rozepsal.Díkes za rady.oluska2 píše:Zdravím.Jedu v pohodě a najednou jako by přestalo jít Turbo.Auto jede na 3t otáček víc ani ťuk.Chcípnu motor a po nastartování zase jede jak pitomý.Ujedu 10 km a znovu to samý.Co stím může být???Mám 08.125kw.Než to dám do aut.servisu aby mě tam nevojebali nejakejma výměnářskejma výmyslama.Díkes za rady.
určitě ne, jestliže se nafta dopraví do čerpadla at už v jakým koliv stavu, tak jednu jistotu máš a to tu že do railu jde palivo v naprosto tekutým stavu,ono když to čerpadlo stlačí na 800 atmosfér ( při volnoběhu ) tak ta nafta je sama o sobě zahřátá a opravdu kapalná.Problém ztuhlé nafty je že neprojde přes filtr,jak se dostane za něj neni už problém.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak a moj Sorik zas blbne. Sporadicky pri 1800 otakach mi zacnu otacky kolisat. Niekedy to robi stale a inokedy ani za toho boha (samozrejme vtedy ked sa na tom idem povozit s mechanikom). Diagnostika neukazala nic, bol meneny palivovy filter a aj olej v prevodovke (mechanikovi to pripada tak ako keby sa prevodovka nevedela rozhodnut ci prehodit rychlost alebo nie). Nejaké rady?
"Už" čerstvý majitel vozidla Kia Sorento 2.5 CRDI VGT 16V A/T EX, strieborná metalíza.
zablokovat kvalt na automatické převodovce, napíchnout auto na diagnostiku a provést zkušební jízdu, jinak to nezjistíš. Nebo si vzít osciloskop a proměřit elektroniku.
Zase se to vrátilo,takže začnem nejlevněší variantou-čidlo tlaku paliva a pak uvidíme co dál...oluska2 píše:Takže dnes proběhla diagnostika.Než jsem tam dojel asi 40 km tak mi to 3x skočilo do nouzáku a po 4tým nastartování (resetování)se rozsvítila kontrolka motoru a stou to jelo asi 20km normálně.Na diagnostice-vysoký tlak paliva na rejlový liště.Buďto čidlo tlaku paliva nebo regulátor tlaku paliva.Divný je že po výmazu chyby vše ok,a to už jsem najel min.60km.Mám najeto 82t a v 80 měněny všechny filtry a totál náplně.Stalo se to v neděli v mínus 15 a v nádrži jsem měl tak 10litrů paliva s wifem.A teď se ptám není možný že při tomto stavu paliva a mrazu venku to palivo přeci jenom tak ztuhlo že si auto(počítač)přidal sám tlak paliva na systému až to nezvlád a (nouzák)po dotankování plný nádrže s aditivama je ta nafta přeci jenom řidší a ten chytrej počítač to už neumí vrátit tu chybu zpět??????? Protože jak si vysvětlit že po výmazu to je vše v poho.Jsem z toho jelen!Kurva to sem se rozepsal.Díkes za rady.oluska2 píše:Zdravím.Jedu v pohodě a najednou jako by přestalo jít Turbo.Auto jede na 3t otáček víc ani ťuk.Chcípnu motor a po nastartování zase jede jak pitomý.Ujedu 10 km a znovu to samý.Co stím může být???Mám 08.125kw.Než to dám do aut.servisu aby mě tam nevojebali nejakejma výměnářskejma výmyslama.Díkes za rady.
Takže průser...čidlo tlaku paliva v kie 10 litrů bez daně.Nemá někdo levnější variantu????oluska2 píše:Zase se to vrátilo,takže začnem nejlevněší variantou-čidlo tlaku paliva a pak uvidíme co dál...oluska2 píše:Takže dnes proběhla diagnostika.Než jsem tam dojel asi 40 km tak mi to 3x skočilo do nouzáku a po 4tým nastartování (resetování)se rozsvítila kontrolka motoru a stou to jelo asi 20km normálně.Na diagnostice-vysoký tlak paliva na rejlový liště.Buďto čidlo tlaku paliva nebo regulátor tlaku paliva.Divný je že po výmazu chyby vše ok,a to už jsem najel min.60km.Mám najeto 82t a v 80 měněny všechny filtry a totál náplně.Stalo se to v neděli v mínus 15 a v nádrži jsem měl tak 10litrů paliva s wifem.A teď se ptám není možný že při tomto stavu paliva a mrazu venku to palivo přeci jenom tak ztuhlo že si auto(počítač)přidal sám tlak paliva na systému až to nezvlád a (nouzák)po dotankování plný nádrže s aditivama je ta nafta přeci jenom řidší a ten chytrej počítač to už neumí vrátit tu chybu zpět??????? Protože jak si vysvětlit že po výmazu to je vše v poho.Jsem z toho jelen!Kurva to sem se rozepsal.Díkes za rady.oluska2 píše:Zdravím.Jedu v pohodě a najednou jako by přestalo jít Turbo.Auto jede na 3t otáček víc ani ťuk.Chcípnu motor a po nastartování zase jede jak pitomý.Ujedu 10 km a znovu to samý.Co stím může být???Mám 08.125kw.Než to dám do aut.servisu aby mě tam nevojebali nejakejma výměnářskejma výmyslama.Díkes za rady.
V Holandsku mají celou lištu za podobný peníz a to včetně daně.
http://www.ersatzteile-autoteile.eu/kia ... 4A000.html
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Dík to vím ale přeci by mě zajímalo jen to čidlo za rozumější peníz.Dík.Jirka N. píše:V Holandsku mají celou lištu za podobný peníz a to včetně daně.
máš jistotu že to je to čidlo?
Na diagnostice-vysoký tlak paliva na rejlový liště.Buďto čidlo tlaku paliva nebo regulátor tlaku paliva.Zkusím ještě kiáckou diagnostiku,jestli nemaj přesnější specifikaci.80 najeto vstřiky ok.A teď si vzpomínám když jsem měl auto s píčou(trafic)Tak mi taky kolem 80 odešlo čidlo tlaku paliva.Nevím ale to CRDI a jejich posraná ekologie je neštěstí.Jinak v Kii 10 bez dph a na netu do 4litrů i s dph.kozejk píše:máš jistotu že to je to čidlo?
čidlo tlaku se dá napíchnout, možná někde mám i tabulku s hodnotami které musí ukazovat při určitých otáčkách. Samozřejmě musí se napětí zvedat lineárně podle zvyšujících se otáček. Co se týká regulátoru a vysokého tlaku, tak to by si měl poznat že ti přetlakový ventil odpouští přebytečný tlak z lišty.
Tak to bych byl rád kdyby jsi tu tabulku někde vyštrachal.Díkes.kozejk píše:čidlo tlaku se dá napíchnout, možná někde mám i tabulku s hodnotami které musí ukazovat při určitých otáčkách. Samozřejmě musí se napětí zvedat lineárně podle zvyšujících se otáček. Co se týká regulátoru a vysokého tlaku, tak to by si měl poznat že ti přetlakový ventil odpouští přebytečný tlak z lišty.