Seřízení ruční brzdy
Seřízení ruční brzdy
Zdravím všechny vespolek!
Potřeboval bych poradit.Chci seřídit ruční brzdu.Zabírá až na cca.12 ozub.Zespoda jsem nic na seřízení lanovodu neviděl.Jediný co je,tak jsem rozhýbal držák na konci lanovodu u diferáku.Ale to samozřejmě na to vliv nemá.Díky za radu.Doufám,že nebudu muset rozebrat celý vnitřek
Potřeboval bych poradit.Chci seřídit ruční brzdu.Zabírá až na cca.12 ozub.Zespoda jsem nic na seřízení lanovodu neviděl.Jediný co je,tak jsem rozhýbal držák na konci lanovodu u diferáku.Ale to samozřejmě na to vliv nemá.Díky za radu.Doufám,že nebudu muset rozebrat celý vnitřek
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Seřízení ruční brzdy
pokud se mi to povede - tady to máš- sice v angličtině - jde o to uvolnit to uložení na nápravnici a pak sundat kolo na té které straně, na bubnu je gumová záslepka a když ji otočíš do horní pozice , lehce doprava, či doleva , a posvítíš si uvidíš štelovací zubaté kolečko, tak tím točit až to dotáhneš aby kolo lehce "bralo" toť vše.. jo , ještě dotáhnout lanovod dole na tom dělení na nápravnici.
- Přílohy
-
- ruční brzda 2.jpg (129.69 KiB) Zobrazeno 22805 x
-
- ruční brzda.jpg (116.06 KiB) Zobrazeno 22805 x
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Díky za obrázky.Jen nemám vzadu buben,ale kotouč.
Podle spodního obrázku,jak jsem pochopil,se seřizuje počet ozubů na ručce.O víkendu se do toho budu muset pustit.
Podle spodního obrázku,jak jsem pochopil,se seřizuje počet ozubů na ručce.O víkendu se do toho budu muset pustit.
-
kotouče máš určitě a uvnitř toho kotouče je schovanej buben kde jsou pakny ruční brzdy ahoj David
To je teda dost komplikovaný.Jenom ještě jedna věc.V páce ruční brzdy má být dle obrázku matice či šroub,kterým se seřídí počet ozubů.Na obrázku sice dobrý,ale tak nějak,kudy se k tomu dostat?Jestli stačí jen svléknout vršek potahu páky,nebo musí ven celý tunel,nebo se dá vysadit spodek potahu páky?Mám v autě vnitřek jako nový a nerad bych to nějak zničil,proto se tak ptám.David-Petr píše:kotouče máš určitě a uvnitř toho kotouče je schovanej buben kde jsou pakny ruční brzdy ahoj David
Takže,pro ty,kteří potřebují seřídit ruční brzdu.Včera jsem rozdělal středový panel mezi sedačkama.Na lanu je matice M6 a seřídit se to dá bez jakékoliv demontáže.Závit na lanu je kolmo vzhůru a po stáhnutí obšívky na páce stačí vsunout trubkový klíč vel.10 a to z pravé strany páky(po směru jízdy)Matka je asi ve vzdálenosti 4cm od konce rukojeti páky.Trubkový klíč je potřeba,aby byl úzký.Gola se tam nevejde.Takže k seřízení postačí obyčejný z plechu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tím ale seřídíš pouze vůli lana, nikoli čelistí...tedy ano, pak ti budou viset na lanu...Je nutno seřídit čelisti otáčením ozubeného segmentu uvnitř bubnu, viz obr., tak aby lehce "braly".Je to u většiny bubnů u všech aut stejné, jednoduché a zabere to i s demontáží kol půl?? hodiny.
Já vím,že je to jen na seřízení počtu ozubů a tedy i potažmo vůli lana.Jen mě šlo o to,jak a konkrétně kde se k seřízení dostanu,protože z obrázku je sice zřejmé KDE,ale ne KUDY se k seřizovací matici dostanu.viita píše:Tím ale seřídíš pouze vůli lana, nikoli čelistí...tedy ano, pak ti budou viset na lanu...Je nutno seřídit čelisti otáčením ozubeného segmentu uvnitř bubnu, viz obr., tak aby lehce "braly".Je to u většiny bubnů u všech aut stejné, jednoduché a zabere to i s demontáží kol půl?? hodiny.
Otázka mimo téma-jak máš připojený přední mlhovky?Mám jeden slepý konektor,který má dva piny a je umístěný uprostřed nosníku před chladičem klimy.Nebude to náhodou k mlhovkám?
-
- Kontaktovat uživatele:
To chce jít "po drátech" - tedy proměřit -(mlhovky) Ve verzi LX se s nimi myslím ale nepočítalo - nevím co máš.
Na čele bubnu zadního kola je záslepka - gumová , tu vyloupni, posviť si dovnitř špehýrkovou baterkou a matici uvidíš - je v horní čísti lehce vpravo/vlevo , záleží na který straně stojíš ...točíš pomocí vhodného plochého šroubováku
Na čele bubnu zadního kola je záslepka - gumová , tu vyloupni, posviť si dovnitř špehýrkovou baterkou a matici uvidíš - je v horní čísti lehce vpravo/vlevo , záleží na který straně stojíš ...točíš pomocí vhodného plochého šroubováku
No jedno je jasný.Počítali se vším,ale nedodělali svazky.Třeba u sedaček mám konektory pro napojení vyhřívání sedadel,ale není tam.Ale svazek končí u konektoru pod sedadlem a začíná na středovém panelu.Jen šlo o to,jestli někdo mlhovky má,tak kde jsou napojené.Mám LX,čili základ,ale pořád je v tom mezi námi rozdíl.Nemám spínač na přední mlhovky na páčce,ale podle konektoru a počtu pinů se s tím počítalo.Zrovna tak mám konektor na záslepce kde má být tlačítko na aktivaci tempomatu,ten tam taky nemám,ale kabeláž s tím počítá.viita píše:To chce jít "po drátech" - tedy proměřit -(mlhovky) Ve verzi LX se s nimi myslím ale nepočítalo - nevím co máš.
Lidi prosím pěkně,chystám se seřídit ruční brzdu-vůbec nebrzdí.Musím mít zvednutá obě kola abych seřídíl ty rozety v bubnu ?
Tak ruční brzda seřízena,brzdí to jak šlak aj výšku zatažení ruční brzdy jsem taktéž nastavil,práce cca na 30minut,díky za obrázky.