Seřízení ruční brzdy

Odpovědět
zdeny65

Seřízení ruční brzdy

Příspěvek od zdeny65 »

Zdravím všechny vespolek!
Potřeboval bych poradit.Chci seřídit ruční brzdu.Zabírá až na cca.12 ozub.Zespoda jsem nic na seřízení lanovodu neviděl.Jediný co je,tak jsem rozhýbal držák na konci lanovodu u diferáku.Ale to samozřejmě na to vliv nemá.Díky za radu.Doufám,že nebudu muset rozebrat celý vnitřek :lol:
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
Reklama

viita
Kontaktovat uživatele:

Re: Seřízení ruční brzdy

Příspěvek od viita »

pokud se mi to povede - tady to máš- sice v angličtině - jde o to uvolnit to uložení na nápravnici a pak sundat kolo na té které straně, na bubnu je gumová záslepka a když ji otočíš do horní pozice , lehce doprava, či doleva , a posvítíš si uvidíš štelovací zubaté kolečko, tak tím točit až to dotáhneš aby kolo lehce "bralo" toť vše.. jo , ještě dotáhnout lanovod dole na tom dělení na nápravnici.
Přílohy
ruční brzda 2.jpg
ruční brzda 2.jpg (129.69 KiB) Zobrazeno 22805 x
ruční brzda.jpg
ruční brzda.jpg (116.06 KiB) Zobrazeno 22805 x
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

Díky za obrázky.Jen nemám vzadu buben,ale kotouč.
Podle spodního obrázku,jak jsem pochopil,se seřizuje počet ozubů na ručce.O víkendu se do toho budu muset pustit.
David-Petr

Příspěvek od David-Petr »

kotouče máš určitě a uvnitř toho kotouče je schovanej buben kde jsou pakny ruční brzdy :D :D :D :D :D ahoj David
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

David-Petr píše:kotouče máš určitě a uvnitř toho kotouče je schovanej buben kde jsou pakny ruční brzdy :D :D :D :D :D ahoj David
To je teda dost komplikovaný.Jenom ještě jedna věc.V páce ruční brzdy má být dle obrázku matice či šroub,kterým se seřídí počet ozubů.Na obrázku sice dobrý,ale tak nějak,kudy se k tomu dostat?Jestli stačí jen svléknout vršek potahu páky,nebo musí ven celý tunel,nebo se dá vysadit spodek potahu páky?Mám v autě vnitřek jako nový a nerad bych to nějak zničil,proto se tak ptám. :wink: :wink:
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

Takže,pro ty,kteří potřebují seřídit ruční brzdu.Včera jsem rozdělal středový panel mezi sedačkama.Na lanu je matice M6 a seřídit se to dá bez jakékoliv demontáže.Závit na lanu je kolmo vzhůru a po stáhnutí obšívky na páce stačí vsunout trubkový klíč vel.10 a to z pravé strany páky(po směru jízdy)Matka je asi ve vzdálenosti 4cm od konce rukojeti páky.Trubkový klíč je potřeba,aby byl úzký.Gola se tam nevejde.Takže k seřízení postačí obyčejný z plechu.
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

Tím ale seřídíš pouze vůli lana, nikoli čelistí...tedy ano, pak ti budou viset na lanu...Je nutno seřídit čelisti otáčením ozubeného segmentu uvnitř bubnu, viz obr., tak aby lehce "braly".Je to u většiny bubnů u všech aut stejné, jednoduché a zabere to i s demontáží kol půl?? hodiny. :wink:
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

viita píše:Tím ale seřídíš pouze vůli lana, nikoli čelistí...tedy ano, pak ti budou viset na lanu...Je nutno seřídit čelisti otáčením ozubeného segmentu uvnitř bubnu, viz obr., tak aby lehce "braly".Je to u většiny bubnů u všech aut stejné, jednoduché a zabere to i s demontáží kol půl?? hodiny. :wink:
Já vím,že je to jen na seřízení počtu ozubů a tedy i potažmo vůli lana.Jen mě šlo o to,jak a konkrétně kde se k seřízení dostanu,protože z obrázku je sice zřejmé KDE,ale ne KUDY se k seřizovací matici dostanu.
Otázka mimo téma-jak máš připojený přední mlhovky?Mám jeden slepý konektor,který má dva piny a je umístěný uprostřed nosníku před chladičem klimy.Nebude to náhodou k mlhovkám?
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

To chce jít "po drátech" - tedy proměřit -(mlhovky) Ve verzi LX se s nimi myslím ale nepočítalo - nevím co máš.
Na čele bubnu zadního kola je záslepka - gumová , tu vyloupni, posviť si dovnitř špehýrkovou baterkou a matici uvidíš - je v horní čísti lehce vpravo/vlevo , záleží na který straně stojíš ...točíš pomocí vhodného plochého šroubováku:wink:
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

viita píše:To chce jít "po drátech" - tedy proměřit -(mlhovky) Ve verzi LX se s nimi myslím ale nepočítalo - nevím co máš.
Na čele bubnu zadního kola je záslepka - gumová , tu vyloupni, posviť si dovnitř špehýrkovou baterkou a matici uvidíš - je v horní čísti lehce vpravo/vlevo , záleží na který straně stojíš ...točíš pomocí vhodného plochého šroubováku:wink:
No jedno je jasný.Počítali se vším,ale nedodělali svazky.Třeba u sedaček mám konektory pro napojení vyhřívání sedadel,ale není tam.Ale svazek končí u konektoru pod sedadlem a začíná na středovém panelu.Jen šlo o to,jestli někdo mlhovky má,tak kde jsou napojené.Mám LX,čili základ,ale pořád je v tom mezi námi rozdíl.Nemám spínač na přední mlhovky na páčce,ale podle konektoru a počtu pinů se s tím počítalo.Zrovna tak mám konektor na záslepce kde má být tlačítko na aktivaci tempomatu,ten tam taky nemám,ale kabeláž s tím počítá.
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

Lidi prosím pěkně,chystám se seřídit ruční brzdu-vůbec nebrzdí.Musím mít zvednutá obě kola abych seřídíl ty rozety v bubnu ?
BobekRob

Příspěvek od BobekRob »

Tak ruční brzda seřízena,brzdí to jak šlak :lol: aj výšku zatažení ruční brzdy jsem taktéž nastavil,práce cca na 30minut,díky za obrázky. :D
Odpovědět