Denné svietenie na KIA ceed
-
Denné svietenie na KIA ceed
Má niekto skúsenosť z namontovaním denných svetiel na KIA ceed r.v.2010.Chcel by som si namontovať svietidlo MYCARR SJ 288 homologizované namiesto hmloviek, tak,že sa hmlovky odpoja a namiesto nich sa zapoja LED svietidlá do otvorov hmloviek priem.7 cm a zapoja sa tak aby sa z naštarovaním rozsvietili aby to vyhovovalo norme.
- Reklama
Re: Denné svietenie na KIA ceed
Koupil jsem v servisu dva rámečky na mlhovky a nad mlhovkami jsem v bakelitu vyřízl přesné otvory pro LED denní světla DRL 108,
rozměry: 156,5 x 18 x 43 mm.
Demontáž původních rámečků s mlhovkami,
Prohození mlhovek do upravených rámečků,
Montáž DLR do upravených rámečků (zalepení)
Montáž kompletních rámečků do otvorů,
Elektroinstalace v servisu.
Jezdím s tím už cca 1 rok a v pohodě.
rozměry: 156,5 x 18 x 43 mm.
Demontáž původních rámečků s mlhovkami,
Prohození mlhovek do upravených rámečků,
Montáž DLR do upravených rámečků (zalepení)
Montáž kompletních rámečků do otvorů,
Elektroinstalace v servisu.
Jezdím s tím už cca 1 rok a v pohodě.
to anetka:
Taky se na montáž chystám, ale pořád se nemohu rozhodnout, jaká světla jsou nejvhodnější. Mohl bys, prosím, nahodit foto tvého auta s namontovanými světly? Rád bych viděl, jak auto zepředu vypadá. Moc díky
Taky se na montáž chystám, ale pořád se nemohu rozhodnout, jaká světla jsou nejvhodnější. Mohl bys, prosím, nahodit foto tvého auta s namontovanými světly? Rád bych viděl, jak auto zepředu vypadá. Moc díky
Taky nad denním svícením uvažuji a jako nejlepší volba mi připadá Philips DRL4.
Funkčnost a umístění na videu.
U mlhovek je špatné natočení světel, takže lze použít jen "úhlové" DRL.
A na přední masce lze použít jen krátké DRL světla, aby vyhověly vyhlášce.
http://www.policie.cz/obrazek/umisteni- ... zidle.aspx
Funkčnost a umístění na videu.
U mlhovek je špatné natočení světel, takže lze použít jen "úhlové" DRL.
A na přední masce lze použít jen krátké DRL světla, aby vyhověly vyhlášce.
http://www.policie.cz/obrazek/umisteni- ... zidle.aspx
2010 Cee´d SW 1,6 CRDi 85kW
Tak vypadá už slouží 2 roky, fotka mobilem.
K.
K.
- Přílohy
-
- 20131104_062249 (640x360).jpg (152.36 KiB) Zobrazeno 12577 x
To vypadá naprosto super!
Pořád jsem byl na vážkách jestli do DRL4 jít, jelikož jsem zjistil, že u nich nevyhovuje minimální odstup od bočního obrysu - je to víc než povolených 400 mm.
Ovšem u anetky je tohle naprosto v pořádku.
Akorát mám jisté pochybnosti u dvou věcí:
- úhel svícení (i když z fotky to vypadá dobře)
- stálé svícení (i když slabší) po rozsvícení hl. světel
Můžeš prosím ještě hodit fotku s rozsvícenými potkávačkami?
A ještě jedna věc - je na sklíčku světel značka RL ? Viz. citát ze stránek policie.cz "Dokladem opravňujícím k používání světel k dennímu svícení je značka RL vylisovaná na krycím skle světla nad homologační značkou"
Předem moc díky.
Pořád jsem byl na vážkách jestli do DRL4 jít, jelikož jsem zjistil, že u nich nevyhovuje minimální odstup od bočního obrysu - je to víc než povolených 400 mm.
Ovšem u anetky je tohle naprosto v pořádku.
Akorát mám jisté pochybnosti u dvou věcí:
- úhel svícení (i když z fotky to vypadá dobře)
- stálé svícení (i když slabší) po rozsvícení hl. světel
Můžeš prosím ještě hodit fotku s rozsvícenými potkávačkami?
A ještě jedna věc - je na sklíčku světel značka RL ? Viz. citát ze stránek policie.cz "Dokladem opravňujícím k používání světel k dennímu svícení je značka RL vylisovaná na krycím skle světla nad homologační značkou"
Předem moc díky.
Značka RL je na sklíčkách, ty vnější rohy trochu povystrčit, aby svítily příměji, zamaskovat při lepení. Fotka při světlech.
- Přílohy
-
- 20131107_064542 (640x359).jpg (155.85 KiB) Zobrazeno 12558 x
Anetko, můžeš prosím ještě přidat nějaké detailnější fotky provedení? A co policajti na to, že diody při zapnutých potkávacích světlech nezhasnou úplně? Máš už s tím nějakou osobní zkušenost?
Jinak vizuálně je tvoje umístění denního svícení super!!!
Díky
Jinak vizuálně je tvoje umístění denního svícení super!!!
Díky
Tak jsem se nakonec rozhodl pro vlastní řešení - snad tím někomu pomůžu s inspirací.
Zakoupeny DRL Magneti Marelli LPQ080.
Montáž mi zabrala asi 3 hoďky. Do mřížky jsem vyvrtal 11 vrtákem otvor pro konektor světla, dlátkem upravil dosedací plochu - aby světla byla víc do roviny. Bez úpravy by svítila dolů a do boku.
Na hloubku jsou téměř zároveň s hranou nárazníku - při pohledu z vrchu vnější část mírně přečnívá a vnitřní je schovaná. Šlo by to schovat celé, ale vzhledem k tomu o jaký kus přečnívá dopředu SPZ, tak jsem to považoval za zbytečnou práci.
Držák je uchycen přibalenými vruty do plastové mřížky (bez předvrtání) a drží to dobře.
Jednotka DRL uchycena šroubem M6 do levého nosníku - vedle intercooleru CRDi. Je v něm volný závit M6 - asi korejci počítali, že tam časem budu něco chtít přidělat .
Funguje to tak, že po nastartování se asi za 10 sec světla rozsvítí a po zdechnutí motoru světla za pár sec chcípnou .
Spotřeba 2x2W (skutečně změřeno přesným multimetrem), svítí to dobře (ač se to z fotek se slunečním svitem nezdá) a má to homologaci včetně značky RL na sklíčku.
Časem bych chtěl natočit nějaké video za jízdy a hodit na YT.
Fotky:
Zakoupeny DRL Magneti Marelli LPQ080.
Montáž mi zabrala asi 3 hoďky. Do mřížky jsem vyvrtal 11 vrtákem otvor pro konektor světla, dlátkem upravil dosedací plochu - aby světla byla víc do roviny. Bez úpravy by svítila dolů a do boku.
Na hloubku jsou téměř zároveň s hranou nárazníku - při pohledu z vrchu vnější část mírně přečnívá a vnitřní je schovaná. Šlo by to schovat celé, ale vzhledem k tomu o jaký kus přečnívá dopředu SPZ, tak jsem to považoval za zbytečnou práci.
Držák je uchycen přibalenými vruty do plastové mřížky (bez předvrtání) a drží to dobře.
Jednotka DRL uchycena šroubem M6 do levého nosníku - vedle intercooleru CRDi. Je v něm volný závit M6 - asi korejci počítali, že tam časem budu něco chtít přidělat .
Funguje to tak, že po nastartování se asi za 10 sec světla rozsvítí a po zdechnutí motoru světla za pár sec chcípnou .
Spotřeba 2x2W (skutečně změřeno přesným multimetrem), svítí to dobře (ač se to z fotek se slunečním svitem nezdá) a má to homologaci včetně značky RL na sklíčku.
Časem bych chtěl natočit nějaké video za jízdy a hodit na YT.
Fotky: