koupě auta rady

Icemanum

koupě auta rady

Příspěvek od Icemanum »

Dobrý den, přemýšlím nad koupí "nového" ojetého auta a docela mě zaujalo sorento.Přemýšlím nad 2,5 CRDI r.v. 2005. Akorád stále nevím, jestli manuál, nebo raději automat nějaké zkušenosti co je lepší? Koukal jsem, že budu mít nejspíše průměrnou spotřebu kolem 11litrů což mě docela překvapilo já čekal tak kolem 8 :roll: a celkově nějaké zkušenost s tímto vozem dobré či špatné? :)
Reklama

ctiteljan

Re: koupě auta rady

Příspěvek od ctiteljan »

Automat je složitější když se vysere tak je to o něco dražší já mám starý 2003 v manuálu a na 8l na sto se dostanu jenom na dálkový trase 200km a více, dlouhodobej průměr mám 8.9 a nejedu rychlejc jak 120km/h přeci jenom ta mrška má přes 2t takže když se mu šlape na krk tak to dost žere, snaž se vybrat auto bez tažnýho tam nebude tolik utahaný
zdeny65

Příspěvek od zdeny65 »

ctiteljan píše:Automat je složitější když se vysere tak je to o něco dražší já mám starý 2003 v manuálu a na 8l na sto se dostanu jenom na dálkový trase 200km a více, dlouhodobej průměr mám 8.9 a nejedu rychlejc jak 120km/h přeci jenom ta mrška má přes 2t takže když se mu šlape na krk tak to dost žere, snaž se vybrat auto bez tažnýho tam nebude tolik utahaný
jen se přidám.Automat nebrat.Pozor olej do aut.převodovky je sakra drahej.Pak si spíš vybrat manuální ovládání 4x4.Sice to je věc názoru,ale odpadne další článek problémů.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
kozejk

Příspěvek od kozejk »

rozhodně nedoporučuji.
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Já doporučuji zachovalý servisovaný Sorento a je potřeba ohlídat korozi spodku kterej bez potřebný péče hodně reznul. Dále pozor na auta z Německa, jsou díky neomezený rychlosti dost uštvaný. Problém je v tom že hodně Sorent se prodává když si žádají větší výdaje na opravy.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
ParnosCZ

Příspěvek od ParnosCZ »

Jirka N. píše:Já doporučuji zachovalý servisovaný Sorento a je potřeba ohlídat korozi spodku kterej bez potřebný péče hodně reznul. Dále pozor na auta z Německa, jsou díky neomezený rychlosti dost uštvaný. Problém je v tom že hodně Sorent se prodává když si žádají větší výdaje na opravy.
Presne toto muzu potvrdit
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

Já nejsem zastáncem tohoto auta v naftě vůbec.Automat z r. 2005 rozhodně můžu doporučit co do spolehlivosti, pokud ho už někdo nez..vil před tebou a budeš měnit olej pravidelně po 80 tis, tak v něm nevidím problém. Jinak výměna oleje ca 7 tis. Kč.Jde o čtyřkvalt Aisin plus zamyk. měnič, takže máš jakoby 5 kvaltů. Tento automat je staré koncepce, ale přežije auto, při správné údržbě.Je u něho opravdu cítit kdy přeřadí, takže nečekej komfort jako u DSG , ale i tak to za ten komfort stojí.U mě platí, že pokud SUV , tak jedině automat, knipl patří do letadla :D
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Jenže automatů z té doby existují 3 verze a jsou Japonské výroby a sehnat správnej díl je velkej problém. Na jednom foru byl majitel na mrtvici protože měl vše dvakrát jenže ne na svoje provedení a tak do třetice sháněl tu součástku.
Já jsem zastánce manuálu a to z důvodu lepší spotřeby a zvyku. Taky v jednoduchosti je krása a když jsem chtěl koupit Sorento na díly tak jsem zjistil obrovskej rozdíl v konstrukci mezi manuálem a automatem takže jsem ho nevzal i když byl super výhodně.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
viita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viita »

Jasně , někdo bude zastáncem automatu a jiný ne.Já říkal to samé , než jsem ho pořídil.Dnes už bych neměnil... :D Další auto bude zase automat.Jinak- "prkotinu" ti opraví dneska za každým rohem, jen umět vybrat kvalitní opravnu.A pokud se stane něco vážnějšího, tak převodovku koupíš starší od 15 tis. Jinak tato převodovka je nestor a najdeš ji na každém druhém starším autě. Jo- dnešní automaty s 6-8 kvalty- to už je jiný, domeček plný koleček, tady bych za opravu platit nechtěl, snad zase sehnat z bouračky , ale to bude palba.A kdo tahá vleky, zejména těžšího kalibru, tak automat je vždy lepší volba, ona spojková sada u klasiky, zejména v originále ,taky nevyjde nejlevněji :wink:
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
David-Petr

Příspěvek od David-Petr »

Tak jsem nechtěl,ale nějak to nemůžu vydržet neporadit.Chceš radu tak dobře poslouchej vem ušetřený peníze a mazej si koupit A6 avant nebo něco podobnýho v naftě a jednou mě za tu radu poděkuješ.Pokud chceš tuto korejskou mrdku tak musíš bejt tak trošku masochysta a kutil nebo nadšenec.Vše myslím vážně a dobře zvaš za co utratíš cca 150 000kč,protože polovina lidí co ti tady bude radit tak má sorento 2.5 diesel s málo kilometrama a bude doporučovat jenže ty určitě chceš něco za málo korunek a tak koupíš nějakou vraždu za 110 000kč a za týden tady budeš brečet co máš dělat ,že ti to nejede tak jako většina co si ten zázrak koupí za pár peněz.Jinak asi nejvíc ti to může okomentovat milovník korejců VIKTOR.Osobně ten zázrak vlastním taky sice v benzínu ,ale to je jedno pro moji potřebu spokojenost.Sorento používám výhradně na práci ,zábavu a krácení volného času v dílně.Pokud chci cestovat dál jak 50km tak raději jedu fábicou nebo rx4 protože komfort cestování je větší(nemají tuhou nápravu atd..)pokud budeš jezdit pouze silnicu tak kup něco co je lehce kopnuté nahoru a budeš spokojený. Myslím si,že většina lidí tady se sorentem v životě nepojede do terénu a pokud mají odvahu tak hurá zavolejte a někdy v létě se slezem a něco podniknem.Osobně pásu po nějakém dalším autě a zatím vede touareg v naftě a v těsném závěsu LC 100.A ještě k tomu automatu vůbec se ho neboj je sice pomalejší a takovej celkově odezvou pomalejší ,ale NEZNIČITELNEJ a pokud se ti povede ho dodrbat tak za 10 000kč koupíš jinej a ten olej stojí cca 180kč 1l a je tam 12l a doma ho napohodu dle manuálu uděláš tak to je vše :D :) :D :roll:
kozejk

Příspěvek od kozejk »

taky se trošku rozepíšu. Sice se ho snažím prodat, ale ne za každou cenu. Každopádně si hodně rozmysli na co to auto chceš, pokud budeš tahat káru, fajn bude ti auto vydělávat peníze není problém. Pokud jezdíš normálně, školka, nákup, chata, práce, je nesmysl živit 2.2 tunový mastodont. Město to auto nesnáší, uřadíš se k smrti, velká spotřeba a kurvíš motor. Dálnice pouze do 130, ale spotřeba nic moc. Technika špatná není až na motor ( vstřiky, čerpadlo, hydroštely, olej. čerpadla ) pohon 4x4 ať už je to EST nebo TOD občas se serou přední a zadní diferáky nebo synchrony v převodovce, tady spíš záleží na údržbě. Elektrika taky není žádná sláva, nic méně bych řekl průměrná poruchovost. V inzerci se většinou pohybují vozidla těsně před velkou investicí, tomu odpovídá nájezd cca 150 tisíc, záleží na kusu, každopádně nečekej že do 250 tis. vydrží bez větších investic.

Osobně doporučuji Suzuki Grand Vitara, má to velmi odolný pohon 4x4 + redukci, motor 2.0L benzín s rozvodovým řetězem nebo novější 2.4 L. Design má taky hezký, jen je trošku menší, rám vprojektovaný do karoserie, takže tuhost je v težším terénu zachována.

Každopádně ocucanej bombon ML,BMW,Tuareg,Sorento,Pajero, jsou velmi riziková skupina vozidel, představující většinou velkou investici.
viktor

Příspěvek od viktor »

Kozejk,pod to se podepíšu,včetně prodeje (3 měsíce inzeruju,ale neagresívně).Ještě bych doplnil subaru i když taky žádný výkřik techniky,ale Japonec.
Icemanum

Příspěvek od Icemanum »

nu spíše to využiji po městě,vesnicích a za přítelkyní cca tisíc km měsíčně najedu někdy víc někdy mín.V zimě celkem problém se někam dostat tak už bych chtěl 4x4 a bezpečnější auto tak jsem si řikal do 150tis. Kč a nejlepší mi připadalo to sorento 2,5 nafta..A nebo ještě zvažuji 4x4 passata naftu 2.0TDI tak ještě stále nevím. Passat bude méně žrát,pohodlnější jízda zas v sorentu bych byl výš,lepší průjezdnost a je to více bezpečné auto si myslím
kozejk

Příspěvek od kozejk »

máš toho na výběr hodně,Subaru, X trail, Honda, toyota rav, s těmito auty neprohloupíš.
ParnosCZ

Příspěvek od ParnosCZ »

Tak ja taky presne jak pisou kuciiii osobne jsem setril koupil vuz za 130 a za lonsky rok jsem tam za 60 tic. v servisu a opravach.
Podepisu se pod tu Vitarku to jsem udelal blbost, pac jsem mel za 160 jako novou , ale hold jsem chtel tuto zhovadilost tak ji dojezdim a
uz do toho nendu .
Koupim zase nejakyho 4x4 brichoplazka a budu taky spokojen.
Pac do terenu se s tim nechystam mam to jen na mesto a na zimu a se spotrebou se radsi ani chlubit nebudu je to hodne prez 10 ltr.
Tak to zvaz a hodne penizky obracej v ruce
Odpovědět