Spotreba 1,6 CRDi
Spotreba 1,6 CRDi
Urcite pomoze tomu kto uvazuje o diesely, preto uvediem moju spotrebu po cca 2000km. Jazdim hlavne dialnicu tak zatial len "dialnicnu" spotrebu (postupne pridam aj dalsie):
pri 180km/h - cca 10l
pri 160km/h - cca 8l (od 7,5-8,5l)
pri 130km/h - cca 5,6l (od 4,8-6,2l podla okolnosti/vetra)
pri 110km/h - cca 4,3l
pri 90km/h - cca 3,7l
Mam pocit ze sa to trosku znizuje, po kazdych 1000km tak o 0,1 deci, co je fajn. Ak mate niekto diesel napiste skusenosti. Pekny den.
pri 180km/h - cca 10l
pri 160km/h - cca 8l (od 7,5-8,5l)
pri 130km/h - cca 5,6l (od 4,8-6,2l podla okolnosti/vetra)
pri 110km/h - cca 4,3l
pri 90km/h - cca 3,7l
Mam pocit ze sa to trosku znizuje, po kazdych 1000km tak o 0,1 deci, co je fajn. Ak mate niekto diesel napiste skusenosti. Pekny den.
- Reklama
Psal uz jsem to tady
https://www.kia-club.net/viewtopic.php?p=1155#1155
taky jsem si vsiml, ze priblizne kazdych 1500km se mi snizi spotreba o 0,1l ... zkuste si, ale nekdo spocitat spotrebu podle docerpanych litru pohonnych hmot a ujetych km a zjistite, ze vam to s hodnotou udavanou pocitacem vubec nesedi .. teda alespon mne to nesedi
taky jsem si vsiml, ze priblizne kazdych 1500km se mi snizi spotreba o 0,1l ... zkuste si, ale nekdo spocitat spotrebu podle docerpanych litru pohonnych hmot a ujetych km a zjistite, ze vam to s hodnotou udavanou pocitacem vubec nesedi .. teda alespon mne to nesedi
Omlouvam se, ale na tomto foru uz budu aktivni minimalne, najit mne muzete na jinem foru
No ja mel CRDi jen pujcene, ale spotreba za tech 1000km co jsem najel byla 5,7 (pred pujcenim jsem resetoval), coz se potvrdilo i po prepocitani natankovane nafty na najete km.
5,7 mi prijde jako krasna kombi spotreba... Ceed 1.6 CRDi je muj favorit, chci si jej poridit, ale jeste vaham mezi kratkou a dlouhou verzi... na tu se jedu v Ne podivat na Autosalona do Brna.
5,7 mi prijde jako krasna kombi spotreba... Ceed 1.6 CRDi je muj favorit, chci si jej poridit, ale jeste vaham mezi kratkou a dlouhou verzi... na tu se jedu v Ne podivat na Autosalona do Brna.
ja mam zatim 1000km najeto a spotřeba je 6litru. ona mi postupne lezla dolu od 6,4 az do tech 6 behem jezdeni a to jsem ted jezdil z 70% mesto takze super a no nevim ale ja jel 180km/h taky, jeste by sel ale je prece jenom v zabehu, a spotereba byla 10 ale pak se ustalila na 8litrech, stacilo trochu sundat nohu z plynu. coz je tezka PARADA!
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+ béžový prostě kocourek
Jelikož o CEEDu taky uvažuji, tak mě to zajímá. Mohl by jsi trochu upřesnit o kolik se to asi rozchází ? Myslím tím údaje PC a tebou naměřené. DíkyBeda píše:Psal uz jsem to tady
Tak jsem testnul spotrebu na normalni trase Teplice -> Litomerice -> Ustek -> Doksy -> Bezdez -> Mlada Boleslav kolem 220km (tam a zpet), pri zapnute klimatizaci, ve dvou lidech, na 15" kolech si Cee'd vzal 5,0l / 100km.
Pri standardni ceste do prace (samy kopecky) Teplice -> Lovosice si bere ve 3 lidech, s klimou a opet na 15" priblizne 5,8l / 100km.
Zatim mam najeto ~8tis. km.
Pri standardni ceste do prace (samy kopecky) Teplice -> Lovosice si bere ve 3 lidech, s klimou a opet na 15" priblizne 5,8l / 100km.
Zatim mam najeto ~8tis. km.
Omlouvam se, ale na tomto foru uz budu aktivni minimalne, najit mne muzete na jinem foru
moj postreh
moj postreh zase je, ze teraz po uspenych 21.000 som ho zacal trosku viac tlacit a klesla mi aj spotreba. Brutalne zalezi na type jazdy.
Napr. ked idem po normalnej ceste tak do 100 a nemam tazku nohu, idem s priemerom 3.1 az 3.5 L.
Ked zase trosku sliapnem - 20% do 110 a 80% do 180 tak
a) ked idem plynule - 5.1 L
b) priebezne rychle zrychlovanie pri predbiehani 5.7 L
Mesto - Blava, mi vychadza na 5.4
Zda sa mi ze najlepsiu spotrebu mam, ked ho drzim medzi 2500 - 3000 otackami
Napr. ked idem po normalnej ceste tak do 100 a nemam tazku nohu, idem s priemerom 3.1 az 3.5 L.
Ked zase trosku sliapnem - 20% do 110 a 80% do 180 tak
a) ked idem plynule - 5.1 L
b) priebezne rychle zrychlovanie pri predbiehani 5.7 L
Mesto - Blava, mi vychadza na 5.4
Zda sa mi ze najlepsiu spotrebu mam, ked ho drzim medzi 2500 - 3000 otackami
Re: Spotreba 1,6 CRDi
...sTiLL píše: Mam pocit ze sa to trosku znizuje, po kazdych 1000km tak o 0,1 deci, co je fajn.
Ešte niekoľko tisic km a budeš jazdiť na vzduch....