http://www.e-pneumatiky.sk/pneumatiky/d ... ign=dezeny
disky sa mi páčia , aj cena je fajn , len tie Pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx, sa mi zdajú zbytočne "luxusné" na naše auto , lebo majú rýchlostný index do 300 km

Moderátor: Moderátoři
Nie že by som chcel za každú cenu rýpať, ale tvoja veta mala skončiť slovom "... zbytočné." Všetko ostatné je jeden veľký omyl.schreeder píše:ano..su do 300km/h samozrejme z toho pohladu su na nase auto zbytocne na druhej strane take gumy nezničís a budu ti dlho služit su tvorene na velku rýchlostnu zataž a normalnou soulackou rýchlostou ich ani nezohrejes..napr ked na luxusných autách vydržia tak 4 sezony na soule asi viac.......+ nízky valivý odpor poteší spotrebu o malíčko....
pete62 píše:Nie že by som chcel za každú cenu rýpať, ale tvoja veta mala skončiť slovom "... zbytočné." Všetko ostatné je jeden veľký omyl.schreeder píše:ano..su do 300km/h samozrejme z toho pohladu su na nase auto zbytocne na druhej strane take gumy nezničís a budu ti dlho služit su tvorene na velku rýchlostnu zataž a normalnou soulackou rýchlostou ich ani nezohrejes..napr ked na luxusných autách vydržia tak 4 sezony na soule asi viac.......+ nízky valivý odpor poteší spotrebu o malíčko....
"...gumy nezničís a budu ti dlho služit..." - ty si normálne, že veštec![]()
"...soulackou rýchlostou ich ani nezohrejes.." - stav sa, že ich zohreje na rovnakú teplotu, ako gumy s nižším rýchlostným indexom. Ten totiž na to nemá žiaden vplyv.
"...napr ked na luxusných autách vydržia tak 4 sezony na soule asi viac.." - to akože všetky luxusné autá majú zlú geometriu, jazdia na zle nahustených pneumatikách, majú neúčinné tlmiče a každú zákrutu jazdia šmykom, na rozdiel ad nás Soulistov.
"...nízky valivý odpor poteší spotrebu o malíčko." - neviem či spotreba je len máličko potešená nízkym valivým odporom, ale mňa zvykne potešiť nízky valivý odpor nižšou spotrebou. Ale rýchlostný index Y určite nepoteší valivý odpor ani spotrebu, zrejme preto, lebo s nimi nič nemá.
Dúfam, že som neurazil, ja len aby bolo aj trochu veselo.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | suzuki-forum.cz |