Topení v Kia Rio

Odpovědět
Clusoe

Topení v Kia Rio

Příspěvek od Clusoe »

Ahojte,
zvažuji koupit Kia Rio 1.4 HB v základní výbavě (bez klímy). Jaké máte zkušenosti s topením v aute v zimě? Jde o to, že po několika letech používaní Opel Corsa jsem dostal slabé revma na nohy, protože Opel topí většinou jenom do prostoru a nohy mrznou (při funkčním topení) při -20 C venku.
Děkuji.
Reklama

aladinos

Re: Topení v Kia Rio

Příspěvek od aladinos »

Ja mam pozitivne skusenosti.
Mam 1.4 16V motor a za chvilku je tam teplucko.
Sice po vypnuti motora sa ochladi vutorny priestro rychlejsie ako co mame 2. auto T.Corolla verso ale aj tak som spokojny.
A co sa tyka toho ci budes mat nohy v teple tak ano budes ked si nastavis topenie na nohy.
Ja pouzivam sice kombinaciu nohy/celne sklo a su nohy v teple aj sklo nie je zarosene.

Ked idem cez mesto kde kazdu chvilu stojis a pridavas tak cca.4min a mas teplo a ked,
po dialnici tak za cca. 1,5 minuty uz fuka teply vzduch.
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
visna

Příspěvek od visna »

no tak pravdu povediac cakal som ze rio bude kurit trosku rychlejsie,ale nie je to tak zle,ked je vonku tak okolo -10 tak auto zacne citelne kurit tak za 4-5 km teda take mam skusenosti.podotykam ze rano ak su taketo mrazy tak nechavam auto bezat tak 1-2 minuty po start. na nohy fuka teply vzduch dobre (myslim ze v tejto dobe kazde nove auto) pouzivam tu kombinaciu polovicka na celne okno a polovicka na nohy presne tak ako aladinos. Inak ked uz zacne kurit tak kuri ako sialene.. este nikdy sa mi nestalo ze by som musel mat kurenie pustene na plno ,vzdy ho mam pustene maximalne do polovicky (aj pri extremnych mrazoch),inak by som sa v tom aute asi uvaril. No musim povedat ze felicia kuri ovela rychlejsie...... taka je pravda.
RIO II 1,4 sporty 2008
Clusoe

Příspěvek od Clusoe »

O.K. Tak to asi zkusím.
Ještě na okraj ohledně spotřeby, nepřesahuje průměrná spotřeba katalogové hodnoty (6.2 l)? Protože ve výsledku jednoho testu jsem četl, že v zimě testující naměřil spotřebu cca 8 l.
visna

Příspěvek od visna »

no podla toho kde jazdis, ale na tomto fore sa docitas o spotrebe velmi vela a priemerne to kazdemu vychadza tak okolo 6-7 litrov. no mne konkretne teraz 6,5l , cez tie najvetsie mrazy 6,9 ale uz som mal aj 6,3 na stovku. Mysli ze do tych 7 litrov sa zmesti kazdy. a to myslim kombinovane, mimo obce sa mozes kludne dostat aj okolo 5,8 - 6. ahoj
RIO II 1,4 sporty 2008
staf

Příspěvek od staf »

jj, spotrebu dost preberame v inom chlieviku, ale k tomu "kazdy"... tak ja som trochu iny. mne vacsinou vyjde okolo 7,2(+-0,4)
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
visna

Příspěvek od visna »

no staf ty si ale vacsi pretekar ako ja, ja som sa cez 7 este nedostal (zatial) dufam ze to tak ostane, ked jazdim pohodovo tak sa mi to pohybuje okolo 6,5
RIO II 1,4 sporty 2008
aladinos

Příspěvek od aladinos »

Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
staf

Příspěvek od staf »

pardooon pan moderator :oops:
btw gratulujem k povyseniu ;)
Kia Rio II Sporty 1,4 Olive Gray
aladinos

Příspěvek od aladinos »

Ziadne povysenie ale admin je na to tu sam tak trochu vypomoci sa mu zide.
Trosku to tu poupratovat,samozrejme ked mam na to cas 8)
Odpovědět