Nový člen

NYKY0801

Nový člen

Příspěvek od NYKY0801 »

Zdravým všechny Sorenťáky!!! Před měsícem jsem zakoupil Sorento r.v. 2003 2,5 CRDI EX najeto 100 000km se zimními pneu na diskách v ceně. Nechtěl jsem se registrovat hned, abyh mohl objektivně hodnotit. Hned po zakoupení jsen Sorentíka dal autorizovaného servisu, aby ho důkladně prohlédli. Naštěstí nic závažného nemašli (geometrie, ojeté pneu a že auto delší dobu stálo). No a teď mám najeto cca 2000km. Auto je super. Pohodlné, super výhled, motor bohatě stačí. Bezpečné pro celou osádku, jeden z důvodú proč jsem ho koupil (mám 5ti měsíčního synka) prostor na zadních sedadlech taky slušný. Kufr sice neni největší, ale dostačující. Se spotřebou 9 litrů jsem také spokojen. Chtěl bych se zeptat na letní pneumatiky, protoře ty letní musím vyhodit a tak jsem hledal a našel Dunlop Grandtrek PT1. Jsou to čistě silniční pro vozy 4x4.
Přeji všem Sorenťákům spoustu bezproblémových kilometrů.
Reklama

Tomas80

Re: Nový člen

Příspěvek od Tomas80 »

Ahoj novej sorantaku. Tobe take preji hodne stastne nalitanejch kilaku :-).
Ty gumy vypadaj dobre. Nevim jak na tom jsou v realu a treba se neco dozvime od jinejch clenu. Kazdopadne toto tema uz je pomalicku aktualni i pro mne, protoze moje letaky uz take maji sva nejlepsi leta za sebou. Ja jsem zas koukal na tyto Continental Conti Cross Contact LX 245/70R16 107T FR OWL.
Kia Sorento EX, 2.5 CRDI 103 kW
NYKY0801

Příspěvek od NYKY0801 »

Ty Continentaly vypadají také dobře. No podle mě nejleší nabídku s popisem pneu mají zde:www.prodej-pneu.cz. A kdyby byly peníze, tak bych koupil asi Michelin 4x4 Synchrone 245/70R16 107H. Ty Dunlopy co jsem zatím vybral pro Sorentíka na léto, tak proto, že jsem měl na Octavii Dunlop SP Sport 01 a velmi jsem byl spokojen. Auto sedělo jako přibitý. Ještě k tomuto webu. Bylo by dobré kdyby jsme mohli sem dávat foto z počítače, stejně jako třeba na Modelforu (stavím modely kamionů). Určitě by se lépe komunikovalo a řešily problémy. No a nějaké zajímavé foto z cest by to tady také oživilo.

Zatím se mějte
Tomas80

Příspěvek od Tomas80 »

No ja ty fotky resim pres http://imageshack.us/ a pak sem hodim jenom odkaz :-).
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Fotky muzete nahravat primo z disku kdyz je tato volba ne? dole pod textem zpravy stacit dat PROCHAZET najit fotku a nahrat 8)
Tomas80

Příspěvek od Tomas80 »

Nojo vidis toho jsem si nejak nevsim, ze to tam je :D
NYKY0801

Příspěvek od NYKY0801 »

Tak jsem to zkusil a bylo mi napsáno, že: pokusil jste se přidat neplatný obrázek :(
kakamil

Příspěvek od kakamil »

Nazdar sorentaci,tak jsem konecne majitelem sorenta,je to rok 2002 vybava ex.Rad bych se zeptal ma-li nekdo zkusenosti se servisem KIA v Novym Boru potreboval bych udelat nahradni klic mam totis jen 1 ks,a napichnout na pc pri nastartovani mam zvysene otacky pak se srovnaji,jinak je zatim vse ok,udelal jsem vymenu oleje a vsech filtru. Nevite kde by sem sehnal roletu do kufru bohuzel tam nebyla.Auto je jinak v dobrym stavu se serviskou,predni ram,druhe nove alu s letnimy pneu a webasto topeni.je to proste supr kara.Predem dekuji za odpovedi. Preji vsem priznivcum vozu kia sorento hodne zdravíííííí a mnoho ujetych kilometru bez nehody a stastny spokojeny novy rok 2010.
Tomas80

Příspěvek od Tomas80 »

Nazdarek skoro sousede :-). Nejprve gratulace k novemu autu a at dobre slouzi. Tak s Novym Borem bohuzel zkusenosti nemam. Jeste jsem tam nikdy nebyl, takze nevim jak na tom jsou. Velice dobre zkusenosti mam se servisem Auto Pavlu v Liberci. Vzdy kdyz jsem potreboval poradit, tak nebyl problem a hlavne se hnedko nesnazili jak cviceny opice vymenovat dily, ale nejdriv zkusit treba jeste neco postelovat, seridit, nez se pustej do nejake nakladnejsi vymeny. Tedko me neberte za slovo, kazdopadne s nima muze mit nekdo jinej jine zkusenosti, ale ja zatim mohu jen doporucit. Byl jsem uz i v jinym servise, kterej mam v miste sveho pracoviste, ale tam to prave bylo o tom, s tim nic nejde udelat, to se musi vymenit a hotovo. Tak jsem zmenil rajon. Kazdopadne kdyby jsi do toho Boru zavital, tak dej kdyztak vedet jak to tam vypada.
MatkoG

Příspěvek od MatkoG »

Ahojte všetci, čoskoro sa stanem Sorentakom, všetkych vás zdravím a prajem mnoho šťastných km bez poruchy a nehody...
Tomas80

Příspěvek od Tomas80 »

Ahoj. No to se nam to tu pekne rozrusta :) . Tobe taky hodne najezdenejch kilaku bez nehody a v plne spokojenosti. A co budes kupovat? Samozrejme ze Sorento ja vim :D , to jenom abych si nenabeh na smec :D
MatkoG

Příspěvek od MatkoG »

:D mám zajednaný 2.5 CRDI EX s automatom, r.v. 2008 predvádzačka z nemecka, niekedy v priebehu února by sa to malo stať, tak sa teším, zbieram infos a tak...
Tomas80

Příspěvek od Tomas80 »

Jojo v pohode, kdyz budes neco potrebovat tak se ptej. Tak to verim, ze se nemuzes dockat :D
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Taky Tě vítám a Sorento považuju za skvělou volbu a to proto že u nás tahám v nynější kalamitní zimě auta sousedů do kopce. Ta váha 2,2 tuny je bezvadná a pro trakci velice důležitá. V mém případě manuálu a permanentní 4x4 dosahuju skvělou spotřebu.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
MatkoG

Příspěvek od MatkoG »

no prvá vec čo ma napadá, aj ked to asi sem nepatrí sú pneumatiky, používate zimné, letné, alebo celoročné? Chystám sa totiž na hory, kde je pomerne náročný výjazd na chatu, kde som každoročne nasadzoval reťaze na dvojkolku, a netuším čo všetko si 4 kolka môže dovoliť, ale asi zimné, nie?
Odpovědět