kardan+převodovka

Odpovědět
pieter1

kardan+převodovka

Příspěvek od pieter1 »

Zdravím všechny,
mám takový problém. Pokaždé když se auto zahřeje na optimální teplotu tak při řazení z nižšího na vyšší stupeň mi po puštění spojky klepne kardan. To samé to udělá když uberu a přidám plyn. Nevíte čím by to mohlo být? Někdo mi říkal že to může být starým nebo nedostačujícím olejem v převodovce. Je pravda že ten jsem ještě neměnil. Měnil jsem pouze oleje v diferákách. Dík za radu. Za týden odjíždím s autem do španělska a nerad bych aby se mi na cestě vyskytla závada ohledně tohoto.
Reklama

greenca
Kontaktovat uživatele:

Re: kardan+převodovka

Příspěvek od greenca »

pieter1 píše:Zdravím všechny,
mám takový problém. Pokaždé když se auto zahřeje na optimální teplotu tak při řazení z nižšího na vyšší stupeň mi po puštění spojky klepne kardan. To samé to udělá když uberu a přidám plyn. Nevíte čím by to mohlo být? Někdo mi říkal že to může být starým nebo nedostačujícím olejem v převodovce. Je pravda že ten jsem ještě neměnil. Měnil jsem pouze oleje v diferákách. Dík za radu. Za týden odjíždím s autem do španělska a nerad bych aby se mi na cestě vyskytla závada ohledně tohoto.
a jak to máš starý a kolik máš najeto.Jestli ti to dělá jen u zahřátého vozu,tak zkus vyměnit olej v převodovce a budeš mít jasno
georgy04

Příspěvek od georgy04 »

no to ja mam ten isty problem.. neviete poradit?
mikas004

Příspěvek od mikas004 »

Záleží na tom, jestli klepne kardan jako takový (to by znamenalo buď vybitý kříž nebo poškozené drážkování), anebo to klepe v převodovce (zde nevím, čím by to u Sportage mohlo být).
Kardan se dá snadno zdemontovat a zkontrolovat.
KIA Sorento EX, aut.
2,5 CRDi, 03/2005
Odpovědět