Bocni plasty
Bocni plasty
Zdravim,
Nevite nekdo jak se daji sundat ty bocni plasty na dverich a nadkoli?
Potrebuju je sundat a nehci neco urvat. Vim ze drzi na nekolika sroubech skrz dvere a na. Ejakech plastovejch cvokach..... Nechci je znicit a nevim jestli to nedrzi jeste nekde.
Diky za kazdou radu.... Musej dolu:)
Potrebuju je sundat a nehci neco urvat. Vim ze drzi na nekolika sroubech skrz dvere a na. Ejakech plastovejch cvokach..... Nechci je znicit a nevim jestli to nedrzi jeste nekde.
Kia Sorento Black Plasti Dip
r.v 2005 2,5 CRDI 103kw chip
- Reklama
Re: Bocni plasty
Zdarec,JElen píše:Zdravim,
tak nadkolí jde vcelku dobře.Jsou to plastový šroubky v jakoby talířových hmoždinkách.Vezmi si malý křížový šroubovák a snaž se nepotrhat tu drážku,aby jsi mohl zase někdy nadkolí demontovat.Sundej taky zástěrky.Tam budou asi šrouby pěkně zarezlý,takže co se urve,tak uděláš novou dirku na samořezný šroub.Na ty plastový potvory si udělej takový přípravek-Pásovinku šířka asi 20-24mm,délka cca.130mm a tloušťka cca.2mm.Jeden konec trochu zbruš,aby tam vznikl náběh,asi tak 8mm (vytvoříš tím něco podobnýho jako dláto).No a pak v podélné ose pásoviny vyřízni drážku asi tak 7mm širokou(šířku upravíš konkrétně podle průměru hmoždinky-nedělej moc velkou vůli!) a dlouhou cca 12mm.
No a to pak podsuneš pod tu plastovou hmoždinku a krásně to vytáhneš ven.Tenhle přípravek použiješ i na příchytky tapecu ve dveřích.DOPORUČUJU-vnitřní plasty dělat při vyšší okolní teplotě-ne když je mráz,nebo mírně nad nulou.Plasty se při nízkých teplotách můžou polámat.
U nadkolí při zpětný montáži ty plastový příchytky namaž vazelínou(ty šroubky).
Když budeš rozebírat tapec,tak si při tý příležitosti očisti a namaž zarážku a dovírání dveří.Dveřní tapec je chycenej šroubem u vnitřní páčky na otevření a myslím ještě pod gumou v držadle za který zavíráš.Pak už je to všechno nacvakaný.U ostatních dveří musíš ještě vyloupnout krytku(podlouhlou na madle)Dá se na to použít tenoučký šroubovák(podlož si ho třeba kouskem hadříku,aby jsi si neodřel plast).
No a až to sundáš,tak tam máš parozábranu.Ta je nalepená něčím podobným jako "čertovo hovno".Nezkoušej to odříznout-nejde to.Na to funguje jen teplo-nejlepší je fén na vlasy.Horkovduška je na to moc výkoná.
Tak snad je to všechno.UF
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
uf
asi to necham nejakymu servisu
ale dekuji za radu
ale dekuji za radu
Nevím,jak jsi zručnej ale není to nic světobornýho.JElen píše:uf
ale dekuji za radu
No uz to neni ani aktualni:) chtel jsem je puvodne sundat a hodit do matny folie, ale vyresim to jinac:) nastrikam je plasti dipem takze stejny vysledek a bez prace ale i tak diky za ochotu
Co te stala ta folie a jak je to s vydrzi diky
Neni to zadna m3... Kupoval jsem na aukru cernou matnou 150x500 za 1280. Co se tyce vydrze tak nemuzu jeste soudit.... Mam ji tam mesic ale na bocnich plastech drzi dobre, problem je kdyz je nekdo zacatecnik jako ja tak kazdej zahyb je problem, napr. Plast zadnich dveri co jde i nad kolo byl problem a zacalo se mi to odlepovat...... Takze se vratim k plasti dipu (guma) a budu mit klid.... Mam ji na prednim narazniku a kaminky jsou bez sance ..... Na kapote mam karbonovou asi 3 mesice a bez problemu.Ted jen koupit poradne mnozstvi a udelat to poradne
V lete jsem to udelal jenom lehce..... Ted do toho investuju at sorento vypada k obrazu memu:)
V lete jsem to udelal jenom lehce..... Ted do toho investuju at sorento vypada k obrazu memu:)
kusa od veci ale predsa.. nemas tu niekde fotky tvojho sorenta chcel by som si ho popozerat... dikes
Ahoj. Mám kapotu omlácenou od kamínků. Přemýšlím taky o karbonový fólii. Musí se kapota předem upravit ? Myslím opravit ty obouchaný "ďubky" od kamínků, nebo to folie překryje ?
Kia Sorento 2,5 CRDI 16V, r.v.2004, automat
Jestli jsou větší tak ne.Ale radši to oprav.serti píše:Ahoj. Mám kapotu omlácenou od kamínků. Přemýšlím taky o karbonový fólii. Musí se kapota předem upravit ? Myslím opravit ty obouchaný "ďubky" od kamínků, nebo to folie překryje ?