převodovka

Odpovědět
zoromak

převodovka

Příspěvek od zoromak »

Ahoj,mam KIA SORENTO 25 CRDI a mam problem,pri rozjižděni slyšim bouchani nekde u difernecijalu nebo kardanu.v servisu mi bylo řečeno že je přidavna převodovka,opravili jsme ji,a mame zase ten sami problem,bouchani nezmizelo.prosim o radu co mam dělat dal!!!!!děkuju za radu!
Reklama

viita
Kontaktovat uživatele:

Re: převodovka

Příspěvek od viita »

Co třeba reklamovat??? nebo kontrola kardanu a difu, víc ti k tomu nikdo nepoví, můžou to být křížky, nebo v difu cokoli.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
zoromak

Příspěvek od zoromak »

děkuju
Zdrahy

Příspěvek od Zdrahy »

Píšu sem, abych nezakládal další téma :-) Teď jsem minulý týden dal pracovně Bulharsko a zpátky, na ty silnice to bylo celkem ideální auto, nicméně mi začal výrazněji kapat olej mezi převodovkou (manual) a TOD. V servisu mi dolívali skoro litr, což je blbý a domluvili jsme se že to holt budou muset rozhodit. ¨
Auto mám cca 4-5 měsíců a najel jsem cca 15tis km. Po cestě po německu (cca 3tis) mi začal valit olej z převodovky a zjistili mi, že převodovka už byla v dělaná (auto jsem koupil jeté z DE) a těsnící tmel ucpal odvzdušnění, tudíš se po natlakování olej začal rvát všemi způsoby ven..
Patrně bude v čudu těsnění na výstupu z převodovky - moje otázka tedy zní, na co se mám připravit? Jak pracná bude demontáž a jestli mě můžou čekat nějaká překvapení?

Díky za odpovědi :-) apropo vím že jsem si koupil starej kepl, navíc z koreje a očekávám že do toho budu muset investovat (stejně jako do každého auta které jsem kdy měl), takže to už mi psát nemusíte :)
Jirka N.

Příspěvek od Jirka N. »

Všechny vady jdou na hlavu umělce kterej to skládal v Německu. Dával jsem info v PDF jak se opravuje rozdělovací převodovka a tam výrobce ( originál je USA) přímo varuje před velkým množstvím silikonovýho tmelu kterej jí může totálně zničit. To platí i u hlavní převodovky. Zásada je že v každý převodovce je jinej olej a to se nesmí smíchat jinak je taky konečná. Takže pokud olej jen vytejká je to Ok a bude to jen na výměnu gufera.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
Zdrahy

Příspěvek od Zdrahy »

Takže TOD převodovka a převodovka jako taková šly ven, byl špatný simerink na výstupu z převodovky. Musel se objednat přes KIA, ale dodali ho do druhého dne, takže už je to zase komplet. Zároveň se vyměnil olej v převodovce, v TOD převodovce i v diferenciálech, tak budu doufat, že mám na nějakou dobu pokoj :)
Odpovědět