Ahoj všichni, najezdil jsem teď cca 5tisíc km po dálnicích (převážně německo) a kromě milého překvapení co se týká spotřeby (8,8l ale na druhou stranu jsem se vážně loudal 110-120) jsem zjistil blbě nemilou věc.
Při rychlosti tachomerových cca 115km/h když obzvlášť z kopce dám nohu z plynu, auto se namoment rozvibruje - v podstatě se v tu chvíli chová stejně i když lehce přidám plyn. Druhá taková rezonance se objeví těsně nad 120km/h. Když jedu do kopce, nic takového nepozoruju. Říkal jsem si, že by to mohly dělat gumy (Cooper discoverer) na které mi auto přezuly v bazaru, když jsem reklamoval rozpor mezi TP a skutečností. To nejlepší mají za sebou, ale ještě mají slušný vzorek (všechny stejnou výšku) a minimáně tuhle zimu bych na nich rád dojezdil. Kdyby to ale byly gumy, předpokládám, že by se to projevilpo i do kopce.. bylo by to závislé na rychlosti, ne na zatížení pohonnného systému auta.. Nesetkali jste se s podobným chování někdo?
Vibrace při sundání nohy z plynu
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vibrace při sundání nohy z plynu
Tak jak píšeš, mohou to dělat gumy a do kopce se to projevovat nemusí...Zdrahy píše:Ahoj všichni, najezdil jsem teď cca 5tisíc km po dálnicích (převážně německo) a kromě milého překvapení co se týká spotřeby (8,8l ale na druhou stranu jsem se vážně loudal 110-120) jsem zjistil blbě nemilou věc.
Při rychlosti tachomerových cca 115km/h když obzvlášť z kopce dám nohu z plynu, auto se namoment rozvibruje - v podstatě se v tu chvíli chová stejně i když lehce přidám plyn. Druhá taková rezonance se objeví těsně nad 120km/h. Když jedu do kopce, nic takového nepozoruju. Říkal jsem si, že by to mohly dělat gumy (Cooper discoverer) na které mi auto přezuly v bazaru, když jsem reklamoval rozpor mezi TP a skutečností. To nejlepší mají za sebou, ale ještě mají slušný vzorek (všechny stejnou výšku) a minimáně tuhle zimu bych na nich rád dojezdil. Kdyby to ale byly gumy, předpokládám, že by se to projevilpo i do kopce.. bylo by to závislé na rychlosti, ne na zatížení pohonnného systému auta.. Nesetkali jste se s podobným chování někdo?
Taky bych prověřil obě kardanky, při zanedbané údržbě moho bejt s vůlema a to se může projevit při různých režimech auta.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych tipoval vůli na kardanech- tedy na zadním
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005