Zdravím
Na svojom Sorento r.v. 2003 mám xenony (HID sada) a už dlhšiu dobu riešim, kam a ako namontovať denne LED svietenie. Keďže v prednom nárazníku nie je v Sorente žiadny riadny priestor na "LED pás" (aj vďaka rámu), tak jediná rozumná možnosť mi pripadá do pozície hmlových svetiel. Na tomto fóre sa to riešilo na Rio II, kde dotyčný namontoval denné svietenie do pozície hmlových svetiel (hmlovky mal aj vo výbave, tak ako ja). Fungovalo to tak, že pri naštartovaní (štandartne svetla vypnuté, hmlovky vypnuté) sa rozsvietilo denné svietenie. Pri zapnutí svetiel hmlovky jednoducho zhasli. A pri zapnutí hmloviek, sa zase rozsvietili. Nestratili teda funkciu hmloviek, ale zároveň pri vypnutých svetlách fungovali ako DRL.
Moja otázka znie - máte niekto skúsenosť alebo nejaké tip , kde sa dajú zohnať také guľaté DRL, aby sa vošli do priestoru pre hmlovky?
Ďakujem
LED Denne svietenie v pozicii hmlových svetiel
- Reklama
Re: LED Denne svietenie v pozicii hmlových svetiel
No nieco take. Najlepsie asi zmerat rozmery povodnych hmloviek co?
Já šel cestou bastlení a to z důvodu že Osram dělá svícení pomocí světlovodiče a je tím pádem světlo jednolité. Mírně směřuje nahoru a jeho svítivost je daleko větší než je vidět na fotce. Svítí to tak že by to skoro nahradilo potkávačky v noci. Úpravu jsem zvolil protože mám mírně ťuknutej nárazník a tak jsem nepovažoval za škodu dělat díru do něj. Ale vše dobře dopadlo a nyní bych šel i touto cestou i u bezvadnýho nárazníku.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
A to si riesil normalne vyrezanim otvorov do narazniku? Vyzera to dobre.
Ano vyřezal jsem díry protože je spodní profil světla jako vlnovka a je optimální když kouká ven jen ochranné plexi světla a ne celý hliníkový tělo. V tomto místě není příčka a tak je vnitřní prostor k dispozici.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm