Cvakání motoru

Odpovědět
Firge

Cvakání motoru

Příspěvek od Firge »

Zdravím všechny co by mohli pomoc. U mojí Carens LX (benzín) Začal cvakat nebo spíše cvrlikat motor a to se děje od 2500 ot/min. Pokut sedím v kabině je to slyšet. Při poslechu v motorovém prostoru nic !!
Myslel jsem že hydrostavy ale ty by to měli dělat i při volnoběhu nebo při startu ale nic. Tak mě napadá ještě vstřik nebo nějaké relé pod palubní deskou !! Pokut někdo máte podobný vyřešený případ tak prosím ozvěte se.( Dopň. info benzín tankuji V power, olej 5w40)
Reklama

Firge

Příspěvek od Firge »

Tak jsem prolezl kde co. Výfukové potrubí ok, řemeny a kladky ok, svíčky ok, tlak a stav oleje ok, tak jsem zajel do servisu to co jsem předtím nechtěl udělat se stalo. Výsledek za ty prachy ok. Tak jsem nabil dojmu co neukáže přístroj není v servisu závada a je to normální stav!!!!!
Tak dále zkusím sundat ventilové výko jestli tam něco nebude.
Poslední co mě napadá jsou vstřiky podle toho zvuku jsou i hlasitější
při volnoběhu se sundaným plastovým krytem motoru.

Jinak kdyby někdo věděl co tam Kia dává za motory (myslím výrobce) tak ať dá vědět. Zajímal by mě právě tento konkrétní 1.8 DOHC 16 V.
Mám podezření na Mazdu ale nejsem si stopro jist.
Firge

Příspěvek od Firge »

.Tak zdravím, koukám že si píšu sám se sebou a žádný ohlas. No nevadí doufám že mé postřehy budou něco platné.
Tak že opět návštěva servisu cestou k doktorovi se ta mrška zklidnila ani klepnutí nebo cvaknutí. POTVORA !!!!! . No nic stejný výsledek s tím že jsem objevil zřejmě upadlou přepážku ve středním díle výfuku tá před tím nebyla tolik slyšet. Příští sobotu jdu na vykuchání a uvidíme. Je možné že se výfuk přicpává to detekuje i zvýšená spotřeba (jak kdy) Když výfuk chrastí mám tah i malou spotřebu a obráceně + to že motor duní(také jak kdy) :evil: Zatím vše vypadá na ten výfuk a možná i ta přepážka přenáší klepavý zvuk až k motoru protože co začal více chrastit výfuk malinko se ztišilo i cvrlikání
Firge

Příspěvek od Firge »

Tak že cvakání zřejmě vyřešeno. I když těmto přípravkům moc nedůvěřuji, tak jak se říká tonoucí se stébla chytá. Nalil jsem přípravek pro odstranění nečistot palivového systému od STP a výsledek po ujetí cca 200km. Motor stichl. Takže to přece jenom budou trysky ale ještě si nejsem 100% jist. Uvidíme po vyjetí celé nádrže a opravě výfuku.
Firge

Re: Cvakání motoru

Příspěvek od Firge »

Nazdárek,
tak mám za sebou ten výfuk. Vysypaný a půlka výplně vaty vylítaná ven. Zadní díl není nejzdravější ale uvidíme jak se to vyvine. Klepání je téměř pryč. Posunulo se ke 4000 ot. a jen lehce. Dále spotřeba šla o 2,1 l/100km dolů. Což je krásné zjištění jenom nevím co na to mělo vliv. Jestli Bishop Original nebo aditivum do benzínu. Je možné, že měl na tom podíl i ten rezonátor. Každopádně i přes tuto poruchu můžu říct že za ty peníze je to super vůz. :D
Odpovědět