demontáž tapecírunků dveří

Odpovědět
Marek P.

demontáž tapecírunků dveří

Příspěvek od Marek P. »

Všechny zdravím, nevíte někdo, jakým způsobem se dají demontovat tepecirunky ve dveřích na Kia Rio II ? Mám chudou verzi a chci si domontovat aspoň central na DO. Hlavně nevím, jak sundat kličky oken. Díky za info
Kia Rio 1.4 16V, r.v. 2008
Reklama

BatoNR

Re: demontáž tapecírunků dveří

Příspěvek od BatoNR »

Tento postup ber trochu informativne, lebo od vtedy je uz rok.

Ked mi lepili folie na okna tak chlapik povolil srobiky co boli na okrajoch dveri. Nepametam si presne pocet a jeden srobik je tusim niekde ako je madlo dveri. Tym povolil cele vnutro dveri. Cely vnutrajsok co vidis je (na mojom rocniku) jeden velky "monoblok" od hornej hrany pri okne az po spodok dveri.

Ked mal povoleny tapacir tak, prestrcil ruku a naslepo odpojil elekticke ovladanie okna. To bolo vsetko. Este som si spomenul, ze klucka na otvaranie dveri zostala na dverach a neodisla s tapacirom dveri. Ked dal dole tapcir tak zostala iba ochranna folia na rame dveri, ktora je tam od vyroby.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
Marek P.

Příspěvek od Marek P. »

díky moc za info, nějakou představu mám, ale není mi jasné, jakým způsobem je přichycena klička na stahování oken, mám manuální. Někdy bývá šroubek pod krytkou (u Ria to ale na žádnou záslepku nevypadá) nebo jak u škodovek 120 nějaký čep, ten jsem také neviděl. Budu zkoušet až bude tepleji, snad to dopadne dobře.
Marek P.

Příspěvek od Marek P. »

tak jsem pátral a našel u kolegů na Hyundai clubu. Zde je odkaz na na fotomanuál na montáž kliček - http://www.getzclub.net/viewtopic.php?f=21&t=15.

Už jsem ty své dal dolů a je to děs. Nakonec jsem vzal plochý šroubovák, ten plastový prstýnek u kličky přitlačil k tapecirunku dveří až jsem ji násilím přes tu sponu převlékl. Pak jsem tu sponu roztáhl a kličku sundal dolů. Ten prstýnek jsem ještě předtím natočil dle fota. Jinak bych řekl, že to takhle dělají i v Kia a vždy ty prstýnky mění za nové. Malinko je mám poškozené, ale dá se to.

Tapec drží dvěma šrouby na bocích dveří pod černými krytkami, dále u madla pod šedou zátkou a je nutné sundat i rámeček kolem vnitřní kliky a ještě je jeden šroub dole. Pak stačí tepecirunk od spodu odtlačit a postupovat směrem nahoru. Po obvodě tapecirunku jsou žluté plastové kolíčky. Ještě je potřeba stáhnout okno, aby se dal tapecirunk lehce vyháknout.

Celá montáž se musí provádět někde v teple nebo v létě, jinak se může jakýkoliv plast lehce poškodit.

Závěrem, mimo těch kliček na okna je to úplná pohádka. Kdo budete sundávat, držím palec :wink:
Odpovědět