Dodělání palubního počítače do verze LX
Dodělání palubního počítače do verze LX
Ahoj,
napadlo mě, jestli by šlo dodělat palubní počítač do verze ve které původně není. Zkoušel to někdo?
díky
Pat
napadlo mě, jestli by šlo dodělat palubní počítač do verze ve které původně není. Zkoušel to někdo?
díky
Pat
-- Kia Sorento LX -- 2005 -- 103kW -- It's a diesel --
- Reklama
Re: Dodělání palubního počítače do verze LX
toto by aj mna zaujímalo, ja v mojom aute mám na hornom svetle kompas a výškomer atd. a či tam by sa to nedalo nejako dať ?
Pre prípadné otázky pre istotu posielajte aj ako súkromnú správu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ak na nieco pridete hodte to sem, aj mna by to dost zaujimalo ze ci by to slo....
"Už" čerstvý majitel vozidla Kia Sorento 2.5 CRDI VGT 16V A/T EX, strieborná metalíza.
co myslíte za funkce tím palubním počítačem?
-
- Kontaktovat uživatele:
Spotreba, (aktualna, priemerna na 100km), dojazd (aj ked to tam uz je) . Proste vsetko co by palubny pocitac mal ukazovat.
"Už" čerstvý majitel vozidla Kia Sorento 2.5 CRDI VGT 16V A/T EX, strieborná metalíza.
určitě by to šlo, ale ne na váš klasický palubak co je u zrcátka, s tím to se musí počítat už od výroby, musíte zadat do palubního počítače algoritmy na přepočítání průměrné a okamžité spotřeby, musí k tomu být uspůsoben i display palubního počítače a procesor který vykresluje symboly.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobre a ako by sa to teda dalo vyrobit/spravit?
Pokud se nepletu tak žádné Sorento neukazovalo průměrnou spotřebu, jen dojezd na nádrž. Protože mám plnou výbavu tak nevím zda mohl ukazovat počítač i něco jiného než mám. Jiný počítač by byl problém naroubovat protože by se musel zkloubit s řidící jednotkou.
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
suhlasim, tiež mam full vybavu a hore ukazuje len kompas, dojazd v km, a časy dojazdu. žiadna spotreba.
Kia Sorento 2,5 CRDi EX, AT, 125kW,170PS, r.v.2008, koža, full výbava, tempomat, nezávislé kúrenie...
Zkus navigaci která umí "nahradit počítač" : http://www.garmin.cz/tiskove-centrum/ti ... adime.html
Kia Sorento 2,5 CRDI 16V, r.v.2004, automat
Nazdárek všem.Tak jsem nedávno chtěl koupit ten připitomělej panel z kompasem.Pak mě napadlo,že je to stejně na houno,protože to stejně neukáže to,co by jsme chtěli.Prostě kravina na x-tou.Ale stejně myšlenka na dodělání palubního PC mi vrtá v kebuli a zase až tak špatný to není.Přez OBD2 sice dobrý,ale zkreslení je,info se ztratí,protože mobil z aplikací v autě nenecháme a nosíme ho sebou.Následující odkaz mě vcelku nadchnul tak,že jsem rozhodnutej to namontovat.Vypadá to elegantně a hlavně údaje jsou česky a neukazuje to další kraviny navíc.
http://veramon.czweb.org/pp_univerzal.html
Jak jsem se dočetl,tak ten univerzal je pro benzíny a univerzal 2 je pro ropáky.Tak si poštudujte.
Jak jsem se dočetl,tak ten univerzal je pro benzíny a univerzal 2 je pro ropáky.Tak si poštudujte.
Sorento 2.4 r.v.2004,LX červená metalíza
No nikde nepíšou co to stojí?zdeny65 píše:Nazdárek všem.Tak jsem nedávno chtěl koupit ten připitomělej panel z kompasem.Pak mě napadlo,že je to stejně na houno,protože to stejně neukáže to,co by jsme chtěli.Prostě kravina na x-tou.Ale stejně myšlenka na dodělání palubního PC mi vrtá v kebuli a zase až tak špatný to není.Přez OBD2 sice dobrý,ale zkreslení je,info se ztratí,protože mobil z aplikací v autě nenecháme a nosíme ho sebou.Následující odkaz mě vcelku nadchnul tak,že jsem rozhodnutej to namontovat.Vypadá to elegantně a hlavně údaje jsou česky a neukazuje to další kraviny navíc.
Jaktoze nepisou kolik to stoji? vzdyt je to tam v sekci cennik...
Koukam, ze nejsem jedinej kdo na tenhle PPC narazil
Ja uz ho mam v aute.. Problem nebyl ani tak napojit ho do auta, ale spis kam ho dat!!! Ta verze 2 je pekne velka, ale zase je pravda ze ty 1cm pismena muze cist i ridic v aute za vama
POZOR, je to jen tisteny spoj a displej,je nutno dokopit dve tlacitka, a pripadne krabicku (y) nebo to nekam vbastlit do auta.
Ja to chtel puvodne umistit misto original displeje do konzole nad zrcatkem, ale proste se to tam nejako nevejde a pak se mi to nechtelo nicit, takze ho mam "prilepeny" nad zrcatkem na skle.
Pro spravnou funkci je treba vedet pocet otacek (impulzu) na ujety 1km, a pocet impulzu na spotrebovany litr paliva.
zapoji se:
+/- 12V,
klicek,
signal tachometru, signal spotebovaneho paliva nebo vstrikovaci ventil,
merak paliva, svetla (nocni denni rezim podsviceni displeje, denni sviceni) - potom prepina denni/nocni rezim displeje
vnitrni / vnejsi cidlo teploty
dalsi funkce: rele kompresoru klimatizace (pokud ma auto manualni klima, je mozno nastavit teplotu a pak tento PC ovlada teplotu v aute)
ukazuje tyto hodnoty (vetsina hodnot ma dva nezavisle udaje):
spotreba - okamzita (l/hod, pri jizde l/100km), prumerna v L/100km
ujeta vzdalenost
aktualni a prumerna rychlost
spotrebovane mnoztsvi paliva
pri zadani velikosti nadrze ukazuje i:
dojezd na zbytek paliva, informace o nizkem stavu paliva(je mozno rucne zadat rezervu)
stav paliva v nadrzi
----zde mam trosku problem s tim, ze se mi nedari nakalibrovat nadrz, podle techn. parametru ma totiz KIA merak paliva obracene a proto mi to asi nejde nastavit (lze nastavit rucne napeti, jake je na dratu od plovaku z nadrze pri plne a prazdne nadrzi)
Je pravda, ze jsem to montoval tesne pred dovolenou a nebylo moc casu ani predtim, ani potom.
Displej lze nastavit tak, ze ukazuje stale dve urcene hodnoty na jedne strane displeje a dalsi udaj an displeji lze libovolen prepinat.
Kdyztak sem muzu hodit mnou vypocitane a vyzkoumane kalibracni udaje pro 2,5CRDI/125kw, pripadne nejake fotky...
Koukam, ze nejsem jedinej kdo na tenhle PPC narazil
Ja uz ho mam v aute.. Problem nebyl ani tak napojit ho do auta, ale spis kam ho dat!!! Ta verze 2 je pekne velka, ale zase je pravda ze ty 1cm pismena muze cist i ridic v aute za vama
POZOR, je to jen tisteny spoj a displej,je nutno dokopit dve tlacitka, a pripadne krabicku (y) nebo to nekam vbastlit do auta.
Ja to chtel puvodne umistit misto original displeje do konzole nad zrcatkem, ale proste se to tam nejako nevejde a pak se mi to nechtelo nicit, takze ho mam "prilepeny" nad zrcatkem na skle.
Pro spravnou funkci je treba vedet pocet otacek (impulzu) na ujety 1km, a pocet impulzu na spotrebovany litr paliva.
zapoji se:
+/- 12V,
klicek,
signal tachometru, signal spotebovaneho paliva nebo vstrikovaci ventil,
merak paliva, svetla (nocni denni rezim podsviceni displeje, denni sviceni) - potom prepina denni/nocni rezim displeje
vnitrni / vnejsi cidlo teploty
dalsi funkce: rele kompresoru klimatizace (pokud ma auto manualni klima, je mozno nastavit teplotu a pak tento PC ovlada teplotu v aute)
ukazuje tyto hodnoty (vetsina hodnot ma dva nezavisle udaje):
spotreba - okamzita (l/hod, pri jizde l/100km), prumerna v L/100km
ujeta vzdalenost
aktualni a prumerna rychlost
spotrebovane mnoztsvi paliva
pri zadani velikosti nadrze ukazuje i:
dojezd na zbytek paliva, informace o nizkem stavu paliva(je mozno rucne zadat rezervu)
stav paliva v nadrzi
----zde mam trosku problem s tim, ze se mi nedari nakalibrovat nadrz, podle techn. parametru ma totiz KIA merak paliva obracene a proto mi to asi nejde nastavit (lze nastavit rucne napeti, jake je na dratu od plovaku z nadrze pri plne a prazdne nadrzi)
Je pravda, ze jsem to montoval tesne pred dovolenou a nebylo moc casu ani predtim, ani potom.
Displej lze nastavit tak, ze ukazuje stale dve urcene hodnoty na jedne strane displeje a dalsi udaj an displeji lze libovolen prepinat.
Kdyztak sem muzu hodit mnou vypocitane a vyzkoumane kalibracni udaje pro 2,5CRDI/125kw, pripadne nejake fotky...
Sorento 2007, 2.5CRDi 125kW, EX / AUT / SuperTOD / Black Leather