klepanie v motore
klepanie v motore
Mam najazdene 39000km a zacalo mi pri volnobehu klepat, cvakat v motore ako keby hydrostel. Olej davam Shell 5W30 menim po 10 000km. Niekedy to klepalo pri studenom motore a teraz uz aj pri zohriatom. Ma niekto niejake skusenosti ako to odstranit . Motor 1,4l 16V rv. 2007.
Kia Rio II Sporty 1,4 Tropical Red
- Reklama
Re: klepanie v motore
No mne klepu tiez hydrostely ale iba pri studenom motore, akonahle sa to zohreje tak je ticho, inak ak ti to robi stale tak chod radsej do servisu ak to mas este v zaruke, ono co som pocul tak jeden hydrostel stoji okolo 35 eur, a bohuzial mame ich v motore 16 kusov takze dost palka.
RIO II 1,4 sporty 2008
-
- Kontaktovat uživatele:
r.v. 2007 uz je po 3-rocnej zaruke; kazdopadne cital som o tomto probleme na fore hyundai. Pri accentoch urcitych r.v. boli rovnake problemy ze po case zacali klepat hydrostely co som sa docital tak po prechode z 5w30 na 5w40 to prestalo a bol pokoj takze stalo by zato to vyskusat, nakolko opravit sa to da jedine vymenou za nove a to je strasne vela penazi cize by som zacal olejom a dal 5w40 napriklad vyborne skusenosti su s Total Quartz 9000 5w40 kazdopadne najlepsi pomer ceny a vykonu je pri tom oleji a specifikacie pre rio splna stoji to za skusku , 4l balenie dostanes za 25€ k tomu 5€ filter .Proste vymenit za nejaky lacnejsi olej ale kvalitny a pockat si aky bude vysledok .
Kazdopadne je to divne aby hydrostely odisli v tak kratkom case, nepodtacal si ten motor alebo neakceleroval si z nizkych otacok pravidelne ? Pripadne naopak nenahanal si to za studena ci dlhodobo vo vysokych otackach ?
To ze cvakaju za studena robi aj mne a asi vsetkym staci ked auto dlhsiu dobu stoji a je chladno tak po nastartovani nez sa natlakuje olej v motore tak cvakaju ale ked to robia aj za tepla tak je zle .Inak v RIU dost pocut aj cvakanie benzinovych vstrekovacov ale predpokladam ze to dokazes rozlisit co je co .
Kazdopadne je to divne aby hydrostely odisli v tak kratkom case, nepodtacal si ten motor alebo neakceleroval si z nizkych otacok pravidelne ? Pripadne naopak nenahanal si to za studena ci dlhodobo vo vysokych otackach ?
To ze cvakaju za studena robi aj mne a asi vsetkym staci ked auto dlhsiu dobu stoji a je chladno tak po nastartovani nez sa natlakuje olej v motore tak cvakaju ale ked to robia aj za tepla tak je zle .Inak v RIU dost pocut aj cvakanie benzinovych vstrekovacov ale predpokladam ze to dokazes rozlisit co je co .
s tym olejom ako pise kolega by som to tiez skusil ako prve, ak to nepomoze, tak jedine sa obratit na servis
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
-
- Kontaktovat uživatele:
S 5w40 A3 to bude rozhodne tichsie a dalej by som to neriesil, pravidelne by som menil olej a hotovo, je blbost menit hydrostely po tak kratkej dobe a tak malom kilometrovom najazde, nieje to zavada ktora by dodrbala motor, hustejsi olej to utlmi az by som povedal zeby cvakanie mohlo aj nadobro zmiznut pri zahriatom motore a tym by som nateraz skoncil .
Fakt teda odporucam daj tam ten Total Quartz, je to lacne, ked menis po 10 000km ako ja tak neni co riesit, ja som si ho tam teraz dal lebo som bol viackrat upozorneny ze ked jazdim na LPG tak cez leto je nevhodne pouzivat olej ktory som mal v motore t.j. 5w30 A1 ... tak som objednal quartz 9000 rovno to tam nalial a krasne potichu ide motor, rozhodne to je tichsie ako s 5w30 ajked vseobecne motor po prepnuti na LPG je omnoho tichsi takze ja som spokojny, vymenim po 10-12tis. ako sa trafim a vybavene, motor musi byt spokojny .
Fakt teda odporucam daj tam ten Total Quartz, je to lacne, ked menis po 10 000km ako ja tak neni co riesit, ja som si ho tam teraz dal lebo som bol viackrat upozorneny ze ked jazdim na LPG tak cez leto je nevhodne pouzivat olej ktory som mal v motore t.j. 5w30 A1 ... tak som objednal quartz 9000 rovno to tam nalial a krasne potichu ide motor, rozhodne to je tichsie ako s 5w30 ajked vseobecne motor po prepnuti na LPG je omnoho tichsi takze ja som spokojny, vymenim po 10-12tis. ako sa trafim a vybavene, motor musi byt spokojny .
Dik za vase nazory. Asi pojdem najskor do 5W40 a uvidim co to spravi.
Urcite to robi jeden hydrostel je to take pravidelne klepkanie a robi to uz aj za tepleho motora
Urcite to robi jeden hydrostel je to take pravidelne klepkanie a robi to uz aj za tepleho motora
Takze po vymene oleja z 5W30 na 5W40 sa to klepanie neodstranilo. Zacal som patrat dalej ten divny klepot bol pocut viac od olejovej vane a tesne pri prevodovke. Vytiahol som zapalovaci kabel od sviecky na 4 valci co je pri prevodovke a klepot zmyzol.
Pravdepodobne to klepe piestny cap alebo ojnicne lozisko auto ma najazdene 40 000km. Co je to za kvalitu materialu? Nemam slov.............
Pravdepodobne to klepe piestny cap alebo ojnicne lozisko auto ma najazdene 40 000km. Co je to za kvalitu materialu? Nemam slov.............
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je ozaj nejake cudne, skusil by som navstivit servis KIA ze aku o tom maju mienku lebo vaznu zavadu motora by teda mohol na kulanciu riesit vyrobca aj po zaruke kedze to ma malicko najazdene a zase ta zaruka neskoncila az tak davno .
A predsalen nieje to taka zavada ktora by vôbec niekedy mala sa objavit aspon nie prvych 150tis. km .
A predsalen nieje to taka zavada ktora by vôbec niekedy mala sa objavit aspon nie prvych 150tis. km .
Ja som mal aj mam podobný zvuk ktorý vychádza z motora.
Bol som v KIA servise.
Vedľa mňa mali také isté auto a servisný technik ma presviedčal že nič nepočuje.
Nakoniec to skončilo tak že my povedali že nevedia z čoho to je a že by museli rozobrať komplet motor.
Čo som zamietol...
Záruka skončila, ale daný klepot budem riešiť asi až v inom servise... dúfam,že to nebude niečo závažne.
Ale tak nijak inak sa to neprejavuje len ten klepot..
Matej:
A aj sa ti podarilo to odstrániť natrvalo?
Bol som v KIA servise.
Vedľa mňa mali také isté auto a servisný technik ma presviedčal že nič nepočuje.
Nakoniec to skončilo tak že my povedali že nevedia z čoho to je a že by museli rozobrať komplet motor.
Čo som zamietol...
Záruka skončila, ale daný klepot budem riešiť asi až v inom servise... dúfam,že to nebude niečo závažne.
Ale tak nijak inak sa to neprejavuje len ten klepot..
Matej:
A aj sa ti podarilo to odstrániť natrvalo?
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
Nie nepodarilo. Klepe to stale no asi to nebudem riesit lebo treba rozoberat cely motor ako si pisal ty. Zatial budem jazdit tak a ak sa to bude zhorsovat tak az potom. Bol som v Kia servise a hovorili ze KIA o tom probleme vie.
Cau neviem ci to nie je prehnana poziadavka ,ale nebolo by mozne nahrat ten zvuka a dat tu.
Porovnali by sme si to.Mozno to bude kladka na rozvodovom remene.
Porovnali by sme si to.Mozno to bude kladka na rozvodovom remene.
Kia Rio II HB
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
ORANGE SUNSET
1,4 16V 71kW
R.V. 2007
-
Ahoj je to zaujimave z tym klepotom,ja som tiež od zaćiatku olej 5w-30,teraz idem si meni´t ,tak idem dat shell helix ultra 5w-40,mam najazdene 24 500km,ked je studeny tak to trocha poću´t ,ale keď sa zahreje len pradie,ten olej za 4 litre len 27,4 eura,ten mobil stal 42,2eura,trochu rozdiel.uvidime či sa daćo zmeni.ahoj
Mne to niekedy tiez klepkalo len za studena no teraz aj pri zohriatom motore.
Dalo by sa to teoreticky aj nahrat no neviem ci to bude az tak dobre pocut. Nazivo je to lepsie pocut a porovnat.
Dalo by sa to teoreticky aj nahrat no neviem ci to bude az tak dobre pocut. Nazivo je to lepsie pocut a porovnat.
ja by som to tipoval aj tak na tie hydrostely, mozno ho mas naozaj na jednom valci v prdeli.
RIO II 1,4 sporty 2008
pri odpojeni zapalovacieho kabla od 4 valca tak klepot prestane no ventil alebo hydrostel by klepal stale