Skúsenosti s 3,3 V6

Odpovědět
Andy4

Skúsenosti s 3,3 V6

Příspěvek od Andy4 »

Ahojte. Som majiteľom Hyundaia SantaFe SM 2,4i LPG a predpokladám v budúcnosti nákup Sorenta zo zahraničia s horeuvedeným motorom. Hľadám však majiteľa s reálnymi poznatkami a skúsenosťami. 3,5 V6 je po bazárach mraky, no 3,3jka možno jedna.

Zaujíma ma starší model po poslednom facelite :

- odolnosť Sorenta 07-09 voči korózii (moje Santa Fe 06 začína korodovať)
- prejav motora 3,3 V6 výkon/spotreba (možnosť prestavby na LPG)
- pohon, priraďovanie 4x4 je rovnaké ako pred FL?
- resp. zmeny facelitu po mechanickej stránke (vizuál, budíky atď sú bezpredmetné)

Snáď sa nájde niekto, kto odpovie...

Ďakujem

Andy
Reklama

Jirka N.

Re: Skúsenosti s 3,3 V6

Příspěvek od Jirka N. »

Ahoj a můžu odpovědět jen na korozi, protože mám nafťáka. Já jsem při 17 km na tachu na podvozek a rám nastříkal 17 kg elastického protikorozního nátěru a všechny dutiny u vnitřek rámu vystříkal voskem. Až po tom je klid od koroze. Jinak rezne rám, zadní nápravnice, šrouby v motorovém prostoru, hrany plechů za předníma světlama a zadní víko v prostoru listy nad značkou. To je potřeba ohlídat protože Korejci mají jiné klimatické podmínky a tak zběsile tam nesolí jako u nás.
Taky je u benzíňáku potřeba hlídat rozvodový řemen a jeho včasnou výměnu.
Jirka
Kia Sorento EX 2,5 CRDI DE LUXE Leder / Koni Heavy Track, H&R pružiny +45mm, H&R rozšíření 60/60mm
viita
Kontaktovat uživatele:

Re: Skúsenosti s 3,3 V6

Příspěvek od viita »

Tuhle motorizaci má známá v SAE, tento motor je super, ale ne tady v Česku.Chybí jakákoli diagnostika, díly, zkušenosti, je to škoda, na východě a ve Státech jich jezdí spousta.Takže- a jen- kvůli servisu bych do toho nešel. Ona u nás stačí i 3,5 V6 a u KIe do toho čučí a nevědí- co já si užil s jednoduchou závadou- snímač polohy klapky....Dneska už to auto znám asi líp, než mechanici od Kie.
Vše se dá opravit, jen se nesmí vědět, že to nejde....
Sorento 3,5 EX, benz. r.2005
Odpovědět