Problém při startování

Odpovědět
Daf

Problém při startování

Příspěvek od Daf »

Před necelým měsícem jsem koupil ve Strakonicích vozidlo Kia Ceed 1,4 EX. V současné době mám najeto pouhých 750 km a bohužel už jsem zaznamenal tři problémy.
1) při jízdě když zapnu dálková světla či mlhovky, tak se samovolně vypne rádio a asi tak za 2-3 vtěřiny se zase samo zapne a hraje dál. Toto se opakuje při každém zapnutí popsaných světel.
2) po prvních cca 300 km, kdy palubní počítač fungoval bez problému a ukazoval průměrnou spotřebu dle mého velice korektně, tak následující km mu tak trochu "hrabe". Jednou ukazuje průměrnou spotřebu skoro 13 litrů a pak zase dokonce 2,8 litru. Takový rozdíl je možné zaznamenat i na trase okolo 10 km. Pro ujištění nemám omylem palubní očítač přepnutý na okamžitou spotřebu.
3) před pár dny jsem při startování zaznamenal takový nezvyklí zvuk asi startéru, ale auto normálně naskočilo. Od té doby někdy nastartuje standartně a někdy se divný zvuk opakuje. Včera vše vyvrcholilo tím, že abych vozidlo nastartoval, tak jsem musel mít klíček otočen dobrách 7 vtěřin a pak auto jen tak tak nastartovalo. Během tohoto startování blikal jak zběsilý displej palubního počítače, sama se zapla klimačka a zůstala svítit kontrolka ABS ještě asi 2 vteřiny po nastartování.

S prvním a druhým problémem jsem byl v servisu Kia (Ústí nad Labem), kde mi řekli, že co se týče rádia, tak je to problém jedné dodávky od firmy Siemens a že to budou řešit výměnou kus za kus (o problému věděli a nyní čekám, až to nové rádio dorazí ze Žiliny).
Co se týče divných hodnot palubního počítače, tak mi bylo řečeno, že počkají, co jim řeknou technici v Žilině a pak mě budou informovat o dalším postupu.
No a ten asi nejzávažnější třetí problém ohledně startování jsem zatím neřešil - do servisu se chystám zítra. Jen mi je tak trochu divné, že to udělalo poprvé akorát v okamžiku, když jsem opouštěl servis, kde bylo vozidlo asi 2 hodiny ohledně toho problému s rádiem a palubním počítačem. Dnes po telefonu mi řekli, že by to mohla být baterie. Tu jsem proto nabil a pln očekává dal zpět do auta. Bohužel problém pokračuje.

POMOZTE [/b]
Reklama

Daf

Příspěvek od Daf »

Zdravím všechny, kteří si můj včerejší zoufalý příspěvek přečetli.
Dnes jsem byl v servisu KIA v Ústí nad Labem a čekali mě jen samé pozitiva.
1) ač jsem nebyl předem objednán, tak se mi hned s velkou ochotou začali věnovat a můj problém ohledně startování řešit.
2) pracovníka servisu pana Čermáka neodradila ani skutečnost, že po napojení vozidla na diagnostiku to neukázalo žádnou chybu a jak na potvoru za jeho přítomnosti opakovaně vozidlo bez problému a komplikací nastartovalo (tak už to v takových případech většinou bývá).
Po necelých dvou hodinách byl problém vyřešen, pan Čermák mi přinesl strženou matičku, díky které byl volný jeden z hlavních kabelů ukostření elektroinstalace. Po výměně této obyčejné matičky a jejím dotažení vše vypadá naprosto OK. Vozidlo jsem již několikrát bez problémů nastartoval, kontrolky a veškeré displeje se chovají korektně a ještě ke všemu se vyřešil i problém s vypínajícím se rádiem a chybnými údaji palubního počítače. Vše zatím maká jak má.
Po včerejší beznaději je zase jak to tak vypadá vše OK. Moc se mi ulevilo. Současně tímto chválím všechny pracovníku servisu KIA v Ústí nad Labem a zvlášť pana Čermáka za jejich profesionální a zároveň lidský přístup - toto pracoviště mohu vřele doporučit.

Mějte se všichni moc fajn
Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

dekujeme za pochvalu, budeme se snazit byt stale takovy jaky jsme. Pan cermak je jeden z nejlepsich v tomto oboru v usti...
Odpovědět