Tak už ji někdo máte? Napište zkušenosti.

Odpovědět
Jri
Příspěvky: 24
Registrován: stř bře 14, 2007 7:17 am

1,4 LX

Příspěvek od Jri »

Tak mám najeto po 14 dnech 1000 km a zatím naprostá spokojenost.Motor byl zpočátku dost líný,ale teď běží bezvadně.Je tichý-jen při rozjezdu se trochu ozývá-dobře táhne a i při sedmdesátce a zařazené pětce auto skvěle akceleruje.Spotřeba okolo 7 l město.Převodovka je přesná,jen mi šla zpočátku trochu špatně dvojka.Ale i to se už zlepšilo.Podvozek je opravdu dost tvrdý a je to znát především vzadu.I na malých nerovnostech je to dost slyšet.Řízení se mi zdá dobré a vůbec ne "přeposilované."Celkově mám z auta dobrý pocit.
Reklama
 

Beda
Příspěvky: 66
Registrován: stř kvě 02, 2007 7:31 pm
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

Uz pres dva mesice se vozim v Cee'du 1.6 CRDi EX. Puvodne jsem mel vybranou 1.4 EX s ESP, ale z nevysvetlenych duvodu najednou muj vuz, ktery mi ukazoval prodejce pres nejaky firemni software propojeny do tovarny na Slovensku pri sepisovani objednavky, proste zmizel ze sveta ... ze by nekdo bohatsi :? Po mesici cekani na dodani 1.4, mi bylo tedy receno, ze si musim pockat do cervna, ze proste nestihaj vyrabet :roll: V zajmu zachovani smlouvy a prodlouzeni terminu dodani jsem je ukecal na ESP zdarma :P (to bylo predem po telefonu). Jenze se mi nechtelo cekat tak dlouho, protoze jsem potreboval prodat moje stary auto, tak jsem je zkousel, co mi budou schopni nabidnout co nejdrive, a protoze se mi zdalo, ze 1.6 benzin moc zere, tak prichazela v uvahu uz jen 1.6 diesel. Jeden Cee'd 1.6 CRDi EX v metalize (puvodne jsem chtel tu cervenou obyc barvu) jim stal zrovna na prodejne, tak zaclo smlouvani a ja dostal jako kompenzaci navic 15" lita kola obuta do letnich pneu + zimni pneu na ocel. discich 8)

Ta sranda mne tedy vysla o 70tis. draz nez moje puvodni predstavy :shock:

Moje zkusenosti ... ujeto neco kolem 4 000km. Jezdim pravidelne do prace (30km cesta) pres kopecky mezi kamionovou dopravou (nekdy se plazim za kolonou i na dvojku s puvidnim autem jsem musel i na jednicku) a auto si bere 5.5l nafty dle pocitace ... zacinal jsem na 5.7-5.8l a po kazdych ujetych 1 500km to spadlo o 0.1l => neverte papirovym hodnotam :( alespon na zacatku 8)
Auto chvalej v kazdy recenzi, tak ja budu trochu kritik:
- na nerovne silnici (a tech je v CR spousta) jsem si vsiml, ze mi vrze/drnci stredni panel (co si stezuju za tak malo penez ze :D), je mozny, ze to byl jen problem chladnejsiho pocasi, protoze ted za tepla (materialova roztaznost) jsem si toho uz nevsiml (mozna jsem si uz zvykl :))
- klimatizace je docela divoka, prijde mi ze jejich 20°C je spise 25 az 30°C a tak clovek dostava docela teplotni soky ... jde spis o problem logiky, je-li v aute zima a chcete se ohrat na 20°C tak se topeni pusti na plny vykon, aby dosahlo pozadovane teploty co nejdrive a nebere v uvahu, ze vas to nejdriv upece :(
- pri studeny prevodovce mivam problemy zaradit dvojku po rozjezdu na krizovatce ... na druhou stranu je mozny, ze to bude spis vyssima otackama, protoze jsem zvykly to vic proslapnout, abych byl z krizovatky brzo pryc (PS: gumy mi nevizdaj :lol:) ale trojku tam dat rovnou nemuzu :wink:

Abych stale jen nekritizoval, tak par pozitivnich postrehu:
- auto dobre drzi stopu i ve vysokych rychlostech (mam R15 195/65)
- predni sklo vydrzelo naraz asi 2cm sutru pri 90km/h :shock: ... mam tam jen dve mensi tecicky
- bezvadne tahne od presne stanovenych 1900ot./min. ... potrapil uz jsem nejednu Octavii (1,6 i 1,9) do kopce 8)
- musim pochvalit i dost ucinne brzdy, protoze uz jsem na ne musel parkrat poradne slapnout kvuli par zmatkarum na silnici :P


Tot asi vse ... ted shanim orig./neorig. bocni ochrane listy, protoze v dobe, kdy jsem Cee'da kupoval, tak meli jako prislusenstvi leda koberecky a ja uz mam bohuzel o nejakyho v**a na boku skrabanec presne v tom prolisu :evil:
Omlouvam se, ale na tomto foru uz budu aktivni minimalne, najit mne muzete na jinem foru :)
Petos
Příspěvky: 48
Registrován: pon bře 12, 2007 2:22 pm
Kontaktovat uživatele:

Svetla

Příspěvek od Petos »

Ahoj lidi. Stale cekam na sveho Ceeda:(
Uz to trva dlouho....
Mam jeden dotaz. Ceed ma nastaveno denni sviceni. Obcas potkavam auta, kterym sviti jen predni (opravdu) potkavacky, ale vzadu nic. Uz jsem videl i usporne doplnkove predni svitilny pro denni sviceni, ale otazka zni: Co sviti u Ceeda? Je nejaky rozdil kdyz zapnete svetla na pacce do polohy "parkovaci svetla" a do polohy "potkavaci svetla"?
Dekuji za zvidavou odpoved.

....dle prodejce se mel muj Ceed dnes vyrobit.....
igy
Příspěvky: 59
Registrován: stř led 17, 2007 1:29 pm

Příspěvek od igy »

Jde o to, co si tam nastavíš - parkovačky nebo potkávačky, jinak pokud máš klíček v zapalování, tak svítí palubka, přední i zadní světla - aspoň teda na mém ceedu, ale mám ho teprve od 18.5.07 a najeto 400 km, takže mé zkušenosti ber prosím s velmi velkou rezervou (a manuály nečtu) :oops:
Kia ceed 1.4 base červená
ivošek
Příspěvky: 37
Registrován: sob srp 12, 2006 9:46 am

světla

Příspěvek od ivošek »

Zdravíčko,
v poloze vypnutých světel svítí potkávací světla a zadek, v poloze parkovacích světel svítí parkovačky, podsvícení palubovky a zadek. V poloze zaplých světel svítí potkávačky, palubovka i zadek..
cee'd je první Kia, teda co já vím, která má kontrolku rozvícených potkávaček, takže i v poloze vypnutých světel tato kontrolka svítí.

Pěkný den (Váš prodejce:-))
Petos
Příspěvky: 48
Registrován: pon bře 12, 2007 2:22 pm
Kontaktovat uživatele:

Svetla

Příspěvek od Petos »

Takze jestli jsem to spravne pochopil, tak jediny rozdil oproti dennimu sviceni a normalnim zapnutym "potkavackam" je podsvetleni palubky?

A jeste jeden dotaz. Co kvalita potkavacek. V hodne clancich jsem cetl, ze jsou slabe. Zvazoval jsem vymenu zaroveh za Osram SilverStar, ale maji 30% zivotnost a pri dennim sviceni jsou za chvili v hajz....
Jak to vidite?
Dik.
P.
Tony
Příspěvky: 89
Registrován: ned led 28, 2007 3:46 pm
Bydliště: Nošovice

Příspěvek od Tony »

ja nevim co to v tech testech psali. jsou tam klasicky H 8 a v noci jsem je zkousel a pohoda.
Kosťa
Příspěvky: 43
Registrován: ned bře 18, 2007 8:41 pm

Příspěvek od Kosťa »

Pánové jaká je rozteč šroubů kol na CEDOVI????? Dík
grafix
Příspěvky: 29
Registrován: pon kvě 14, 2007 9:28 am

Havarie - znicena auta

Příspěvek od grafix »

Pokud se vcera nekdo z Vas dival na televizni noviny, byla tam reportaz o havarii kamionu co prevazi auta... A ta ponicena auta byla zrovna Kia Ceed... :( By me zajimalo, zda nekomu z Vasm kteri jste meli prevzit nekdy ted novy vuz volal prodejce, ze je nejaky problem a ze bude muset dotycny na auto jeste nejakou dobu cekat... :(
Tomcak
Příspěvky: 8
Registrován: stř kvě 09, 2007 5:50 pm

Izotermická skla?

Příspěvek od Tomcak »

Zdravím pánové, videl jsem v ceníku, že Ceed má izotermická skla v základu. Jsou to pouze tónovaná skla, nebo jsou to skla s filtrem proti IČ (tepelnému záření)? V dnešních horkých dnech by to jistě bodlo :wink:
Tony
Příspěvky: 89
Registrován: ned led 28, 2007 3:46 pm
Bydliště: Nošovice

Příspěvek od Tony »

mely by to byt izotermické skla. takže by měly trochu odklánět ty paprsky ale stejně je tam vedro jako v ... :D to nemáš jen skla ale celou kastlu která je rozpálená, ale pokud máš klimu tak tohle řešit nemusíš. stačí zapnout a za půl minuty je tam 20 stupňů. je opravdu dobrá. lepší než v octáve, vlastní zkušenost
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+ béžový prostě kocourek :-)
Tomcak
Příspěvky: 8
Registrován: stř kvě 09, 2007 5:50 pm

Příspěvek od Tomcak »

...klima je sice fajn, ale kdyz na tebe pali slunko a fouka na tebe studeny vzduch... :roll:
Petos
Příspěvky: 48
Registrován: pon bře 12, 2007 2:22 pm
Kontaktovat uživatele:

Re: Havarie - znicena auta

Příspěvek od Petos »

grafix píše:Pokud se vcera nekdo z Vas dival na televizni noviny, byla tam reportaz o havarii kamionu co prevazi auta... A ta ponicena auta byla zrovna Kia Ceed... :( By me zajimalo, zda nekomu z Vasm kteri jste meli prevzit nekdy ted novy vuz volal prodejce, ze je nejaky problem a ze bude muset dotycny na auto jeste nejakou dobu cekat... :(
Uz se mi prvni objednavka nekam ztratila. Pokud to byl muj, tak se na to uz vys.....:evil: V utery ho meli vyrobit. To by sedelo... :!:
Cekam na nej uz od brezna....
martinzubo
Příspěvky: 51
Registrován: pon bře 19, 2007 5:22 pm

Příspěvek od martinzubo »

Mam otazocku, predajca dokaze zistit, kde vo vyrobe (v ktorej casti procesu) sa zrovna moj cee'd nachadza?
Beda
Příspěvky: 66
Registrován: stř kvě 02, 2007 7:31 pm
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

martinzubo píše:Mam otazocku, predajca dokaze zistit, kde vo vyrobe (v ktorej casti procesu) sa zrovna moj cee'd nachadza?
Podle toho co mi predvadel prodejce v Usti n/L tak by meli mit soft, kterej je napojenej na fabriku na Slovensku a ten jim ukazuje, ktera varianta se zrovna na vyrobni lince vyrabi.
Omlouvam se, ale na tomto foru uz budu aktivni minimalne, najit mne muzete na jinem foru :)
Odpovědět