klepanie v motore
Re: klepanie v motore
Tak taky ten klepot pri naštartovaní (zvuk ako nafťák), keď je motor studený tak to je normálne to zmizne, keď sa zohreje....
Ale ten klepot sa nedá nahrať na nič, to iba keď ťa posadím do auta a pôjdeme sa previesť alebo na voľnobeh
a mne to robí keď držím otáčky cca. od 1500-1800. čiže keď idem stálou rýchlosťou napr. po meste tak je to počuť.
Ale ten klepot sa nedá nahrať na nič, to iba keď ťa posadím do auta a pôjdeme sa previesť alebo na voľnobeh
a mne to robí keď držím otáčky cca. od 1500-1800. čiže keď idem stálou rýchlosťou napr. po meste tak je to počuť.
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
- Reklama
no ale matej ma problem ze mu to robi aj za tepla, pocuj aladinos ty naozaj takto brutalne podtacas motor ? 1500- 1800 otacok? to mozno aj kvoli tomu ti tie hydrostely klepu (nemaju asi dostatocny tlak oleja), ved s takymito otackami sa jazdi s dieslom, inak 1500 ot. je aj na ten naftak malo.
RIO II 1,4 sporty 2008
Nemám pocit že by som podtáčal motor.
Jazdím po meste okolo 60kmh na 4 prevodovom stupni čo je tak 2000ot.
Na voľnobehu keď dám otáčky od 1500-2000 tak je to počuť ale je to individuálne.
Jazdím po meste okolo 60kmh na 4 prevodovom stupni čo je tak 2000ot.
Na voľnobehu keď dám otáčky od 1500-2000 tak je to počuť ale je to individuálne.
Kia Rio II 1,4 - Sporty,Tropical Red: kúpene 3/2008, Nitra - najazdené cca. 40 000km
2000 ot. je napr. u mna hranica, nizsie uz nejdem a podradzujem na nizsiu rychlost, aby bol motor stale nad 2000 otackami
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
hej hej , ja chodim prevazne 50-60 na trojke .. co je okolo 2500 ot, bez problemov a s kludnym svedomim, ale tak este tych 2000 ot sa da, to je este pohoda
RIO II 1,4 sporty 2008
ked zaradim trojku a vytocim motor nad 3.000 ot/min a nasledne uvoľnim akceleračný pedál začne motor vydávať dosť prapodivné zvuky... skôr to znie ako keby o seba nejake ozubenia zachytávali ...neviem presne opísat ten zvuk spozoroval som to až dneska
2013 -.........KIA Cee´d 1.4 Sand Track
2006 - 2013 KIA Rio Sporty 1.4 Olive Gray (predané)
1996 -.........Daewoo Espero 1.5 Rubínovo Červená
2006 - 2013 KIA Rio Sporty 1.4 Olive Gray (predané)
1996 -.........Daewoo Espero 1.5 Rubínovo Červená
ahoj..mam kupene Rio v oktobri minuleho roku najazdene teraz 30000 km a to klepaniane mam tiež a navyše aj problemi zo štartovanim niekedy len toči a nie chytit ...viete čo to asi je je ,....dakujem Juraj..Holič
s tym startovanim, nebude problem s imobilizerom?
Kia Rio II 1,4 SPORTY rv. 2010
Tropical Red
Tropical Red
S tym štartovaním to robí aj mne aj susedovi co kúpil v 2009.
Tomu povedali že mu vymenia nejakú cievku...
A s tým klepotaním alebo ako to opísať tak to iba keď pridávam a potom len udržujem rýchlosť a pustím plynový pedál trochu.
Pôjdem známemu do servisu nech to pozrie ak niečo zistím napíšem...
Tomu povedali že mu vymenia nejakú cievku...
A s tým klepotaním alebo ako to opísať tak to iba keď pridávam a potom len udržujem rýchlosť a pustím plynový pedál trochu.
Pôjdem známemu do servisu nech to pozrie ak niečo zistím napíšem...
Kolko stala oprava a co menili?
zdravim. ja mam kiu rio 2006 1,5 crdi 81kw. asi pred mesiacom mi zacalo na lavom prednom kolese nieco vrzgat. ako keby mi ostala vysiet platnicka. neviem co to moze byt. dalej pri zatacani do pravej strany mi to vydava divne zvuky. netusim cim to moze byt. netaha ma do lavej ci pravej strany, vsetko ide ako ma, iba to skripanie. nemate niekto s tym skusenost?